Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Το φθινόπωρο θα "μυρίσει" Βραζιλία...!!

Ο Γιώργος Κουτσογιαννέλης γράφει για τους προκριματικούς αγώνες που θα δώσει η Εθνική μας ομάδα για το Μουντιάλ του 2014.
Το φθινόπωρο θα "μυρίσει" Βραζιλία...
Σ' αυτά τα προκριματικά, δεν θα συγχωρηθεί νωθρό ξεκίνημα για την Εθνική. Ετσι όπως τα έφερε η κλήρωση, άλλωστε, ήδη από το Φθινόπωρο θα μπορούμε να ξέρουμε πόσο εφικτό είναι να ζήσουμε από κοντά και την εμπειρία της Βραζιλίας. Και γιατί να το κρύψουμε; Είμαστε κακομαθημένοι και δεν θέλουμε να τη χάσουμε.

Τουλάχιστον η μισή πρόκριση θα κριθεί στους δύο πρώτους μήνες του Φθινοπώρου, κατά τους οποίους η Ελλάδα θα δώσει και «πονηρά» ματς (εκτός με Λετονία, εντός με Λιθουανία) και ντέρμπι (εκτός με Σλοβακία, εντός με Βοσνία). Απαιτείται εγρήγορση, όπως απαιτείται να λειτουργήσει το 4-4-2, το οποίο πρόβαρε ο Σάντος στο φιλικό της Νορβηγίας και δείχνει τη διάθεση να το κρατήσει στα επίσημα. Εστω κι αν δεν έχει καλές αναμνήσεις από αυτό...

Το είχε δοκιμάσει (με διάταξη ρόμβου) στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι με την Εθνική απέναντι στη Γεωργία, δεν του είχε βγει και το εγκατέλειψε μέχρι τώρα που το επανέφερε. Εύκολο είναι να σκεφτεί κανείς ότι θα έχουμε πιο εύκολο το γκολ με δύο επιθετικούς, αλλά αυτό μόνο στην πράξη θα φανεί. Εχουμε επιθετικούς για να σκοράρουν στα προκριματικά, αλλά θα πρέπει αυτοί οι επιθετικοί να έχουν τη στήριξη μιας λειτουργικής μεσαίας γραμμής και κυρίως να τροφοδοτηθούν.

Ο ένας από τους δύο «μπροστινούς» στη Ρίγα την Παρασκευή, θα είναι ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος έχει φτιάξει μια καλή παράδοση με τη Λετονία. Μέσα σε λίγα χρόνια, τους έχει «κεράσει» δύο γκολ μέσα στο σπίτι τους και άλλα τέσσερα, μακριά από αυτό. Για τον αντίπαλο, ο οποίος μας έχει «πονέσει» στο 1-1 των προηγούμενων προκριματικών, δεν έχουμε σοβαρό λόγο για να ανησυχούμε.

Καλύτερός τους παίκτης είναι ο Ρούντνεβς που έφτιαξε όνομα στην Πολωνία και κέρδισε μεταγραφή για το Αμβούργο, αλλά η ελληνική άμυνα έχει «σβήσει» πολύ καλύτερους επιθετικούς. Ερωτηματικό για την Ελλάδα αποτελεί ο Σπυρόπουλος που μόνο καλό παιχνίδι δεν έκανε με τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Μάλαγα, όπως συνολικά, η μεσαία μας γραμμή.

Ανασταλτικά, έχουμε κάθε λόγο να περιμένουμε από την τετράδα των Κατσουράνη, Τζιόλη, Μανιάτη και Φορτούνη (αυτοί φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν) πως θα τα πάει περίφημα. Η Ελλάδα όμως πρέπει να φύγει από τη Ρίγα με το τρίποντο και για να έρθει αυτό, θα πρέπει να σκοράρουμε. Θα πρέπει λοιπόν να προωθηθεί η μπάλα στην επίθεση, να ασκηθεί πίεση και να έρθει έστω ένα γκολ. Η απουσία του Καραγκούνη μας στερεί τον ηγέτη στα χαφ, αλλά μέχρι νεωτέρας, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή. Το βέβαιο είναι ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για νικηφόρα πρεμιέρα και για ένα καλό Φθινόπωρο που θα «μυρίσει» Βραζιλία...
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: