Η διαφθορά κάνει... πάρτι στη «Γειτονιά» μας και η έρευνα των Βρετανών σοκάρει! Ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος γράφει για το «έγκλημα» που βρήκε στέγη στο ποδόσφαιρο και ρίζωσε!
Η ποδοσφαιρική Ευρώπη... κλονίστηκε από τη θλίψη του Κριστιάνο Ρονάλντο, αν και Ισπανοί, Πορτογάλοι  φρόντισαν με τα σχόλια τους να «καταδικάσουν» την αντίδραση του σταρ της Ρεάλ. Δεν έχουν και άδικο άλλωστε, όταν το 24.63% των Ισπανών είναι χωρίς εργασία, ενώ στην Πορτογαλία η ανεργία εκτινάσσεται στο 15%, αριθμός τρομακτικός για την ιστορία της χώρας.
 
Ποδοσφαιρική Ευρώπη πάντως δεν είναι μόνο ο Ρονάλντο, αλλά και η Βουλγαρία. Το πρωτάθλημα της δεν είναι το πιο ελκυστικό, αλλά μια έρευνα του BBC έρχεται να ταράξει ακόμα περισσότερα τα νερά στη «Γειτονιά» μας τονίζοντας πως το ποδόσφαιρο έχει διαβρωθεί τόσο πολύ που ο κόσμος της χώρας προτιμά να υποστηρίζει μόνο ομάδες του εξωτερικού!
 
Πολλές φορές μέσα από το gazzetta.gr έχουμε σταθεί σε ύποπτα ματς, μεταγραφικά κόλπα πριν από ντέρμπι, επιθέσεις σε παράγοντας, ωστόσο αυτό που προκαλεί σοκ είναι το γεγονός πως 15 πρόεδροι ομάδων έχουν δολοφονηθεί τις τελευταίες δεκαετίες. «Σύμπτωμα που δείχνει την σχέση του οργανωμένου εγκλήματος με το ποδόσφαιρο» θα τονίσει το βρετανικό δίκτυο στην έρευνά του. 
 
Μάλιστα, οι Βρετανοί στέκονται και σε ένα περιστατικό που δείχνει πλέον την κατάσταση που επικρατεί στο βουλγαρικό ποδόσφαιρο. Το BBC παρακολούθησε το ματς της Λέφσκι με την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ και όχι τυχαία, καθώς γνώριζε πως οι φιλοξενούμενοι θα κάνουν την ανατροπή. Το 2-0 της Λέφσκι στο ημίχρονο έγινε... 2-3, ο κόσμος γιούχαρε τον διαιτητή και τόνιζε στον Βρετανό δημοσιογράφο που ο ρέφερι είναι στο «κόλπο». Οι εικόνες των γηπέδων σκορπούν θλίψη, ο κόσμος δεν αντέχει τη... σαπίλα και προτιμά να παρακολουθεί από το σπίτι ματς ομάδων του εξωτερικού και να υποστηρίζει μεγάλα κλαμπ. Τι παράξενο... Να κάνεις βόλτα στη Σόφια και να ρωτάς την ομάδα που υποστηρίζει κάποιος και να σου απαντά... Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! 
 
Όταν όμως οι άνθρωποι έχουν καταλάβει πως το ποδόσφαιρο συνδέεται με το έγκλημα και τη μαφία τότε οι αντιδράσεις δεν θα μπορούσαν να διαφέρουν... Ο πρόεδρος της Λέφσκι Τοντόρ Μπάτκοφ τόνισε πως η διαφθορά στο πρωτάθλημα είναι βαθιά ριζωμένη, αν και για την ομάδα του ισχυρίζεται πως παίζει κάθε ματς για τη νίκη!
 
«Είναι κοινό μυστικό ότι οι ιδιοκτήτες, πρόεδροι ομάδων, παίκτες, διαιτητές είναι μέρος της ποδοσφαιρικής μαφίας στοιχηματισμού» θα τονίσει ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, Λαζάροφ. 
 
Το... κερασάκι ήταν η αποκάλυψη του διεθνούς πορτιέρο, Στέφανο Κούντσεφ, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από δυο αγνώστους και την επόμενη ημέρα του πρότειναν έναντι 20.000 ευρώ να βοηθήσει ώστε η ομάδα Νέων της Βουλγαρίας να ηττηθεί! Ο ίδιος αρνήθηκε και αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την ιστορία για το καλό του ποδοσφαίρου! 

πηγή: gazzetta.gr