Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Οι 100 καλύτεροι του 2014!! (30-21)

To 2014... φεύγει και το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Συνέχεια με την τέταρτη 10άδα (από 30 μέχρι 21).
Η συντακτική ομάδα του FourFourTwo ψήφισε και σας παρουσιάζει, όπως κάθε χρόνο, την καθιερωμένη 100άδα των κορυφαίων παικτών για το 2014. Ακολουθούν οι θέσεις από το 30 ως το 21.
30. Ιβάν Ράκιτιτς (Μπαρτσελόνα)

Ό,τι και να γίνει, ποτέ μην πείτε στον Κροάτη ότι το Europa League είναι χάσιμο χρόνου. Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις στη διοργάνωση, βοήθησαν τα μέγιστα στο να κατακτήσει η Σεβίλλη το τρόπαιο και έπεισαν την Μπαρτσελόνα να βγάλει από τα ταμεία της ένα ποσό κοντά στα 20 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Φυσικά, δεν τα πήγε καθόλου άσχημα και στο πρωτάθλημα, όπου είχε 12 γκολ και 10 ασίστ σε 29 εμφανίσεις.
*Ο Ράκιτιτς έχει κάνει τις περισσότερες πάσες από κάθε άλλον παίκτη της Μπαρτσελόνα φέτος (962)
29. Τιάγκο Σίλβα (Παρί Σεν Ζερμέν)

Η ταπείνωση της Βραζιλίας από την Γερμανία στο Μουντιάλ έκανε όλους να ξεχάσουν ότι μέχρι εκείνο το σημείο οι Βραζιλιάνοι είχαν κατηγορηθεί για κυνικό και αμυντικό ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, καθώς ο Τιάγκο Σίλβα ήταν από τους κυριότερους λόγους που στην άμυνα τα πάντα λειτουργούσαν ρολόι. Τα δάκρυά του κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και το γεγονός ότι αρνήθηκε να εκτελέσει πέναλτι στο ματς με τη Χιλή δείχνουν την επιρροή που είχε ως αρχηγός, όμως στον ημιτελικό με την Γερμανία η απουσία του ήταν παραπάνω από αισθητή. Το 2014 συνοδεύτηκε, φυσικά, και από το πρωτάθλημα με την Παρί, της οποίας είναι χωρίς αμφιβολία ο ηγέτης στην άμυνα.
*Ο αμυντικός της Παρί μπλόκαρε τα περισσότερα σουτ από κάθε άλλον στο Μουντιάλ (9).
28. Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης)

Ο Μπέιλ της έδωσε το προβάδισμα. Ο Ντι Μαρία αναδείχθηκε σε MVP. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο… Κριστιάνο Ρονάλντο. Όμως εκείνος που αποδείχθηκε καταλύτης στην κατάκτηση της Decima από την Ρεάλ ήταν ο Σέρχιο Ράμος, που με τέλεια κεφαλιά στις καθυστερήσεις νίκησε τον Κουρτουά, για να στείλει τον τελικό του Champions League στην παράταση. Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, ο Ράμος είναι πάντα εκεί.
*Ο Ισπανός πέτυχε 3 γκολ στο Champions League την περασμένη σεζόν, τα περισσότερα για αμυντικό, ενώ είχε και 12 τελικές προσπάθειες.
27. Αρτούρο Βιδάλ (Γιουβέντους)

Τον περασμένο Μάιο έκανε εγχείρηση, όμως στο Μουντιάλ ήταν εκεί, επιβεβαιώνοντας το «μαχητής» που του έχουν προσδώσει. Δεν είναι και μεγάλο μυστήριο, γιατί η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να τον αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι. Δύσκολα θα βρείτε καλύτερο box to box μέσο από τον 27χρονο Χιλιανό, ο οποίος τη σεζόν 2013-14 πέτυχε 23 γκολ για τον σύλλογο και την εθνική σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Βιδάλ μπορεί να αμυνθεί και να επιτεθεί εξίσου καλά και ακόμη και αν φέτος δεν ξεκίνησε καλά, βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματά του.
*Ο Χιλιανός είχε μέσο όρο τάκλιν  3,6 ανά παιχνίδι στο 2014, περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη της Γιουβέντους.
26. Εντέν Αζάρ (Τσέλσι)

«Είναι ένα παιδί που ζει από το απίστευτο ταλέντο του», θυμήθηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο για την πρώτη εντύπωση από τον Βέλγο. Εννοούσε ότι ναι μεν έχει τεράστιο ταλέντο, όμως κατά κάποιον τρόπο ήταν λίγο τεμπέλης. Τους τελευταίους 12 μήνες, όμως, αυτό έχει αλλάξει. Ο Αζάρ, πλέον, δείχνει πολύ μεγαλύτερη διάθεση να βοηθήσει την ομάδα του και αμυντικά και αν συνεχίσει έτσι, σίγουρα θα βρίσκεται πολύ ψηλότερα στην επόμενη λίστα.
*Ο Αζάρ ολοκλήρωσε 122 ντρίμπλες στο 2014, περισσότερες από κάθε άλλον στην Premier League.
25. Μάριο Γκέτσε (Μπάγερν)

Πιθανότατα ο Γκέτσε δε θα χρειαστεί να πληρώσει ξανά για μία μπύρα στην πατρίδα του μετά το γκολ του στον τελικό του Μουντιάλ. Ο Γκέτσε ανέβηκε 15 θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη λίστα. Στην πρώτη του σεζόν στο Μόναχο ο 22χρονος άσος τα πήγε μια χαρά: 45 εμφανίσεις, 15 γκολ και 13 ασίστ, παίζοντας… παντού για την Μπάγερν. Φυσικά, η κορυφαία στιγμή του ήταν στα γήπεδα της Βραζιλίας.
*Ο Γκέτσε έγινε ο πιο νεαρός σε ηλικία σκόρερ σε τελικό Μουντιάλ μετά τον Βέμπερ (1966).
24. Νταυίδ Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι)

Δε χρειάζεται να είσαι οπαδός της Σίτι για να θαυμάσεις τον Ισπανό μέσο. Ταπεινός και ήσυχος, έκανε εκπληκτική χρονιά αθόρυβα, βοηθώντας τη Σίτι να φτάσει στον τίτλο. Θα ήταν πολύ πιο ψηλά αν η Ισπανία δεν είχε τα χάλια της στο Μουντιάλ και οι πολίτες κατάφερναν επιτέλους να φτάσουν ψηλά στην Ευρώπη, όμως το ταλέντο του και η συνεισφορά του είναι κορυφαίου επιπέδου.
*Ο Σίλβα δημιούργησε 56 ευκαιρίες σε ανοιχτό παιχνίδι στο 2014 στην Premier League, 19 περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη της Σίτι.
23. Μάρκο Ρόις (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Η καταστροφή χτύπησε τον Ρόις ακριβώς πριν το Μουντιάλ, όταν τραυματίστηκε στον αστράγαλο στο φιλικό με την Αρμενία. Ήταν μεγάλο πλήγμα για τον 25χρονο μέσο, που προερχόταν από ακόμη μία πολύ καλή σεζόν στην Bundesliga με 16 γκολ και 14 ασίστ. Έπεσε μία θέση σε σχέση με την περσινή λίστα, όμως παρά τους τραυματισμούς παραμένει το βαρόμετρο της Ντόρτμουντ και όταν παίζει είναι από τους κορυφαίους στον κόσμο.
*Ο Ρόις είναι ο μοναδικός παίκτης στην Bundesliga με διψήφιο αριθμό γκολ και ασίστ στο 2014.
22. Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ (Μπάγερν)

Αν και ο Σβάινσταϊγκερ είναι σταθερά από τους καλύτερους της Μπάγερν και της Γερμανίας στη μεσαία γραμμή, το 2014 ήταν μάλλον το αποκορύφωμα με το Μουντιάλ. Τώρα, είναι αρχηγός των Πάντσερ μετά την απόσυρση του Φίλιπ Λαμ και παραμένει από τα πιο σημαντικά γρανάζια στην Μπάγερν του Γκουαρδιόλα. Το μόνο αρνητικό στο 2014 ήταν ο τραυματισμός του, όμως τέλος καλό όλα καλά.
*Μόνο ο Τόνι Κρόος είχε καλύτερο ρυθμό στις πάσες από τον Σβάινι στο Μουντιάλ για την Γερμανία με 1,18 ανά λεπτό.
21. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν)

Ελάχιστοι επιθετικοί στον κόσμο θα μπορούσαν να βελτιώσουν την Μπάγερν και ο Πολωνός ήταν ένας από αυτούς. Η μηχανή των γκολ άφησε την Μπορούσια για το Μόναχο και παρότι η μεταγραφή του ανακοινώθηκε στις αρχές του περασμένο Γενάρη, πέτυχε 9 γκολ σε 16 ματς για την Ντόρτμουντ στον δεύτερο γύρο. Η ζωή ξεκίνησε λίγο ήσυχα στο Μόναχο για τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος συνεχίζει… αθόρυβα να σκοράρει.
*Ο Λεβαντόφσκι είναι στην πρώτη θέση των σκόρερ της Bundesliga στο 2014 με 15 γκολ.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: