Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Από γκολκίπερ είναι ήσυχος...!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την πιθανή αποχώρηση του Ορέστη Καρνέζη και σχολιάζει το πόσο σημαντικό θα ήταν ο Παναθηναϊκός να λειτουργούσε τόσο σωστά και στις υπόλοιπες θέσεις, όσο στην ανάδειξη τερματοφυλάκων Με αφορμή την πιθανή πώληση του Καρνέζη υπάρχει και κάτι ενθαρρυντικό για αυτόν τον Παναθηναϊκό. Στην μόνη θέση , που δεν θα έχει πρόβλημα τα επόμενα χρόνια και δεν θα χρειαστεί να κάνει μεταγραφή είναι στην θέση του τερματοφύλακα.
Υπάρχει μία παράδοση, που συνεχίζεται. Τόσοι γκολκίπερ έχουν βγει από την ομάδα και σιγά-σιγά ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι εκμεταλλεύεται αυτή την παραγωγή και πουλάει για να έχει έσοδα και να πάρουν θέση βασικού αυτοί που έρχονται από πίσω. Ο Τζόρβας έφερε 800.000 ευρώ στην ομάδα και έπαιξαν ο Καπίνο και ο Καρνέζης.
Αν φύγει ο Καρνέζης τώρα ο Καπίνο θα πάρει φανέλα βασικού και ο πολλά υποσχόμενος Ταμπάκης θα περιμένει καρτερικά την σειρά του. Αν μείνει ο Καρνέζης άλλη μία χρονιά στον πάγκο, ίσως κάνει ζημιά στον Καπίνο.
Ο τερματοφύλακας πρέπει να παίζει, όσο δεν παίζει τόσο βήματα προς τα πίσω κάνει. Εκτός αν κάνει υπομονή, όπως έκανε ο Νικοπολίδης με τον Βάντσικ. Αλλά σήμερα η λέξη υπομονή είναι δύσκολη για όλους τους νέους τερματοφύλακες που βγαίνουν και θέλουν να παίξουν άμεσα.
Μακάρι όλα αυτά τα χρόνια ο Παναθηναϊκός σαν σύλλογος να λειτουργούσε τόσο σωστά, όπως λειτουργεί και στο θέμα ανάδειξης των γκολκίπερ. Τώρα δεν θα είχε ανάγκη τόσες μεταγραφές, για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν σε διάφορες θέσεις.
 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: