Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τα δίλεπτα που κρίνουν καριέρες!!

Διάβασα χθες το βράδυ την είδηση για την απομάκρυνση του Μάκη Χάβου απ' την τεχνική ηγεσία της Βέροιας κι ομολογώ ότι η έκπληξη που δοκίμασα ήταν δυσάρεστη.
Τα δίλεπτα που κρίνουν καριέρες
Γράφει ο Παύλος Παπαδημητρίου.
Ο ιδιοκτήτης της Βέροιας είναι άνθρωπος που "ματώνει" για το ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι εκτός από τον αυτονόητο "πόνο" του για την ομάδα του ενδιαφέρεται και για το ποδοσφαιρικό προϊόν γενικότερα. Μου' κανε λοιπόν εντύπωση η απόφαση του και το μήνυμα που στην ουσία εκπέμπεται μέσα απ αυτήν. Ο Χάβος (τον οποίο δε γνωρίζω προσωπικά) έχω την εντύπωση ότι...έχασε το παιχνίδι μέσα σ ένα δίλεπτο. Στο δίλεπτο δηλαδή κατά το οποίο ο κυνηγός της Βέροιας έχασε τρομερή ευκαιρία σε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και ακριβώς στην επόμενη επίθεση ο Πανιώνιος πέτυχε το γκολ με τον Μενδρινό.
Αυτό ήταν. Ο κύριος Αρβανιτίδης έδιωξε τον προπονητή μιας ομάδας (της δικής του ομάδας) ο οποίος κατά κοινή ομολογία είχε προετοιμάσει τη Βέροια με άρτιο τρόπο δίνοντας της καλή εικόνα η οποία κυρίως σχολιάστηκε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Θα μου πείτε βέβαια το να χάνεις στο γήπεδό σου τη δεύτερη αγωνιστική από έναν αντίπαλο τον οποίο "θα βρεις μπροστά σου" στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα για την παραγοντική ζωή ενός προέδρου. Σωστό. Όμως για να μπούμε (έστω και σιγά-σιγά) σε μια εποχή καινούριας αντίληψης πρέπει ΌΛΟΙ οι παράγοντες να σταματήσουν να θεωρούν τους προπονητές είδος δραματικά αναλώσιμο και να του δίνουν το περιθώριο του χρόνου για να φανούν τ' αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται.
Αντιλαμβάνομαι φυσικά πως υπάρχει ο αντίλογος του όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος κι αυτό συνιστά ρεαλιστική πραγματικότητα για όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Είμαι ΟΚ μ' αυτό όμως απ' την άλλη δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο (πραγματικός) νοικοκύρης Αρβανιτίδης....ανακάλυψε την "ανεπάρκεια" του Χάβου (που είχε παρουσιάσει καλά δείγματα γραφής και στον ΠΑΟΚ) αμέσως μετά τη δεύτερη αγωνιστική. Άλλωστε ο ίδιος τον είχε επιλέξει για την ομάδα του και παρακολούθησε την προετοιμασία της! Και στο κάτω κάτω η Βέροια τις ευκαιρίες τις δημιούργησε. Παίκτη για να βάλει τα εύκολα γκολ δεν έχει!! Είναι ανάγκη ν' αφήσουμε πίσω μας τα...δίλεπτα που κρίνουν καριέρες και...να το δούμε αλλιώς το έργο. Για να κοιτάξουμε επιτέλους μπροστά...
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: