Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Στην Ευρώπη όλοι κάνουν κο-κο-κο!!

Ύστερα μου λες γιατί δεν σου γράφω. Ο αξιότιμος κ. Κασιδιάρης, σαν νέο παιδί που είναι και βράζει το αίμα του, έχει κάποιες εκκρεμότητες. Toυ Κ. Καίσαρη.
Στην Ευρώπη όλοι κάνουν κο-κο-κο
Πλην αυτής όταν τον εκνεύρισαν Δούρου-Κανέλλη και προέβη στις γνωστές ενέργειες, για λόγους αυτοάμυνας και μόνο.  Το 2007 λοιπόν ο εν λόγω Κασιδιάρης εμπλέκεται σε επίθεση εναντίον φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Κάποιοι τραμπούκοι δηλαδή τον μαχαίρωσαν, τον έδειραν και του τσουρνέψανε μεταξύ άλλων και την ταυτότητα.
Ο φοιτητής είδε τις πινακίδες του αυτοκινήτου που διέφυγαν οι δράστες και προέκυψε ότι ήταν του Κασιδιάρη. Ο εν λόγω Κασιδιάρης λοιπόν επρόκειτο να δικαστεί για συνδρομή σε μαχαίρωμα, ξυλοδαρμό και ληστεία. Ο Κασιδιάρης όμως δεν είναι πλέον ένας απλός πολίτης. Ενας κοινός θνητός. Οι Ελληνες τον τίμησαν με την ψήφο τους και τον έστειλαν στη Βουλή.
Ετσι τυγχάνει της βουλευτικής ασυλίας. Κατόπιν τούτου λοιπόν το Εφετείο ήταν αναρμόδιο, σήκωσε τα χέρια ψηλά κι έστειλε τη δικογραφία στη Βουλή για το διά ταύτα. Για να αποφασίσουν δηλαδή οι 300 αν θα πρέπει να δικαστεί ή όχι. Πραγματικά είναι φοβερό. Και σε καμιά περίπτωση δεν έχει να κάνει με τον συγκεκριμένο Κασιδιάρη.
Ενας πολίτης λοιπόν υποπίπτει σε κάποιο αδίκημα. Σε κάποια παράβαση. Σε ανύποπτο χρόνο. Κι ύστερα από πέντε χρόνια εκλέγεται βουλευτής. Και τυγχάνει της βουλευτικής ασυλίας αναδρομικά! Να μην μπορεί να τον δικάσει δηλαδή ο φυσικός του δικαστής, αλλά να αποφασίζουν επί της δικογραφίας οι βουλευτές. Η Αννα Καραμανλή, ο Γιώργος Πάντζας και ο Γρηγόρης Ψαριανός. Και ο εν λόγω Κασιδιάρης βέβαια λόγω Χρυσής Αυγής και δήθεν δημοκρατικών ευαισθησιών θα παραπεμφθεί σούμπιτος. Ολοι θα ψηφίσουν να μην ισχύσει η ασυλία.
Το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό. Το θέμα είναι οι θεσμοί. Οτι για αδικήματα που δεν έχουν σχέση με την πολιτική τους δραστηριότητα και για υποθέσεις που ανατρέχουν πέντε χρόνια πριν από την εκλογή τους, οι βουλευτές κρίνονται από τους συναδέλφους τους. Οχι από τους δικαστές. Κι αυτοί οι νόμοι, ενώ η Ελλάδα έχει καταρρεύσει κι έχει διαλυθεί από αυτούς τους ίδιους, παραμένουν ως έχουν. Κανείς δεν διανοείται να ζητήσει την κατάργησή τους.
Κατά τα άλλα θυμήθηκα τη φάση του Σουμπίνιο (φωτό) στο ματς στο Νιούκαστλ. Καραμπινάτο πέναλτι και αποβολή του γκολκίπερ. Τι λόγο δηλαδή είχε να κάνει θέατρο ο Σουμπίνιο όταν η μπάλα είναι δικιά του και θα σουτάρει σε άδειο τέρμα; Επρόκειτο όμως για παιχνίδι ΟΥΕΦΑ. Δεν μπορούσε ο Σπανός να βγει και να μιλήσει περί εγκληματικής οργάνωσης. Αν το έκανε, ο Ατρόμητος θα είχε δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη το 2062. Υστερα από πενήντα χρόνια. Υπόθεση εργασίας.
Αν η ίδια φάση είχε γίνει σε ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και μάλιστα με την ένταση που υπάρχει. Οπως λέει ο Νίκος Παρίσης θα είχε ως αποτέλεσμα να οξυνθεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Αν είναι σήμερα εννιά εκατομμύρια οι Ελληνες, ο πληθυσμός της χώρας θα είχε μειωθεί στα επτά με οκτώ εκατομμύρια.
Αν κι έτσι όπως πάει η δουλειά βέβαια, τίποτα δεν προδικάζει ότι αυτή η σεζόν θα τελειώσει αναίμακτα. Εδώ είσαστε κι εδώ είμαστε. Αυτά.
Μόνος του παίζει μπάλα ο Βασιλάκης
ΔΕΥΤΕΡΑ βράδυ προχθές και ο Περικλής Βασιλάκης έκανε ανάλυση στις επίμαχες φάσεις. Οχι μόνο της δεύτερης αγωνιστικής, αλλά σε επανάληψη και της πρώτης. Για όσους δεν είχαν δει δηλαδή το Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός, να δουν και να το εμπεδώσουν. Ετσι πάει. Ο καθείς και τα όπλα του. Ο Μαρινάκης έχει τα δικά του όπλα κι ο Αλαφούζος έχει τον ΣΚΑΪ.
Με τον Περικλή Βασιλάκη να έχει γίνει πιο σημαντικό στέλεχος από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου και τη Σία Κοσιώνη. Ετσι είναι. Δημοσιογράφους βρίσκεις. Καθηγητές διαιτησίας να πηγαίνει η γλώσσα τους ροδάνι δεν υπάρχουν πολλοί. Μόνος του παίζει μπάλα, λοιπόν, στην τηλεόραση ο Περικλής Βασιλάκης. Δεν υπάρχει αντίπαλος. Η Nova, προκειμένου να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψη του προϊόντος, έχει καταργήσει κάθε κριτική στη διαιτησία.
Οταν, λοιπόν, δεν σχολιάζουν οι δημοσιογράφοι, θα σχολιάσουν οι τηλεκριτικοί; Οπως, λοιπόν, ο Αλαφούζος φωνάζει για πενήντα-πενήντα στη διαιτησία, το ίδιο θα πρέπει να γίνει και στην τηλεόραση. Να επανέλθει, λοιπόν, στη ΝΕΤ και στην Αθλητική, ο Παναγιώτης Βαρούχας (φωτό). Για να υπάρχει και μια δεύτερη γνώμη. Οχι σαν «αντίπαλος» του Βασιλάκη. Σαν αντικειμενικός. Μακράν είναι ο κορυφαίος ο Παναγιώτης. Στη μέση θα το κόβει το καρπούζι κάθε Κυριακή βράδυ σχετικά με τις επίμαχες φάσεις. Ο Βασιλάκης, αντίθετα, και σωστά να τα λέει, υπάρχει η καχυποψία ότι είναι υπάλληλος του Αλαφούζου.
Η αποκάλυψη του BBC για τους παραολυμπιονίκες
ΤΙΣ προάλλες ήταν που είχα γράψει για τους αποκαλούμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Καταρχήν θαυμάζεις αυτούς τους ανθρώπους. Που, παρά τα προβλήματά τους, που στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι σοβαρά, δεν κλείνονται μέσα σε τέσσερις τοίχους. Δεν παραιτούνται από τη ζωή. Και αθλούνται μάλιστα. Είχα πει όμως μέχρι εκεί.
Ο πρωταθλητισμός και μάλιστα σε δήθεν ολυμπιακό επίπεδο είναι μετά συγχωρήσεως τσίρκο. Κι έρχεται καπάκι το ρεπορτάζ του BBC. Οτι ένας στους τρεις παράλυτους αθλητές των Παραολυμπιακών αυτοτραματίζεται! Προκειμένου να προκαλέσει αύξηση της αρτηριακής πίεσης και της καρδιακής συχνότητας πριν από τους Αγώνες! Κάτι που είναι απαγορευμένο από το 1994 γιατί ναι μεν βελτιώνει τις αθλητικές του επιδόσεις, αλλά αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων. Προφανώς όπως ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται, έτσι κι ο παράλυτος δεν φοβάται το εγκεφαλικό.
Ενας 37χρονος Καναδός παραπληγικός αθλητής ομολόγησε ότι έκανε ισχυρά ηλεκτροσόκ στα χέρια και στα πόδια. Αλλωστε στους Αγώνες του Πεκίνου το 17% των «αθλητών» είχε παραδεχθεί ότι είχε χρησιμοποιήσει πρακτικές «ενίσχυσης». Τραγικό.
Τερματοφύλακας ήταν και ο Κωνσταντίνου, αλλά Σάββας δεν είναι.
-Observer
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος έλεγε (επί ματαίω) στον Ιωαννίδη «Γιάννη μου, εγώ ήμουν πάντα Νέα Δημοκρατία»;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: