Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Το αξίζει ο «Κάρα»!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Γιώργο Καραγκούνη και την προσπάθεια της Εθνικής να πάρει το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Φυσικά όλοι ευχόμαστε και ελπίζουμε η Εθνική να τα καταφέρει και να περάσει στα μπαράζ την Ρουμανία και να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ του 2014. Δεν το βλέπω εύκολο, το αντίθετο. Θεωρώ, ότι και τα δύο παιχνίδια θα είναι δύσκολα και κυρίως το παιχνίδι στην Αθήνα, όπου η Εθνική θα χρειαστεί να βγει στην επίθεση , να βάλει γκολ και παράλληλα να μην δεχθεί. Αν τελικά τα καταφέρει η Εθνική και πάει στο Μουντιάλ θα είναι για μένα μία σημαντική επιτυχία. Αν θυμηθούμε, ότι αυτές τις διοργανώσεις προ 2004 τις βλέπαμε με το κυάλι και τώρα θεωρούμε αυτονόητο ότι η ομάδα θα συμμετάσχει στα τελικά καταλαβαίνει κανείς, ότι έχουν γίνει βήματα στη νοοτροπία και αυτή η Εθνική έχει ανεβάσει τις απαιτήσεις του κόσμου.
Μην ξεχνάμε από την άλλη ποιοι είμαστε , πόσο ανυπόληπτο πρωτάθλημα έχουμε, πόσο υπολειπόμαστε σε εγκαταστάσεις από όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα και πολλά άλλα, που μοιάζουν την συμμετοχή της Εθνικής στα τελικά ενός Μουντιάλ να μοιάζει με υπέρβαση. Και είναι υπέρβαση. Εγώ θέλω πολύ αυτή την πρόκριση και ας μην παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Και ας μην βλεπόμαστε κάποιες φορές. Στο κάτω-κάτω στο τέλος κανείς δεν θυμάται αν έπαιξες καλή μπάλα αλλά αν ήσουνα παρών στα τελικά αυτών των διοργανώσεων. Πάντως αυτή την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ στην Βραζιλία αυτή η Εθνική έχει χρέος να την πάρει και για τον παίκτη -σύμβολο αυτής της ομάδας τα τελευταία 15 χρόνια . Τον τεράστιο Γιώργο Καραγκούνη.
Τον αρχηγό της ομάδας, που την αγαπάει και την λατρεύει την Εθνική και ζει και αναπνέει χρόνια τώρα για τα παιχνίδια με τις Εθνικές ομάδες. Το πάθος και την τρέλα του «Κάρα» με την Εθνική το είχαν ελάχιστοι παίκτες στο παρελθόν και ελπίζω να είναι περισσότεροι στο μέλλον. Πάντως το τέλος της καριέρας του στην Εθνική ομάδα για τον Γιώργαρο αξίζει να είναι στα γήπεδα της Βραζιλίας και στα τελικά του Μουντιάλ. Θα είναι ότι καλύτερο και αυτό, που αξίζει για τον παίκτη, που ο συγχωρεμένος Γιάννης Κυράστας είχε πει ότι «είναι αλκοολικός με το ποδόσφαιρο». ΥΓ: Ελπίζω ο Σάντος να δώσει την ευκαιρία στον Καραγκούνη να βοηθήσει με την εμπειρία του και την τεράστια κλάση του . Θεωρώ αδιανόητη την μη συμμετοχή του στα δύο αυτά παιχνίδια
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: