Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Γκούμας: «Καλό και το 0-0»

Γκούμας: «Καλό και το 0-0»Την άποψη πως και το 0-0 στο αποψινό παιχνίδι με την Ρουμανία θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα εξέφρασε ο Γιάννης Γκούμας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

«Στόχος μας είναι να μην δεχθούμε γκολ», υπογράμμισε, ενώ στη συνέχεια υπενθύμισε τι ακριβώς είχε συμβεί και πριν από τέσσερα χρόνια στο παιχνίδι με την Ουκρανία για τα μπαράζ εισόδου στο Μουντιάλ 2010.

Αναλυτικά όσα είπε Γιάννης Γκούμας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Βασίλη Σαμπράκο.

Για το αποψινό παιχνίδι:
«Η Εθνική έχει απόδειξε ότι σε δύσκολες στιγμές στάθηκε δυνατή και ξεπέρασε τα εμπόδια που είχε. Πρέπει να δούμε με θετική σκέψη το παιχνίδι. Ο Έλληνας το έχει στην καρδιά του είναι μαχητής και όλοι οι παίκτες σήμερα θα δώσουν την ψυχή τους.

-ποιος ο στόχος της Εθνικής στο παιχνίδι:
«Να μην δεχθεί γκολ. Γιατί αν πάμε λίγα χρόνια πίσω και με τη Ουκρανία είχαμε έρθει 0-0 και πετύχαμε ένα γκολ εκτός έδρας και περάσαμε. Αν δεν δεχθούμε γκολ οι πιθανότητες είναι 50-50 στο δεύτερο παιχνίδι. Κατά τη γνώμη μου και το 0-0 είναι καλό αποτέλεσμα γιατί εκτός ξέρουμε ότι παίζουμε καλύτερα από εντός έδρας παιχνίδια»

-πως θα αγωνιστούν οι δύο ομάδες:
«Θα μπουν προσεκτικά στο παιχνίδι. Οι ρουμάνοι θα θέλουν ένα γκολ αλλά εγώ νομίζω ότι θα παίξουν με αντεπιθέσεις. Με βάση τη λογική θα δούμε ένα σφιχτό παιχνίδι με πολλή τακτική. Στα περισσότερα παιχνίδια έχουμε σκοράρει. Έχουμε καλούς επιθετικούς που κάποια στιγμή μπορούν να πετύχουν ένα γκολ. Θεωρώ ότι οι επιθετικοί μας είναι αρκετά ικανοί και ανά πάσα στιγμή μπορούν να σκοράρουν και με μια ευκαιρία»

-εάν δεν έρθει η πρόκριση;
«Ανησυχώ γιατί αν δεν περάσουμε θα είναι μια αποτυχία. Στόχος από την αρχή ήταν αυτός, να βρεθούμε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Αν δεν μπορέσουμε θα έχουμε αρνητικές εξελίξεις. Ίσως και ο προπονητής να θέλει κάτι άλλο γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πως θέλει να έχει καθημερινή ενασχόληση με μια ομάδα. Η βάση υπάρχει στην Εθνική όμως… και τέτοιες εξελίξεις να υπάρχουν ελπίζω ότι θα βρεθεί η καλύτερη λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: