Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Πώς... κολλάνε Ιβάν, «Τίγρης» και Χαριστέας;

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης, όπως κάθε Κυριακή, μοιράζει στον sportdog τα "μετάλλια" στα πρόσωπα της εβδομάδας. Ποιος είναι ο καλός, ο κακός και ο άσχετος αυτή τη φορά; Διαβάστε! Η γνωστή πια «παρέα» της Κυριακής είναι στη διάθεση σας από τον «σκύλο». «Ο Καλός, ο Κακός και… ο Άσχετος» θα παραλάβουν τα μετάλλια τους, χρυσά, ασημένια, χάλκινα, ανεβαίνοντας στα βάθρα της κατηγορίας τους, σύμφωνα με τις πράξεις τους, μέσα κι έξω από τα γήπεδα και αυτή την εβδομάδα. Από πού να αρχίσει κανείς; Και κυρίως σε ότι αφορά «Κακούς» και «Άσχετους»; Από τον ανεκδιήγητο Γερμαναρά ρέφερι που… απόκανε το αγωνιστικό χάλι του Ολυμπιακού στο Europa League; Αυτόν τον – πώς τον είπαμε; - Αμπντουλαγιέ Μεϊτέ (το αντιγράφω το όνομα γιατί δεν το θυμάμαι απ’ έξω…) που τον έφερε ο Παναθηναϊκός στην Ελλάδα για να δώσει λύση στα στόπερ και ήταν ανέτοιμος, ενώ η φημολογία λέει μέχρι ότι… πάσχει εκ γενετής από Ηπατίτιδα Β (!) οπότε… πήγε από εκεί που ήρθε; Δύσκολη η αξιολόγηση. Για πάμε όμως:
Ο ΚΑΛΟΣ
1) ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Προκαλώντας αιφνιδιασμό μέχρι και στους πιο στενούς συνεργάτες του, ο εξυγιαντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βαδίζει σταθερά, αθόρυβα και με αφοπλιστική συνέπεια στην υλοποίηση των εξαγγελιών του περασμένου Αυγούστου. Ο Σαββίδης κατέθεσε μέσα στην εβδομάδα άλλα 15 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της εταιρίας, αυξάνοντας συνολικά το ποσό που έχει επενδύσει στο δικέφαλο του βορρά σε 25.000.000 προκειμένου να κάνει την ΠΑΕ εύρωστη σε εύθετο χρόνο. Και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι θα υπάρξει και συνέχεια στην επένδυση του. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ρίχνει χρήμα στον ισχυρότερο ποδοσφαιρικό πόλο έλξης της βόρειας Ελλάδας, επενδύοντας ταυτόχρονα στο ποδόσφαιρο μας, σε μια εποχή που οι πραγματικά εύρωστοι επιχειρηματίες σπανίζουν στο χώρο. Με τις πλάτες του Ιβάν Σαββίδη δεν μεγαλώνει μόνο ο ΠΑΟΚ αλλά και το γενικό ενδιαφέρον που έχει χαθεί για την ελληνική Λίγκα.
2) ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ-ORIGINAL-ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΕΚ: Οι οργανωμένοι και ο παλιός πρόεδρος, ο πολυετώς φερόμενος και ως «Μεσσίας» της «Ένωσης» πέτυχαν αρκετά με τις κινήσεις τους την τελευταία εβδομάδα ώστε να επιτευχθεί συσπείρωση των μετόχων, των υποψήφιων επενδυτών, κάθε υγιούς ΑΕΚ-τζήδικου στοιχείου, που θα μπορούσε να φανεί ευεργετικό για να βγει ο σύλλογος από την «εντατική». Ουσιαστικά τα μέλη της Original και άλλων φορέων «κιτρινόμαυρων» οπαδών, είναι αυτοί που ξανάβαλαν στο «παιχνίδι» τον Δημήτρη Μελισσανίδη και αν αφήσουμε απέξω τον Πόλυ Χατζηιωαννίδη – που εκείνος πρώτος εξαίρεσε με δήλωσή του τον εαυτό του από την κίνηση οικονομικής πανστρατιάς – οι επαφές με Παππά, Βιντιάδη, κλπ., είχαν καλά αποτελέσματα με την ελπίδα να οικοδομηθεί ένα σωστό πλαίσιο συνεργασίας σε πρώτη φάση.
3) ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές, η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» ήταν εκείνη που έβγαλε «φόρα παρτίδα» τη λίστα με τα ονόματα στα οποία είχε χορηγήσει διαπίστευση για τον επεισοδιακό τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ της περασμένης Κυριακής. Μια κίνηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός που προφανώς επιβεβαιώνει τη λαϊκή ρήση: «Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται»… Τα εύσημα για την πράξη αυτή πηγαίνουν στους πρωταθλητές και, ασφαλώς, καλό θα ήταν να ακολουθήσει και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Και η ΕΟΚ βέβαια. Το άθλημα το οποίο έχει πληγεί καίρια στη συνείδηση της κοινής γνώμης βοηθούν τέτοιες ενέργειες…
Ο ΚΑΚΟΣ
1) ΝΤΑΒΙΝΤ ΑΓΚΑΝΘΟ: Επιρρεπής στις κάρτες είναι ο Ισπανός φορ, που φαίνεται να αδυνατεί να βάλει «σιγαστήρα» στα νεύρα του, να κοντρολάρει τον εαυτό του που παρασύρεται από υπερβολικά νεύρα και έχει μπει στο μάτι των διαιτητών. Ο Αγκάνθο μετρά ήδη 10 κίτρινες με αυτή που αντίκρισε στα Χανιά στο τελευταίο ματς του Άρη με τον Πλατανιά, συν μία αποβολή που έχει στο πρωτάθλημα. Αδικεί την αξία του ο επιθετικός των «κίτρινων», καθώς πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο γκολτζή, που ανά πάσα στιγμή μέσα στο γήπεδο έχει τον προσανατολισμό στο τέρμα και την αίσθηση του σκοραρίσματος. Δεν είναι κανένα παιδάκι να μην μπορεί να τιθασεύσει τα συναισθήματά του και να τον στερείται και η ομάδα του που δίνει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για να κρατηθεί στην κατηγορία!
2) ΜΙΤΣΕΛ: «Κακός» στα λόγια και τις πράξεις για ορισμένους «ερυθρόλευκους», αλλά αποφασιστικός και δυναμικός ο Ισπανός προπονητής, έσπευσε να… κουνήσει έγκαιρα τα κεφάλια των παικτών του για να συνέλθουν το συντομότερο. Ο Μίτσελ πέρασε γενεές δεκατέσσερις τα αποδυτήρια για την κάκιστη εμφάνιση του Ολυμπιακού στη Βαλένθια, καλώντας «όποιον δεν πιστεύει στις όποιες ελπίδες ανατροπής του 0-3 από τη Βαλένθια, να… το πει τώρα να τελειώνουμε». Σε ότι αφορά τον αποκλεισμό των Χολέβα, Φετφατζίδη από την αποστολή για την Ξάνθη, ο τεχνικός των πρωταθλητών πέρασε ένα η σαφές μήνυμα στο σύνολο των ποδοσφαιριστών ότι «ουδείς αναντικατάστατος»… Χωρίς να κινδυνολογεί. Το λέει και το εννοεί…
3) Δ.Ο.Ε.: Οι «φωστήρες» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής πήραν μια άνευ προηγουμένου απόφαση: Να καταργήσουν την πάλη από τη λίστα των Ολυμπιακών αθλημάτων! Απόφαση ανιστόρητη! Απόφαση χωρίς «στηρίγματα», βάση, επιχειρηματολογία, αστεία, γελοία, η οποία προκάλεσε την λογική αντίδραση από την Ελλάδα. Η Ομοσπονδία Πάλης, η Ε.Ο.Ε. και ο Καπράλος, η πολιτεία και ο Γιάννης Ιωαννίδης διαμαρτυρήθηκαν σε έντονο ύφος στην Δ.Ο.Ε. που καλά θα κάνει να το ξανασκεφτεί το θέμα και ακόμα καλύτερα να αναθεωρήσει. Για να μην κληθεί να λογοδοτήσει ο monsieur Ζακ Ρογκ. Γιατί εδώ είναι φανερό ότι πρόκειται για «χοντρό παιχνίδι» στην πλάτη του αθλήματος με στόχο να ευνοηθούν άλλα σπορ. Κοινώς να το πούμε: Θυσία της πάλης (και αυτή) στο βωμό της εμπορευματοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων…
Και… ο ΑΣΧΕΤΟΣ
1) ΙΝΤΕΡ & ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΡΙΣΤΕΑΣ: Αν δεν είχαμε μέσα Φλεβάρη και το ημερολόγιο έδειχνε Πρωταπριλιά, όλο και κάπως θα έστεκε το παντελώς «κουφό» ιταλικό πρωτοσέλιδο. Αν δεν είναι… πλάκα, επιμένω, είναι το λιγότερο… άσχετο και, ασφαλώς, άσχετοι οι «νερατζούρι». Αλλά βλέπετε φίλοι μου… πενία τέχνας κατεργάζεται. Ο παροπλισμός, λέει, του Ντιέγκο Μιλίτο που χάνει την υπόλοιπη σεζόν λόγω του τραυματισμού του, στρέφει το ενδιαφέρον ολόκληρης Ίντερ στον… Άγγελο Χαριστέα. Στον «συνταξιούχο» Έλληνα επιθετικό, που κοντεύει να συμπληρώσει χρόνο αποχής από τα γήπεδα! Και σαν να μην έφτανε ο (ιστορικά πια) «καλός Άγγελος» της Εθνικής μας, οι Ιταλοί εξετάζουν (ξανά-λέει, Θεέ και Κύριε!) τις περιπτώσεις ακόμα δύο «άλλοτε» επιθετικών λύσεων: των Κάριου και Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, ο οποίος… σταμάτησε το ποδόσφαιρο το καλοκαίρι!
2) ΦΑΜΠΡΙ ΚΑΙ «ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ» ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ: Έφαγε η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι στην Παιανία στο ξεκίνημα της εβδομάδας. Σε νέα κωμικοτραγικά επεισόδια με πρωταγωνιστή τον οξύθυμο, υπερβολικό και κακότροπο – όπως υποστηρίζουν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες – προπονητή του Παναθηναϊκού και τον Πάπε Σο, στο πρόσωπο του οποίου ο Φάμπρι βρήκε το… δάσκαλό του. Ο ποδοσφαιριστής απάντησε με «γαλλικά» στα «μπ…κια» του Ισπανού στη διάρκεια της προπόνησης, αναγκάζοντας τον μετά να… πέσει στα χορτάρια γονυπετής και να ζητάει συγνώμη από το σύνολο των παικτών: «Δεν θα το ξανακάνω…». Τι; Τον έβαλαν οι παίκτες… τιμωρία να το γράψει 1.000 φορές; Ποιος να το επιβεβαιώσει; Εδώ η ΠΑΕ μετατρέπει το άσπρο σε μαύρο, πασχίζοντας να πείσει το πανελλήνιο ότι στα ενδότερα του «τριφυλλιού» είναι όλα αγγελικά πλασμένα! Εδώ γελάνε; Ή κλαίνε;
3) ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ: Προβλήματα που έχουν ορισμένοι από τους οποίους λείπουν οι έγνοιες για… το γάλα του παιδιού τους, τη θέρμανση του σπιτιού, την εφορία, τη ΔΕΗ, οι σκοτούρες της διαβίωσης και επιβίωσης! Αυτός ο παικταράς με τον κάκιστο χαρακτήρα, αναρωτήθηκε δημόσια και με ύφος «χιλίων καρδιναλίων»: «Ξέρετε τι είναι να είσαι διάσημος; Τραγικό! Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν έχω φυσιολογική ζωή. Κανονική ζωή δεν υπάρχει για μένα, δεν μπορώ να βγω στο δρόμο απλά και να πάω για ψώνια, οι άνθρωποι με αναγνωρίζουν παντού. ». Ναι, tragic, όπως το λες ρε συ Κριστιάνο. Ζόρια που τραβάς κι εσύ στη ζωή σου, φιλαράκι! Άσε μας στον αγώνα μας, ρε παιδάκι μου.
Άντε και καλή εβδομάδα να έχουμε. Next Sunday, πάλι…


πηγή: sportdog.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: