Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

«Δεν με είχε ενημερώσει ο κ. Ζαμπετάκης»

Κατηγορηματικά αρνήθηκε ο Άρης Βασιλόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 πως γνώριζε για την προσφυγή κατά της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, διαψεύδοντας ουσιαστικά τους ισχυρισμούς του Γιάννη Ζαμπετάκη.

«Δεν με είχε ενημερώσει ο κ. Ζαμπετάκης»
Ουδεμία πληροφόρηση είχε ο Φώτης Βασιλόπουλος αναφορικά με την προσφυγή των 17 στο ΣτΕ, που είναι κατά της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας χαρακτήρισε «κατάλυση της δημοκρατίας» τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, λέγοντας πως πέντε άτομα διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ τέλος τόνισε πως ο φάκελος που έχει καταθέσει η «Ένωση» για την υψομετρική μελέτη είναι ελλιπής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άρης Βασιλόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τα γεγονότα στο δημοτικό συμβούλιο: «Σήμερα καταλήφθηκε η δημοκρατία στην πόλη. Είχαμε μήνες να το δούμε αυτό. Ενώ είχε συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο περίπου 50 οπαδοί έκαναν επίθεση. Απαιτώντας να μπει θέμα για το γήπεδο της ΑΕΚ, που ήταν εκτός ημερησίας διάταξης. Είδαμε σκηνές αγριότητας και βιαιότητας, ενώ πέντε δημοτικοί σύμβουλοι είναι στο νοσοκομείο. Ο κύριος Αράπογλου επιχείρησε να βάλει το εκτός ημερησίας διάταξης θέμα για το γήπεδο της ΑΕΚ μέσω ψηφοφορίας και εκείνη την ώρα διεκόπη η συνεδρίαση, λόγω αυτών που ακολούθησαν».

Για το αν υπήρξε υποψία πως θα γινόταν κάτι τέτοιο: «Επειδή υπήρξε η υποψία, το μόνο που κάναμε ήταν να ενημερώσουμε την αστυνομία και εκείνη να είχε διακριτική παρουσία, γιατί δεν είχαμε ασφαλείς πληροφορίες για το αν θα γινόταν κάτι».

Για το αν ισχύουν οι φήμες πως θα υπάρξει ραντεβού με οπαδούς της ΑΕΚ: «Ενώ είχαν ηρεμήσει τα πνεύματα, κάποιοι οπαδοί ήρθαν ειρηνικά και με πλησίασαν με σκοπό να τους ενημερώσω για το γήπεδο. Τους είπα αύριο (23/12, σ.σ. στο πνευματικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας) και εκείνοι το δέχθηκαν».

Για την υψομετρική μελέτη: «Εγώ μηχανικός δεν είμαι και το θέμα είναι σοβαρό. Η ενημέρωση που έχω μέχρι στιγμής είναι πως ο φάκελος είναι ελλιπής. Ο φάκελος που κατατέθηκε πριν από δέκα μέρες είναι ελλιπής, καθώς τα στοιχεία που είχαν ζητηθεί από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου δεν έχουν προσκομιστεί. Δεν έχει προχωρήσει λεπτομερής εξέταση των φακέλων, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω μέχρι τώρα».

Για το ποιες είναι οι εντάσεις του: «Η παράταξη εξελέγη με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Προεκλογικά δεχθήκαμε επιθέσεις, τραμπουκισμούς από συγκεκριμένη μερίδα οπαδών, ακριβώς γιατί λέγαμε ότι θέλουμε να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά όχι σε δασική έκταση. Να μην πειραχθεί η δασική έκταση. Υπάρχουν νόμοι, αλλά κρίνεται η συνταγματικότητά τους. Δεν θεωρώ τιμή μου να εφαρμοστεί ένας νόμος που ψηφίστηκε… νύχτα για να χτιστεί ένα γήπεδο. Απαγόρευσε κάποιος στην ΑΕΚ να κάνει γήπεδο; Είμαστε θετικότατοι να κάνει και να επιστρέψει στην πόλη της. Όμως, αυτό το γήπεδο δεν θέλουμε να γίνει η αρχή του αποχαρακτηρισμού στο δάσους. Με νόμο που πέρασε το καλοκαίρι η διαχείριση του άλσους έφυγε από τη διαχείριση του Δήμου και δυστυχώς όλη η συζήτηση επικεντρώνεται στα παραπάνω έξι στρέμματα που θέλει η ΑΕΚ».

Για το αν είχε ενημερωθεί από τον κ. Ζαμπετάκη: «Δεν με είχε ενημερώσει προσωπικά. Ο κύριος Ζαμπετάκης είχε στείλει απλά ένα email πριν την κατάθεση προσφυγής και ενημέρωσε πως θα προσφύγει στο ΣτΕ. Δεν με ενημέρωσε για κάτι παραπάνω, ούτε για το λόγο, ούτε για τίποτα. Αφήστε με να έχω διαφορετική άποψη αναφορικά με το αν με ενημέρωσε ο κύριος Ζαμπετάκης. Αυτή τη στιγμή, έχουμε μία πόλη διχασμένη. Δεν θέλουμε να αποχαρακτηριστεί το δάσος. Πιστεύουμε πως μπορεί να υπάρξει συμβιβαστική λύση και θα δουλέψουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Οι δημότες έλεγαν “ναι” στο γήπεδο, αλλά στο οικόπεδο που είχε η ΑΕΚ και όχι παραπάνω. Και οι δημότες ψήφισαν μία παράταξη με αυτές τις θέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: