Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Μποβί: «Του χρόνου στο Τσάμπιονς Λίγκ ο ΠΑΟΚ»

Το όνομα του άρχισε να συζητιέται έντονα μετά την εμφάνιση του μέσα στην Τούμπα όταν η Γκινγκάμπ κέρδισε τον ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Europa League. Ο Ο Κλοντιό Μποβί μίλησε για τις αναμετρήσεις με τον Δικέφαλο, το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και το μέλλον του.

Αναλυτικά:

Καταφέρατε να κερδίσετε τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και να προκριθείτε με δύο δικά σου γκολ. Πόσο σημαντικό ήταν αυτό για την ομάδα σας;

«Ήταν στόχος μας να προκριθούμε. Όλα παίζονταν στο ματς της Τούμπας και ήταν επιτυχία και άθλος που νικήσαμε. Είναι εξαιρετικό για εμάς, για το σύλλογο και τους σπουδαίους οπαδούς μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που έβαλα δύο τέρματα, επειδή αυτό μας επέτρεψε να περάσουμε. Ο προπονητής, οι συμπαίκτες μου, βασίζονται πάνω μου, είμαι επιτυχημένος αυτή τη στιγμή, οπότε είναι η δουλειά μου να σκοράρω. Είναι πάντα ωραίο να πετυχαίνεις γκολ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι πιο σημαντικός από κάποιον άλλον παίκτη. Έκανα τη δουλειά μου, προκριθήκαμε και είναι εξαιρετικό να είμαστε στους 16».

Τι έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο και καταφέρατε να περάσετε από μία από τις πιο «καυτές» έδρες στον κόσμο;

«Πιστεύω ότι ήταν το ομαδικό μας παιχνίδι και η σταθερότητα, αυτά που έκαναν τη διαφορά. Επίσης, εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον».

Τι πιστεύεις ότι έλειψε από τον ΠΑΟΚ και δεν τα κατάφερε;

«Η γνώμη μου για τον ΠΑΟΚ είναι ότι πρόκειται για μια καλή ομάδα, όπως και η Γκινγκάμπ. Έκαναν τα πάντα για να μας κερδίσουν, όμως τελικά δεν είχαν πολλές ευκαιρίες και στα δύο ματς. Εμείς ήμασταν κατά τη γνώμη μου οι καλύτεροι και στις δύο αναμετρήσεις».

Τι συμπεράσματα έβγαλες από τον ΠΑΟΚ σε αυτόν τον αγώνα;

«Δεν υπάρχει κάποιο συμπέρασμα από τα δύο παιχνίδια μας εναντίον του ΠΑΟΚ. Ήταν μόνο η αλήθεια από τα δύο ματς. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι κερδίσαμε και τις δύο αναμετρήσεις και αυτό μετράει στο τέλος».

Υπάρχει κάποιος παίκτης του ΠΑΟΚ που σου έκανε εντύπωση;

«Είδα μερικούς πολύ καλούς παίκτες στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι έκπληξη για εμένα που προηγούνται στο πρωτάθλημα. Πρόκειται για μία ενωμένη ομάδα, που ωθείται από τους οπαδούς, το παιχνίδι τους βασίζεται στην τεχνική. Μου άρεσε ο αρχηγός και ο αριστεροπόδαρος, ένας Πολωνός νομίζω».

Ο ΠΑΟΚ στοχεύει στην κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από πολλά χρόνια επιτυχιών από πλευράς Ολυμπιακού. Θεωρείς ότι ο ΠΑΟΚ που είδες μπορεί να το καταφέρει;

«Ναι, ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα φόντα να είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν».

Μετά από αυτή την εμφάνισή σου όλοι οι οπαδοί εδώ στην Ελλάδα σε θέλουν στην ομάδα τους. Πώς είναι για σένα να παίξεις ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και ποια ομάδα θα επέλεγες;

«Δε θα έλεγα όχι, μου άρεσε η ατμόσφαιρα στο στάδιο της Τούμπας, ξέρω ότι οι Έλληνες αγαπούν το ποδόσφαιρο και το χρειάζομαι αυτό για να είμαι ο καλύτερος. Είμαι στην Γκινγκάμπ, όπου έκανα μεγάλη πρόοδο χάρη στον προπονητή, Ζοσελίν Γκουρβενέκ, οπότε δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή».

Είχες ποτέ πρόταση από την Ελλάδα;

«Όχι, ποτέ δεν είχα πρόταση από την Ελλάδα. Πριν φτάσω στο Γκινγκάμπ έπαιζα στη δεύτερη κατηγορία. Τώρα πιστεύω ότι το όνομά μου γίνεται γνωστό στην Ελλάδα».

Η Γκινγκάμπ κινδυνεύει να υποβιβαστεί στη Γαλλία. Πιστεύεις ότι προσπαθώντας να πετύχετε στο Γιουρόπα Λιγκ ίσως αυτό να αποτελέσει εμπόδιο στην προσπάθειά σας να συνεχίσετε στη Λιγκ Εν;

«Όχι, πιστεύω ότι θα μείνουμε στη Ligue 1. Είμαστε μια καλή ομάδα, καλύτερη από τη θέση μας. Απλά, κερδίσαμε τρία ματς στη σειρά μαζί με τη νίκη επί της Παρί Σεν Ζερμέν που ήταν η μοναδική αήττητη ομάδα στην Ευρώπη».

Τι έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο για να την κερδίσετε μετά τη νίκη σας επί του ΠΑΟΚ, κατά τη γνώμη σου;

«Η αυτοπεποίθηση, η ποιότητα της ομάδας μας και οι τακτικές που έχει εφαρμόσει ο προπονητής».

Μπορείς να μας πεις μια ενδιαφέρουσα ιστορία στο ποδόσφαιρο από εσένα για να σε γνωρίσουν καλύτερα οι οπαδοί;

«Πήγα πολύ νωρίς στο νησί της Γουαδελούπης για να ενταχθώ στη Ναντ με την ελπίδα να γίνω κάτι στο ποδόσφαιρο. Κατάφερα να μπω σε ένα σωματείο, αλλά θεώρησαν ότι δεν είχα το επίπεδο να γίνω επαγγελματίας. Με οδήγησαν στο να πάω στη Λιγκ 2, την Τρουά και τη Σατορού. Έτσι πάει με πολλούς Γάλλους ποδοσφαιριστές. Γάλλοι διεθνείς, ο Φρανκ Ριμπερί και ο Λοράν Κονσιελνί επίσης προπονούνταν στην Γκινγκάμπ, αλλά και οι Πατρίς Εβρά, Ολιβιέ Ζιρού, Κριστόφ Ζαλέ, Ματιέ Βαλμπουενά, Ροντ Φανί, Ραμί Αντέλ, Αντρέ Πιερ Ζινιάκ και Μεχντί Μπενάτια, ο οποίος παίζει στην Μπάγερν, όλοι ξεκίνησαν από την πρώτη ή τη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Η ιστορία μου είναι στην πραγματικότητα ίδια με οποιουδήποτε άλλου στη Γαλλία».

Πηγή: Onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: