Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Η Μίλαν παίζει ξανά άμυνα!!

Η Μίλαν κράτησε το «μηδέν» κόντρα σε Νάπολι και Ρόμα και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για την βελτίωση στην άμυνα που μοιάζει να μην είναι σύμπτωση.
Το καλοκαίρι του 2012 ο Αλεσάντρο Νέστα έβαλε τέλος στην καριέρα του στην Ιταλία και ο Τιάγκο Σίλβα πωλήθηκε αντί 45 εκατ. ευρώ στην Παρί Σεν Ζερμέν. Τότε τελείωσε και η τελευταία φουρνιά ποιότητας των Ροσονέρι στην άμυνα. Η εικόνα που παρουσίασε η Μίλαν στα μετόπισθεν στα τελευταία χρόνια του Αλέγκρι και με τον Ζέεντορφ ήταν απογοητευτική, με όλους τους αντιπάλους να να σκοράρουν σχετικά εύκολα δεδομένου του μεγέθους που είχαν απέναντί τους. Η 'φάση' παρέμενε ίδια μέχρι και σήμερα. Στην πρώτη ντουζίνα αγωνιστικών στην Serie A για το 2014-15 η ομάδα του Ιντζάγκι είχε κρατήσει την εστία της ανέπαφη μόνο σε ένα ματς, αυτό κόντρα στην Κιέβο στο Μιλάνο (2-0).
Στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές αυτό δείχνει να έχει αλλάξει, με την Μίλαν να έχει κρατήσει clean sheet στα τρία ματς και να έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ, αυτό από την Τζένοα στην ήττα 1-0 στο «Μαράσι». Η ποιότητα του αντιπάλου δίνει πάντα αξία σε αυτό που έχεις πετύχει και ισχύει και τώρα για το σύνολο που χτίζει από την αρχή της σεζόν ο Superpippo. Η άμυνα φέρνει τα αποτελέσματα και αυτό έκανε κόντρα στην Νάπολι στο «Σαν Σίρο» και με την Ρόμα στο «Ολίμπικο». Με πρωτοφανή σοβαρότητα για τα δικά της πρόσφατα δεδομένα, η Μίλαν άντεξε μάλλον εύκολα στα καλά διαστήματα των Παρτενοπέι και πήρε σούπερ νίκη με 2-0 ενώ δεν επέτρεψε στους Τζαλορόσι να πιέσουν όσο ήθελαν. Στο 0-0 στην Eterna Citta, πέρα από τις ατομικές προσπάθειες του Ζερβίνιο οι Ροσονέρι απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου παρότι από το 70' αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο.
Το... ταμείο του Ιντζάγκι λέει μηδέν γκολ σε δύο ματς κόντρα στις ομάδες που μοιράζονται τη 2η θέση στις καλύτερες επιθέσεις στην Serie A και οι οποίες αφού δεν έβρισκαν διάδρομο προς την εστία του Ντιέγο Λόπεθ αναγκάστηκαν σε πολλές 'γιόμες' προς την περιοχή. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι απλά τύχη ή σύμπτωση, όμως ο τρόπος που χειρίστηκε τα δύο ματς η Μίλαν ήταν ευχάριστη έκπληξη για τους τιφόζι. Στη συνολική βελτίωση ρόλο έπαιξε η επιστροφή του Μοντολίβο, αφού το κέντρο λειτουργεί καλύτερα και υπάρχει ένα επιπλέον στήριγμα και ανάσες, όμως φαίνεται ότι έχει γίνει ένα βήμα μπροστά.
Και είναι αυτό ακόμα πιο σημαντικό αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο αλενατόρε δεν έχει σταθερά στη διάθεσή του όλους τους παίκτες. Στο ματς με την Ρόμα η Μίλαν παρατάχθηκε ουσιαστικά με τη δεύτερη άμυνα, αφού Ραμί, Ντε Σίλιο, Αμπάτε ήταν τραυματίες. Παρά το γεγονός αυτό, η εικόνα της οπισφοφυλακής ήταν άριστη στο «Ολίμπικο» και αυτό που δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς θα ήταν ότι θα δει τον Μπονέρα κορυφαίο (κυρίως στο πρώτο μέρος).
Το κεφάλαιο Μεξές
Ο Φιλίπ Μεξές βρέθηκε κοντά στην έξοδο το καλοκαίρι, όμως τελικά έμεινε και μετά τους τραυματισμούς βρέθηκε βασικός. Μερικές εβδομάδες αργότερα οι δημοσιογράφοι δεν θα περίμεναν ποτέ ότι θα έκαναν αυτή την ερώτηση στον Γάλλο στόπερ. «Επρεπε η Μίλαν να περιμένει τέσσερα χρόνια για να δει τις καλύτερες εμφανίσεις σου;». Ο 32χρονος είναι πλέον ο ένας σίγουρος στο κέντρο της άμυνας του Ιντζάγκι και αφού τα πήγε σούπερ με τον Ραμί με την Νάπολι, ήταν βράχος και με τον Ζαπάτα με την Ρόμα.
«Δεν είναι εύκολο να βρεις φόρμα και αυτοπεποίθηση εδώ. Μπορεί έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια για να δείξω την αξία μου στην Μίλαν, όμως στο ποδόσφαιρο υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν γρήγορα, οπότε πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι. Ο προπονητής θέλει να παίζουμε ψηλά την άμυνα και προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Πρέπει να πιστεύουμε στους εαυτούς μας περισσότερο, μπορούμε να θέσουμε υπό πίεση ομάδες όπως η Ρόμα».
Το αν η καλή αμυντική λειτουργία παραμένει ως ένα όπλο των Ροσονέρι για τη συνέχεια της σεζόν θα φανεί το επόμενο διάστημα, όπως και το τι θα γίνει με τους Νάστασιτς (Μάντσεστερ Σίτι) και Μουνιός (Παλέρμο). Ισως κάτι περισσότερο να ξέρει ο Ιντζάγκι που δεν βγάζει ποτέ από την 11άδα τον Μπονέρα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: