Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Τα βόδια γνωρίζουν το δρόμο για το σφαγείο!

Τις συνέπειες της οικονομικής, αλλά και της ποδοσφαιρικής κρίσης καταγράφει ο Αποδυτηριάκιας…
Τα βόδια τα βάζουν στη σειρά, το ένα πίσω από το άλλο, πριν τα σφάξουν. Τα ζώα γνωρίζουν ποιο είναι το τέλος τους. Ότι ήρθε το τέλος τους. Ότι δεν γλυτώνουν με τίποτα. Κι όμως, δεν αντιδρούν.
Δυνατό πράμα το βόδι. Αν έκανε την επανάστασή του λίγα λεπτά πριν χάσει το κεφάλι του στο σφαγείο, όλοι όσοι ήταν εκεί θα τους είχαν φύγει τα ψιλά και τα χοντρά. Τι λέμε. Όχι σφαγείο θα έμενε όρθιο, θα τους είχαν αλλάξει τα κατσαπουτσάλευρα όλων των σφαγέων, όποιο δίποδο κυκλοφορούσε στο χώρο.
Τα βόδια, όμως, στωικά, φιλοσοφημένα, σκέτα προβατάκια περιμένουν στη σειρά το αναπόφευκτο. Και όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά γνωρίζουν ότι θα δολοφονηθούν ομαδικά.
Το ίδιο και οι Εβραίοι στο Ολοκαύτωμα. Ίδια απουσία αντίδρασης. Εφ’ ενός ζυγού τους έστηναν οι χιτλερικοί και τους οδηγούσαν στα κρεματόρια. Απόλυτη παθητική στάση. «Θα είχαμε πρόβλημα…» παραδέχθηκε ένα κάθαρμα του Γ΄ Ράιχ «…αν κάποιοι Εβραίοι, πριν τους εκτελέσουμε, ξεσήκωναν τους ομόφυλους τους».
Πόσους να σκοτώσουμε σήμερα;…, ας καθαρίσουμε διακόσους, έλεγαν οι ελάχιστοι Γερμανοί αξιωματικοί. «Ε, αφού θα στείλουμε 200, φθάνουν πέντε φρουροί, δεν χρειάζονται περισσότεροι, ζωντανά πτώματα είναι οι Εβραίοι, δεν κλωτσάνε…».
Διακόσοι στη σούμα, άρα εκατό μια σειρά, οι άλλοι εκατό άλλη μια σειρά, όλοι εφ’ ενός ζυγού, όλοι κατ’ ευθείαν να συναντήσουν τον Γιαχβέ.
Μετά από τρία χρόνια μνημόνιο μόλις τώρα, με τις μαζικές απολύσεις, που πετάνε ανθρώπους στο δρόμο, αρχίζουν οι πραγματικά ακραίες αντιδράσεις, που πιθανόν να εξελιχθούν σε ανεξέλεγκτες.

 Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Παναθηναϊκού δεν θα σκύψει το κεφάλι στο σφαγείο, γράφει ο apodytiriakias.gr

Προβλέπω ότι ο Παναθηναϊκός θα πρωταγωνιστήσει στο προσεχές πρωτάθλημα. Δεν το συζητάμε ότι στο ποδόσφαιρο απαγορεύονται οι προβλέψεις, σε επίπεδο αγωνιστικό. Αυτό δεν μας εμποδίζει να υποστηρίξουμε ότι αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να κάνει πρωταθλητισμό. Όπως ακριβώς δεν έχει καμμία τύχη να κτυπάει κορυφή η Βέροια και ο  Πανθρακικός.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ούτε Βέροια, ούτε Πανθρακικός. Πλατανιάς και Λεβαδειακός. Που σημαίνει ότι εύκολα μπορεί να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή «επεισοδίων» και… προβλεπόμενων εκτροπών, όταν ο Παναθηναϊκός θα μπερδεύεται βαθμολογικά στο σωρό ομάδων κατώτερης κοινωνικής τάξεως και ταπεινής καταγωγής.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει αποδεχθεί τον αγωνιστικό «υποβιβασμό» του, τη δεδομένη απόσταση από τον Ολυμπιακό, το συγχρωτισμό με ομάδες που πρώτο στόχο έχουν να αποφύγουν την επιστροφή στην Β’ εθνική. Με τους χουλιγκάνους τι γίνεται;

Δυστυχώς την Ιστορία δεν την γράφουν οι πλειοψηφίες, αλλά οι οργισμένες μειοψηφίες, οι εξτρεμιστικές ομάδες που αντιδρούν, που παρασύρουν άλλους.
Δεν διέκοψε το παιχνίδι με τον Πανθρακικό ο κόσμος της ΑΕΚ, αλλά «κάποιοι» αυθόρμητα κι όχι, ψάξε βρες.

Προβλέψεις δεν γίνονται στο ποδόσφαιρο. Φρόνιμο, όμως, είναι μια ΠΑΕ να φροντίσει προληπτικά, προβλεπτικά, έτσι ώστε να μην έχει κόστος η ομάδα, αν πέσει στην πιθανότητα της αγωνιστικής περιπέτειας. Και γίνει θύμα τρομοκρατικών πρωτοβουλιών από ομάδες κρούσης στο στυλ των Πυρηνων της Φωτιάς.


Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: