Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ο Ογκμπόνα «διώχνει» Κάσερες!!

Ο Ball Boy Γιώργος Κοντογεώργης γράφει γιατί η πολυκοσμία στα στόπερ της Γιούβε μπορεί να ωθήσει τον Ουρουγουανό στην έξοδο. Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κάσερες, Πελούζο και τώρα Ογκμπόνα. Η άμυνα της Γιουβέντους είναι πραγματικά τρομακτική. Εξαιρετική ποιότητα σε μία «δύσκολη» θέση, Ιταλοί διεθνείς και σίγουρα τεράστια ευχέρεια επιλογών για τον Αντόνιο Κόντε, ειδικά σε μία σεζόν σαν και αυτή που ξεκινάει, στην οποία η είσοδος στους «8» του Champions League δεν θα είναι επιτυχία.
Πέρα όμως από την συνεχή άνοδο επιπέδου και το υπερ-πλήρες ρόστερ που δημιουργείται, υπάρχουν και συνέπειες μετά τη μεταγραφή Ογκμπόνα. Και αυτές προκύπτουν από το ότι ο Κόντε δεν τα πάει καλά με το rotation.
Πριν ξεκινήσει η σεζόν 2012-13 οι βασικοί στην άμυνα ήταν οι ίδιοι. Κανένας δεν θα έσπαγε το τρίπολο Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, όμως παρά το γεγονός αυτό, αποκτήθηκε ο Λούσιο για back-up και ενεργοποιηθηκε η οψιόν αγοράς του μέχρι τότε δανεικού, Μάρτιν Κάσερες.
Ο Ουρουγουανός ανήκε πριν μερικά χρόνια στην Μπαρτσελόνα, ήταν αναντικατάστατος στην Σεβίλλη και αποκτήθηκε από τους Μπιανκονέρι για να προσφέρει ανάσες στους βασικούς αλλά και να καλύψει το κενό στα πλάγια όταν χρειαστεί.
Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ, αφού ο 26χρονος βρήκε χρόνο συμμετοχής σε μόνο όταν ο Τζιόρτζιο Κιελίνι τραυματίστηκε σοβαρά τον Ιανουάριο και έμεινε εκτός δράσης για τρεις μήνες. Μέχρι τότε δεν ήταν ούτε στους επιλαχόντες του Κόντε, ο οποίος του έδωσε φανέλα βασικού και τον κράτησε στο γήπεδο σε ολόκληρο το 90λεπτο μόλις τρεις φορές.
Ο Ιταλός τεχνικός με τις επιλογές του έδειξε πέρυσι ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στον Λατινοαμερικάνο. Λούσιο και Μαρόνε ήταν αυτοί που προτιμήθηκαν για το κέντρο της άμυνας όταν δεν έπαιζε κάποιος από τους βασικούς, ενώ και σαν δεξί μπακ-χαφ -μετά τον αμετακίνητο Λιχτστάινερ- πέρα από τον Ισλά, θέση έπαιρνε ακόμα και ο Παντοΐν.
Η απόκτηση του Αντζελο Ογκμπόνα, θα σπρώξει τον Κάσερες ακόμα πιο βαθιά στον πάγκο της Γιουβέντους. Ακόμα και αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο Πελούζο θα λογίζεται -είτε ως βασικός, είτε ως back up- σαν αριστερός μπακ, θα υπάρχουν όπως και πέρυσι συνολικά πέντε στόπερ στο ρόστερ των Μπιανκονέρι. Μία λύση θα ήταν να μετακομίσει μόνιμα στο αριστερό άκρο της άμυνας, όμως τέτοια «προδιάθεση» δεν φάνηκε πέρυσι, αφού βρέθηκε εκεί μόλις σε τέσσερις αγώνες σε όλη τη σεζόν, ενώ η Γιουβέντους στη μεταγραφική ψάχνεται για τον Κολάροφ.
Οταν αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή πριν έναν χρόνο, ο Κάσερες ήξερε ότι δεν προορίζεται για βασικός, όμως δεν έχει λογική να είναι και αναπληρωματικός του αναπληρωματικού. Ενας παίκτης σε σούπερ ηλικία, με χαρακτηριστικά όπως ταχύτητα, νεύρο, τάκλιν, έκρηξη αλλά και καλές πάσες και σέντρες δεν γίνεται να παίζει μόλις 3 ολόκληρα παιχνίδια σε διάστημα 5 μηνών.
Το βάθος και η ποιότητα στον πάγκο είναι πολύ σημαντικά για μία ομάδα που θέλει να διεκδικεί κάθε χρόνο τρεις διοργανώσεις, όμως αν το ίδιο σκηνικό επαναληφθεί και φέτος, ο Ουρουγουανός, είναι πολύ πιθανό να ζητήσει να φύγει τον Ιανουάριο.
Δεν είναι δυνατόν να περιμένει πότε θα υπάρξει σοβαρός τραυματισμός απλά για να μπει στο rotation του Κόντε και είναι σίγουρο ότι θα θέλει ή να παίζει ή να φύγει. Το δεύτερο δεν θα είναι και πολύ δύσκολο να γίνει, αφού πολλές ομάδες θα είναι έτοιμες να του προσφέρουν συμβόλαιο και πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτόν που αξίζει να έχει βάσει του πόσο καλός είναι.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Γιουβέντους αν χρειαστεί να τον παραχωρήσει, θα χάσει οικονομικά, αφού μαζί με τον δανεισμό, της κόστισε περίπου 10 εκατ. ευρώ να τον αποκτήσει και θα είναι δύσκολο να βρει τέτοια πρόταση.
Ισως εκείνα τα δύο γκολ πρόπερσι κόντρα στην Μίλαν στο «Σαν Σίρο» (1-2) σε αγώνα του Coppa Italia να «έπεισαν» τους ανθρώπους των Μπιανκονέρι ότι είναι απαραίτητος...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: