Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ποινική δίωξη για απιστία!!

Ο Περικλής Στέλλας γράφει τη δίωξη που ασκήθηκε στον Θοδωρή Ζαγοράκη.
Ποινική δίωξη για απιστία
Η είδηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»: «Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη θα βρεθούν ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, και ο αντιπρόεδρος Ηλίας Βιολίδης, καθώς ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος!».
Λεπτομέρειες θα διαβάσετε στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ σε άλλη σελίδα. Τη Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου του 2011 (πριν από 8,5 μήνες περίπου, δηλαδή) το γραφείο Τύπου και επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, δίνοντας ωμά στον κόσμο αυτή την εφημερίδα και τον υπογράφοντα. Στυγνά. Αποτέλεσμα; Χιλιάδες εξευτελιστικά σχόλια και χαρακτηρισμοί. Οι απειλές καθημερινές. Σε όλα τα επίπεδα, όπως και στην εποχή Γούμενου.
Το υστερόγραφο της ανακοίνωσης το οποίο συνοδεύτηκε από εξώδικο της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που το ευλογούσε: «ΥΓ.1: Απάντηση στην επιστολή που σας έστειλα, αλλά δεν δημοσιεύσατε, θα δώσετε είτε το θέλετε είτε όχι. Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα τρόποι προστασίας από ψεύδη και συκοφαντίες.
Χωρίς εκτίμηση (πλέον)
Λευτέρης Δούκας, υπεύθυνος επικοινωνίας ΠΑΕ ΠΑΟΚ».
Είχε προηγηθεί επιστολή του ιδίου που συγχρόνως είχε δοθεί σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες οπαδών του ΠΑΟΚ, όπου στο υστερόγραφο ανέφερε: «ΥΓ.: Προκειμένου να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία περί των αρχικών προθέσεών μου, επισημαίνω ότι σε περίπτωση που το κείμενο έφερε υπογραφές, θα ζητούσα από τους συντάκτες του εξώδικου, της επιστολής -ή ό,τι άλλο προκύψει στο μέλλον- να αποδείξουν με στοιχεία τις συκοφαντικές και προσβλητικές αναφορές τους. Μέχρι τότε, εκτός των άλλων, είναι και προβοκάτορες!».
Οταν είδε το φως της δημοσιότητας το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, ο τέως τότε υπεύθυνος επικοινωνίας με δημόσια τοποθέτησή του σημείωνε: «Πριν από έναν χρόνο περίπου, όταν ο επικοινωνιακός πόλεμος με αφορμή το πόρισμα του ορκωτού λογιστή είχε ξεκινήσει, οι φήμες έκαναν λόγο για σημεία και τέρατα. Προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση της αλήθειας, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διάβασε δημοσίως τα συμπεράσματα του ελέγχου όπως τα αποτύπωσε ο εντεταλμένος λογιστής. Για όσους στρουθοκαμηλίζουν και παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, οι παρατηρήσεις περιέγραφαν τα μεμπτά σημεία που εντοπίστηκαν. Βλέπετε, η εκμετάλλευση της άγνοιας του κόσμου αποτελεί στρατηγική εγγυημένη και από τον Γκέμπελς, όταν όμως ο κόσμος αποκτήσει πρόσβαση στη γνώση, η κουβέντα αναγκαστικά περιορίζεται σε συγκεκριμένα πλαίσια».
Ηλίας Βιολίδης: «Δεν ανησυχώ»
Λίγες μέρες μετά ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ηλίας Βιολίδης, εξέδωσε ανακοίνωση-δήλωση λέγοντας: «Δηλώνω υπεύθυνα και κατηγορηματικά ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν ζημιώθηκε ούτε ΕΝΑ ευρώ από τις μεταξύ μας συναλλαγές. Καλώ όποιον έχει διαφορετική άποψη για όλα τα παραπάνω που αναφέρω να προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη, επώνυμα όμως, πλέον, και όχι μέσω ανώνυμων επιστολών (που ''βαπτίζονται'' εξώδικες επιστολές από συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου) ή καφενειακές συζητήσεις στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης. Με όσα αναφέρω σήμερα δεν επιθυμώ την ''αγιοποίησή'' μου. Το μόνο που επιθυμώ είναι να λάμψει η αλήθεια και να έχει σωστή κρίση ο κόσμος γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Είμαι βέβαιος ότι με την πάροδο του χρόνου ''η αλήθεια θα μεγαλώνει και το ψέμα θα μικραίνει…''». Χθες, μετά τη δίωξη του εισαγγελέα, ο Ηλίας Βιολίδης εξέδωσε ανακοίνωση-δήλωση: «Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο που αφορούν την άσκηση ποινικής δίωξης προς το πρόσωπό μου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, θέλω να επισημάνω ότι: από τη στιγμή που θα βρεθώ ενώπιον της Δικαιοσύνης, κάτι που και εγώ ο ίδιος επιθυμώ, θα κατατεθούν από την πλευρά μου όλα εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία που θα οδηγήσουν στο να λάμψει η αλήθεια και θα βάλουν οριστικά ένα τέλος σ' όλη αυτήν τη φαρσοκωμωδία η οποία παίζεται εδώ και δύο μήνες».
Είπαν...
Ο. Μέλμπεργκ: «Στη Βιγιαρεάλ ξέρουν να σου φερθούν»
Και γιατί δεν το έλεγες τότε;
Γ. Βένος: «Οι Πίου των περασμένων ετών έφεραν εδώ τον Αρη»
Ναι, Γιάννη μου; Και πότε το κατάλαβες, τώρα;
Κ. Ρονάλντο: «Δεν είναι το πρόβλημα τα χρήματα»
Οχι, όχι...
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: