Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Είτε έτσι, είτε αλλιώς… Ολυμπιακός!!

Έπαιξε με τη φωτιά, κυνηγούσε ως το φινάλε στο σκορ, αλλά ο Ολυμπιακός δεν… λέει να χάσει. Με τρίποντο του Μάντζαρη στην εκπνοή επικράτησε 79-77 της Ζιέλονα Γκόρα και παραμένει αήττητος.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς… Ολυμπιακός!
Την πιο δραματική ανατροπή από αυτές που πλέον συνηθίζει να κάνει πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός. Το 13ο επίσημο ματς της σεζόν λίγο έλειψε να είναι και γρουσούζικο, αφού η Ζιέλονα Γκόρα αποδείχτηκε σκληρό καρύδι και προηγείτο σχεδόν σε όλο το ματς φτάνοντας ακόμη και στο +11. Όμως οι «ερυθρόλευκοι» αντεπιτέθηκαν στο τέλος, πήραν το προβάδισμα δύο φορές στα τελευταία δευτερόλεπτα με τον Σπανούλη να εμφανίζεται στα δύσκολα για να το ξαναχάσουν, αλλά και πάλι τους ανήκε ο τελευταίος λόγος. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τρίποντο από τη γωνία έγραψε το τελικό 79-77 και κράτησε τους πρωταθλητές Ευρώπης αήττητους.

Απόλυτος αιφνιδιασμός

Με έκπληξη τον Παπαπέτρου, που έκανε ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα, και δίπλα του Λο, Σπανούλη, Πρίντεζη και Ντάνστον άρχισε το ματς ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν κάπως χαλαρά στο ματς, με φλυαρία και αστοχία στην επίθεση, αλλά και ολιγωρίες στην άμυνα. Άλλο που δεν ήθελαν οι Πολωνοί να πάρουν θάρρος και να προηγηθούν με τρεις (5-8). Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα δεν αφύπνισε τους παίκτες του, που αντιμετωπίζοντας προβλήματα στη ζώνη και βρίσκοντας σκορ μόνο από τον Λο, είδαν τους αντιπάλους τους να κλείνουν το δεκάλεπτο στο +11 και με νταμπλ σκορ (11-22).

Συνέχισαν οι Πολωνοί

Με την είσοδο των Περπέρογλου και Λοτζέσκι, ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις στην επίθεση (29-33), αλλά παρέμενε άστοχος στα τρίποντα (2/12 στο ημίχρονο) και αναποτελεσματικός στην άμυνα παρά τις φωνές του Μπαρτζώκα. Η διαφορά διατηρείτο σε υψηλά επίπεδα (29-40) με τους Σελ, Γουόκερ και Ντραγκίτσεβιτς να εκθέτουν τους αγνώριστους πρωταθλητές Ευρώπης και να κλείνουν το ημίχρονο στο +9 (33-42) προς τέρψιν των 20 εκδηλωτικών οπαδών τους στο ΣΕΦ.

Αντεπίθεση που έμεινε στη μέση

Παρά την εμφανή πρόθεση του Ολυμπιακού να μεταφέρει το παιχνίδι κοντά στο καλάθι, οι φιλοξενούμενοι με μόνιμο όπλο τη ζώνη συνέχιζαν το βιολί τους παραμένοντας μπροστά με διψήφια διαφορά στο πρώτο τρίλεπτο του δευτέρου μέρους (37-48). Ένα ξέσπασμα από Σπανούλη και Πρίντεζη επέτρεψε στους γηπεδούχους να πλησιάσουν στους τέσσερις (48-52). Ο Κόζαρεκ κρατούσε μπροστά την ομάδα του με νύχια και με δόντια δημιουργώντας και εκτελώντας (53-61) και η Ζιέλονα Γκόρα «απέκρουσε» την αντεπίθεση των Πειραιωτών ολοκληρώνοντας την τρίτη περίοδο στο +8 (55-63).

Θρίλερ ως το τέλος

Ο Ολυμπιακός ήταν μεν αποφασιστικός, πλην όμως νευρικός και άστοχος στην προσπάθειά του να ανατρέψει τα σε βάρος του δεδομένα. Η Ζιέλονα Γκόρα έξι λεπτά πριν το τέλος προηγείτο με οκτώ (57-65) και έπαιζε με το χρόνο που κυλούσε υπέρ της, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα καλάθι στα πρώτα εξίμισι λεπτά της περιόδου.

Το τρίποντο του Πρίντεζη τριάμισι λεπτά πριν το τέλος έβαλε «φωτιά» στο ΣΕΦ (60-65), οι βολές του Μάντζαρη έφεραν τον Ολυμπιακό σε απόσταση τριών πόντων (62-65), το τρίποντο του Σπανούλη στο -2 (67-69) κι ένα ακόμη από τον Πρίντεζη στο -1 (70-71), στα 79’’ πριν το τέλος. Μετά τις 1/2 βολές του Εγένγκα ο Σπανούλης με απίθανο τρίποντο εκτός ισορροπίας έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό για πρώτη φορά μετά το… 1-0 (73-72), με 44’’ να απομένουν στο χρονόμετρο. Μετά τη χαμένη επίθεση των Πολωνών ο Μάντζαρης με μία βολή έκανε το 74-72 και οι φιλοξενούμενοι είχαν 16’’ για την τελευταία επίθεση, όμως ο Σελ με τρίποντο από τη γωνία έδωσε φιλί ζωής στην ομάδα του (74-75) στα 13’’ για το τέλος. Ο Σπανούλης απάντησε με δύσκολο λέι απ στα επτά δευτερόλεπτα, αλλά ο Εγένγκα με coast-to-coast σκόραρε και πάλι δίνοντας νέο προβάδισμα στην ομάδα του στα 2,5’’ για την εκπνοή. Ο Μάντζαρης με τρίποντο από τη γωνία στην εκπνοή χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό που δεν έχασε ούτε τώρα.

Δεκάλεπτα: 11-22, 33-42, 55-63, 79-77.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 2, Λο 6, Ντάνστον 6, Σπανούλης 18, Περπέρογλου 5, Παπαπέτρου, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 21, Αγραβάνης, Μάντζαρης 6, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13.

Ζιέλονα Γκόρα (Ούβαλιν): Σελ 15, Γουόκερ 8, Μπάρλοου, Τσάνας 5, Χρίτσανιουκ, Εγένγκα 13, Ντραγκίτσεβιτς 18, Μπράκινς 7, Σρόκα 3, Κόζαρεκ 8.

Διαιτητές: Σαχίν, Πατέρνικο (Ιταλία), Σίλβα (Πορτογαλία). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: