Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Καπετάνος: «Όλοι ασχολούνται με αυτά τα δύο ματς»

Το κλίμα που επικρατεί στη Ρουμανία εξήγησε ο Παντελής Καπετάνος, μέσω της SportDay. «Υπάρχει τεράστια δίψα, αφού η εθνική τους έχει καιρό να κάνει επιτυχία», τόνισε.

Καπετάνος: «Όλοι ασχολούνται με αυτά τα δύο ματς»
Το στίγμα που επικρατεί στη Ρουμανία για τους αγώνες μπαράζ με την Εθνική Ελλάδας έδωσε ο Παντελής Καπετάνος, ο οποίος ανέλυσε στη SportDay την προσεχή αντίπαλο της «γαλανόλευκης».

«Είναι δύο τελικοί. Δύο ματς που θα κριθούν στη λεπτομέρεια. Επομένως, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί να μη δεχθούμε γκολ στην έδρα μας», συμβουλεύει ο 30χρονος φορ της Στεάουα.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Καπετάνος στη SportDay

Πώς αντιμετωπίζουν στη Ρουμανία τα δύο μπαράζ;

«Ολη η Ρουμανία ζει και αναπνέει γι' αυτά τα ματς. Υπάρχει τεράστια δίψα, αφού η εθνική τους έχει καιρό να κάνει επιτυχία. Τα κανάλια εδώ όλη την ώρα ασχολούνται μ' αυτά τα δύο παιχνίδια. Ολος ο κόσμος έχει συσπειρωθεί γύρω από την εθνική, όταν βγήκαν τα εισιτήρια για τον επαναληπτικό έγινε πραγματικός χαμός. Ολη η Ρουμανία ασχολείται με τα παιχνίδια με την Ελλάδα».

Πιστεύουν ότι είναι το φαβορί; Νιώθουν ότι η κλήρωση ήταν η μισή πρόκριση;

«Πιστεύω ότι η κλήρωση έφερε χαμόγελα και για τους Ρουμάνους και για εμάς. Ο ένας ήθελε τον άλλον. Οι Ρουμάνοι απέφυγαν πολύ πιο ισχυρούς αντιπάλους για να κληρωθούν με την Ελλάδα και είναι λογικό να είναι πολύ αισιόδοξοι και ευχαριστημένοι με την κλήρωση».

Ποιο το αδύναμό τους σημείο; Πού πρέπει να χτυπήσει ο Φερνάντο Σάντος;

«Πρέπει να δούμε και το πώς θα εμφανιστεί και η δική μας Εθνική, δηλαδή ποίοι και πώς θα παίξουν. Πίσω έχουν δύο ψηλά παιδιά (Γκάρντος, Γκόιαν), θα έλεγα όμως πως πρέπει να τους χτυπήσουμε στις πτέρυγες. Εκεί νομίζω είναι πιο ευάλωτοι».

Συμφωνείς πως πρώτος στόχος θα πρέπει να είναι να μη δεχθούμε γκολ εντός έδρας;

«Είναι δύο τελικοί. Δύο ματς που θα κριθούν στη λεπτομέρεια. Επομένως, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί να μη δεχθούμε γκολ στην έδρα μας. Με την ίδια φιλοσοφία έρχονται και οι Ρουμάνοι. Τους ακούω που δηλώνουν ότι πρώτος στόχος είναι να μη δεχθούν γκολ, να προσπαθήσουν να σκοράρουν και να πάρουν ένα σκορ που θα τους κάνει φαβορί με τη ρεβάνς στο σπίτι τους. Λογική μού φαίνεται αυτή η σκέψη και για τους δύο».

Πάμε στον επαναληπτικό. Εχεις παίξει στο νέο γήπεδο; Είναι καυτή έδρα; Φτιάχνουν φανατισμένο κλίμα στα παιχνίδια της εθνικής τους;

«Είναι ένα ωραίο, ποδοσφαιρικό γήπεδο. Θα γεμίσει με 50-55.000 κόσμου, αφού τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί. Υπάρχει μεγάλη δίψα και είμαι σίγουρος ότι θα δημιουργηθεί καυτή ατμόσφαιρα. Εντούτοις, δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν οι οπαδοί σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά. Στο τελευταίο παιχνίδι της προκριματικής φάσης που η Ρουμανία κέρδιζε με 2-0 και θέλησε να "φάει" χρόνο με passing game υπήρχε γκρίνια και αποδοκιμασίες, κάτι που δεν γίνεται τόσο έντονα με τους συλλόγους. Με την εθνική ο κόσμος είναι πιο αυστηρός και δεν αποκλείεται να υπάρξει επιπλέον πίεση στους παίκτες της Ρουμανίας. Δεν ξέρω αν κλείσουν την οροφή λόγω καιρού, αν και προς το παρόν δεν έχει πιάσει χειμώνας. Αν κλείσει η οροφή, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Δημιουργείται τόση φασαρία που δεν ακούς τον διπλανό σου!».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Παντελή Καπετάνου στο σημερινό (15/11) φύλλο της SportDay… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: