Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Η εμπιστοσύνη δύσκολα κερδίζεται, εύκολα χάνεται!!

Κανένας δημοσιογράφος δεν πρέπει να είναι δικαστής. Σε ότι με αφορά μάλιστα, όπου εμπλέκεται η δικαιοσύνη τα πράγματα θα πρέπει θεωρητικά να έχουν πάρει τον δρόμο τους.
Η εμπιστοσύνη δύσκολα κερδίζεται, εύκολα χάνεται!
Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Οπότε είμαι μόνο σε αναμονή της όποιας απόφασης. Στο ρεπορτάζ όμως, ο δημοσιογράφος οφείλει να είναι μπροστάρης και να δημοσιοποιεί, αφού το έχει διπλοτσεκάρει, οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή του και δεν συνάδει με τη νομιμότητα και εσχάτως και με την ηθική.
Στην περίπτωση Ζαγοράκη υπήρξαν δημοσιογράφοι στη Θεσσαλονίκη που έβλεπαν ότι υπάρχει κάτι στραβό στο βασίλειο της… Δανιμαρκίας του Θοδωρή και το ανέδειξαν.
Το τι πόλεμο δέχθηκαν και τι λάσπη τους έριξαν για το… θράσος τους να κατακρίνουν μερικές από τις ενέργειες του πρώην προέδρου της ΠΑΕ δεν λέγεται.
Ακόμα και όταν το πόρισμα του ΣΔΟΕ βγήκε δειλά-δειλά στο φως της δημοσιότητας η αντιμετώπιση ήταν περίπου η ίδια. Ο λαοφιλέστερος πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία του ΠΑΟΚ έπρεπε να μείνει στο απυρόβλητο.
Και ξαφνικά ο εισαγγελέας του ασκεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία και αφήνει… κάγκελο τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.
Μακάρι ο ίδιος ο Ζαγοράκης, αλλά και ο Ηλίας Βιολίδης να αποδείξουν στα δικαστήρια ότι δεν έχουν σχέση με όσα τους καταλογίζονται. Αν μάλιστα, ήμουν στη θέση τους, θα ζήταγα να προχωρήσει η διαδικασία –εκτός σειράς- το ταχύτερο δυνατόν για να αντικρούσω τις κατηγορίες.
Γιατί σε 4-5 χρόνια που θα οδηγηθεί στο ακροατήριο λίγοι θα θυμούνται περί τίνος πρόκειται. Ωστόσο και ο Ζαγοράκης και ο Βιολίδης θα κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο και θα έχουν πάνω τους την… ρετσινιά.
Γι αυτό γράφω ότι αν ήμουν στη θέση τους, θα επιχειρούσα να τρέξω την υπόθεση.
Από την άλλη το πόρισμα είναι φωτιά. Μέχρι και τον μισθό του Βασίλη Γκαγκάτση (ως νομικού συμβούλου της ΠΑΕ) αποκαλύπτει. Μόνο μερικές χιλιάδες ευρώ. Σε διψήφιο νούμερο.
Ο Ζαγοράκης αγαπήθηκε και στηρίχτηκε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ όσο κανένας άλλος πρόεδρος. Κι όμως, από το πέρασμα-λαίλαπα του Γιάννη Γούμενου ο ΠΑΟΚ ζημιώθηκε 7 εκ. ευρώ. Από αυτό του Ζαγοράκη η τρύπα στα ταμεία μετρήθηκε περί τα 12 εκ. ευρώ!
Σύμφωνα με το λεξικό «εμπιστοσύνη» σημαίνει πίστη, εντιμότητα, ειλικρίνεια συναισθημάτων, εχεμύθεια, έμπνευση. Γι αυτό και το γνωμικό «η εμπιστοσύνη κερδίζεται δύσκολα… χάνεται όμως πολύ εύκολα…» έχει τα περισσότερα likes στα social media.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: