Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

«Αν το φάει η Ρουμανία, θα πανικοβληθεί»

Στον πανικό που θα προκαλέσει στην Ρουμανία το να δεχτεί πρώτη γκολ στο ερχόμενο ματς με την Εθνική Ελλάδας αναφέρθηκε ο Γιάννης Μαντζουράκης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Αν το φάει η Ρουμανία, θα πανικοβληθεί»
Στο ότι η Ελλάδα υπερτερεί σε εμπειρία και θα είναι πιο ψύχραιμη στην περίπτωση που δεχτεί γκολ, σε αντίθεση με τους Ρουμάνους, που δεν έχουν την αντίστοιχη ηρεμία, στάθηκε ο Γιάννης Μαντζουράκης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο τεχνικός της Καλλονής, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρου του αντιπάλου της Εθνικής, αφού έχει μεγαλώσει και έχει αγωνιστεί σε ρουμάνικους συλλόγους, αναφέρθηκε στα όπλα που έχει η Ελλάδα συγκριτικά με τους αντιπάλους, αλλά και στο κλειστό παιχνίδι που περιμένει να δει.

Αναλυτικά όσα είπα ο Γιάννης Μαντζουράκης στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου:

Για την προετοιμασία των Ρουμάνων ενόψει του ματς με την Ελλάδα: «Η ψυχολογία των Ρουμάνων είναι στα ύψη. Δεν είναι λίγο να κυνηγούν μια πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση μετά από πολλά χρόνια. Προετοιμάζονται ιδιαίτερα για το παιχνίδι με την Ελλάδα και προετοιμάζουν και τον κόσμο τους. Είναι μια ομάδα που χρειάζεται προσοχή».

Για τις ιδιαιτερότητες του ματς: «Η Ελλάδα έχει μεγαλύτερη εμπειρία. Το μεγάλο της προσόν είναι η υπομονή στο παιχνίδι της. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι και οι δύο ομάδες ψάχνουν το γκολ, αλλά κυρίως προσέχουν να μη δεχτούν γκολ. Ένα τέρμα χαλάει τη καθαρή σκέψη, την υπομονή και την ισορροπία μιας ομάδας. Έχει δίκιο ο Φερνάντο Σάντος. Δεν πρόκειται για δύο παιχνίδια, αλλά για δύο ημίχρονα. Αν το ένα ματς δεν πάει καλά, χαλάει και το άλλο. Και οι δύο θα ναι πολύ προσεκτικοί»

Για το αν θα παίζουν επιφυλακτικά: «Ο κόσμος πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στην Εθνική και να κάνει υπομονή. Για τέτοια παιχνίδια προετοιμάζονται όλοι καλύτερα. Όσο περισσότερο ανοιχτείς, τόσο περισσότερο κινδυνεύεις».

Για το αν υπερτερεί σε κάτι η Ρουμανία: «Και οι δύο έχουν αδυναμία στο γκολ. Απ’ τη στιγμή που επικρατή αυτή η κατάσταση, θα παίξουν και οι δυο κλειστά. Όλες οι ομάδες προστατεύονται σε τέτοια παιχνίδια και αγωνίζονται βάσει κάποιου πλάνου, αλλά αυτά τα παιχνίδια κρίνονται και στην καλή μέρα, την καλή στιγμή. Επίσης παίζει μεγάλη σημασία και η τύχη. Μπορεί να γίνει ένα αιφνιδιαστικό σουτ και να χαλάσει την ισορροπία μιας ομάδας.

Να μετατρέψει μια καλή μέρα σε κακή. Οι αγώνες μπαράζ είναι ιδιαίτεροι, δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχουν σοβαρά σημεία διαφορών ανάμεσα στις ομάδες. Η Ελλάδα υπερτερεί στην εμπειρία. Ενδεχομένως θα αντιδράσει καλύτερα αν δεχτεί γκολ, ενώ η Ρουμανία θα πανικοβληθεί. Επιπλέον έχει περισσότερο υπομονή και είναι καλύτερη ανασταλτικά. Έτσι παίρνουμε τα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια».

Για την μέχρι τώρα παρουσία της Καλλονής στην Σούπερ Λιγκ: «Δεν είναι δυνατόν να μην είμαστε ευχαριστημένοι με τη βαθμολογική μας θέση, απ’ τη στιγμή που αγωνιζόμαστε συνεχώς εκτός έδρας. Είχαμε κάποια προβλήματα, κάναμε μια κοιλιά φυσιολογική για νεοφώτιστη ομάδα. Προβλήματα δημιουργήθηκαν κυρίως στο ματς με τον Λεβαδειακό. Έπρεπε να κερδίσουμε άνετα, αλλά δυσκολευτήκαμε. Στα δύο επόμενα ματς δεν είχαμε την ψυχραιμία, ενώ είχαμε και ουσιαστικές απουσίες».

Για το κατά πόσο είναι ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ: «Στην κορυφή και στην δεύτερη θέση θεωρώ πως δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Από κε και πέρα είναι πολλές οι ομάδες που θα παλέψουν για τις υπόλοιπες θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και σίγουρα θα γίνει «μάχη» για τον υποβιβασμό. Δύο νίκες στο φετινό πρωτάθλημα μπορούν νε σε βάλουν στην 4άδα και δύο ήττες να σε “ρίξουν”».

Δεν υπάρχουν σχόλια: