Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

«Δεν σταμάτησα το ποδόσφαιρο για να πάω Μπαρτσελόνα»

Ο Ερίκ Αμπιντάλ δεν έχει καταλήξει με το τι θα ασχοληθεί στο μέλλον, μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, με τον πρώην αμυντικό του Ολυμπιακού να έχει θέσει προτεραιότητα την ξεκούραση.

«Δεν σταμάτησα το ποδόσφαιρο για να πάω Μπαρτσελόνα»
Η απόφαση του Ερίκ Αμπιντάλ να «κρεμάσει τα παπούτσια του» δεν έχει καμία σχέση με την πρόταση που του έχει κάνει η Μπαρτσελόνα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο Γάλλος σταρ τόνισε πως είχε αποφασίσει να σταματήσει από την ενεργό δράση πριν από περίπου ενάμιση μήνα, ενώ αποκάλυψε πως αυτό δεν το έκανε αμέσως, σεβόμενος τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον πρόεδρό του, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ερίκ Αμπιντάλ στο «RMC Sport»:

Για το πότε αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση: «Εδώ και περίπου ενάμιση μήνα. Γιατί δεν ένιωθα την ίδια αποφασιστικότητα και επιθυμία που είχα πάντα κατά τη διάρκειας της καριέρας μου. Όμως, συνέχισα την προσπάθεια σεβόμενος τόσο την ομάδα, όσο και τον πρόεδρό της, καθώς θα πρέπει να πάντα να κάνεις τη δουλειά σου όσο το δυνατόν καλύτερα. Αλλά, ξεκαθαρίζω πως έμεινε όλο αυτό τον καιρό με τη θέλησή μου».

Για το τι θα κάνει αυτή τη στιγμή: «Πρώτα θα ξεκουραστώ και θα αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Σωματική ξεκούραση, αλλά και πνευματική, καθώς όπως ξέρετε στο ποδόσφαιρο υπάρχει πολύ στρες».

Για το τι θα ακολουθήσει μετά την… ξεκούραση: «Για να είμαι ειλικρινής, αφού πάντα σας λέω την αλήθεια, δεν σταμάτησα την καριέρα μου για να πάω στην Μπαρτσελόνα. Σταμάτησα γιατί ένιωσα πως είχε έρθει η στιγμή. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω πρόταση από την Μπαρτσελόνα. Αλλά, έχω επίσης προτάσεις από τον Ολυμπιακό και την UEFA. Όμως, έχω και το ίδρυμά μου, όπου πρέπει και εκεί να αφιερώσω χρόνο και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Για το αν η μελλοντική του ασχολία θα είναι αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο: «Ναι και ειδικά θα προσπαθήσω να μεταδώσω τις εμπειρίες μου στα νέα παιδιά. Αυτό μου έχει προτείνει η Μπαρτσελόνα, ενώ ο Ολυμπιακός μου έχει προτείνει να συνεργαστούμε σε θέματα ανάπτυξης και οργάνωσης».

Για τους αγαπημένους του παίκτες: «Αναφορικά με το θέαμα στον αγωνιστικό χώρο, σίγουρα είναι ο Ροναλντίνιο. Για την κομψότητα, ο Ζιντάν και τον άνθρωπο που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ, πίσω από το άλλο, ο Μέσι».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: