Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Κρίσιμη συνεδρίαση για τα χρέη της ΑΕΚ!

Στην ΠΑΕ περιμένουν, ακόμα και σήμερα, την απόφαση για την επιμήκυνση των μηνιαίων δόσεων - Τι θέλει η ΑΕΚ, τι περιμένει να συμβεί, ποια είναι τα δεδομένα
Κρίσιμη συνεδρίαση για τα χρέη της ΑΕΚ
Το πρωί ο Ανδρέας Δημητρέλος πέρασε από την Εφορία. Ξεκίνησε νέος αγώνας... δρόμου, προκειμένου η ΑΕΚ να συνεχίσει να έχει έστω την προσωρινή φορολογική ενημερότητα, να καταφέρει να τυπώσει εισιτήρια για το ματς με τον Αρη και φυσικά να διευθετήσει καταβάλλοντας κάποια χρήματα τώρα τις οφειλές της προς το Δημόσιο. Το μεγάλο όμως ενδιαφέρον εστιάζεται αυτή την ώρα στο Υπουργείο Οικονομικών. Εκεί όπου συνεδριάζει μία ειδική επιτροπή, η οποία ίσως και σήμερα ακόμα αποφανθεί και ανακοινώσει την επιμήκυνση των μηναίων δόσεων που θα καλείται να πληρώνει η ΠΑΕ ΑΕΚ προκειμένου να καλύψει το χρέος της προς το Δημόσιο.
Στην ΠΑΕ έχουν κάνει τις προτάσεις τους, για το πως θα μπορεί η εταιρεία να παραμείνει βιώσιμη και να αποπληρώνει το χρέος της. Επιθυμία είναι οι δόσεις να φτάσουν τουλάχιστον τις 60. Να μην αναγκαστεί δηλαδή να πληρώνει η ΑΕΚ κάθε μήνα πάνω από 350.000 ευρώ στην Εφορία, καθώς τότε με μαθηματική ακρίβεια θα φτάσει στο οικονομικό κραχ.
Από την άλλη όμως στη διοίκηση έχουν την ενημέρωση από το Υπουργείο Οικονομικών ότι πιέζονται από την Τρόικα ώστε οι δόσεις, προς τις ανώνυμες εταιρείες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, να κυμαίνονται από 10 έως 48, ανάλογα τις περιπτώσεις. Θέλουν να πιστεύουν πάντως στην ΠΑΕ ότι θα καταφέρουν να πετύχουν την καλύτερη δυνατή ρύθμιση.
Υπάρχει βέβαια και η άσχημη πλευρά της ιστορίας: Αν οι δόσεις δεν γίνουν 60 ή και περισσότερες, θα υπάρχει πρόβλημα και με τους επενδυτές και κατ' επέκταση με την ανεύρεση χρημάτων από την ΠΑΕ ΑΕΚ, προκειμένου να καλύψει το χρέος της. Όλο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα και το Κράτος να χάνει τα λεφτά του, αφού όπως προείπαμε αν δεν υπάρξει επιμήκυνση των δόσεων, δύσκολα θα έρθει επενδυτής στην ΑΕΚ που θα καλείται να δίνει πάνω από 350.000 ευρώ το μήνα στην Εφορία και η εταιρεία θα ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα για την πτώχευση, που θα επηρεάσει άμεσα και το Δημόσιο αφού θα χάσει τα χρήματα. Ένα ντόμινο δηλαδή, με κατάληξη την καταστροφή.
Εκτός αυτού υπάρχει κι ένας άλλος δρόμος. Είναι ο πιο... δύσκολος, αλλά θα είναι σωτήριος για την ΑΕΚ: Να βρεθούν 10 εκατ. ευρώ ΜΕΤΡΗΤΑ και να καταβληθούν στην Εφορία, άμεσα. Έτσι η ΑΕΚ θα γλιτώσει τις προσαυξήσεις, ύψους σχεδόν 9 εκατ. ευρώ, ξεμπερδεύει μία και καλή με την Εφορία και ξεκινά από το... μηδέν, έχοντας μετά να καλύψει τις οφειλές της προς τους παίκτες. Αυτός ο δρόμος σύμφωνα με πληροφορίες έχει μεταφερθεί ως (η καλύτερη) λύση στην πλευρά Βιντιάδη. Απάντηση αν μπορεί να τον ακολουθήσει δεν έχει δοθεί, ακόμα.
Εν ολίγοις, με βάση τα τωρινά δεδομένα στην ΠΑΕ θα ήθελαν να αυξηθούν οι δόσεις προς την Εφορία στις 60. Έτσι η ομάδα θα προσπαθήσει να παραμείνει βιώσιμη, να προσελκύσει επενδυτές και να προχωρήσει τη ζωή της, με το κράτος παράλληλα να βγαίνει κερδισμένο. Σε διαφορετική περίπτωση το μέλλον θα είναι ζοφερό και όλοι χαμένοι. Και η ΑΕΚ και το Κράτος.

πηγή: aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: