Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Η Σουπερλίγκα στηρίζει τη φιλανθρωπία!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Σουπερλίγκα στην οποία αναφέρει, ότι στηρίζει την Εθνική ομάδα αστέγων οπού θα συμμετάσχει στο 7ο Παγκόσμιο Κύπελλο το οποίο θα διεξαχθεί στο Μιλάνο(6-13)Σεπτεμβρίου. Στην ανακοίνωση φιλοξενούνται και δηλώσεις του προέδρου της Λίγκας, κ. Νίκου Θανόπουλου, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «H Superleague στηρίζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης της φίλαθλης κοινής γνώμης για ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Λίγες ημέρες πριν τη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Αστέγων στο 7ο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μιλάνο(6-13 Σεπτεμβρίου), με τη συμμετοχή 48 χωρών απ’ όλα τα σημεία του πλανήτη, οι φίλαθλοι του αγώνα ΑΕΛ-Ολυμπιακός, αλλά και όλοι όσοι θα παρακολουθήσουν τον αγώνα στην τηλεόραση, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, θα γνωρίσουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Με κεντρικό σύνθημα «Γκολ στη φτώχεια», άστεγοι, πρόσφυγες και άτομα πρώην εξαρτημένα από ψυχότροπες ουσίες, συνάνθρωποί μας που βρέθηκαν στο περιθώριο της κοινωνίας, θα μπουν στα γήπεδα της ιταλικής μητρόπολης έχοντας διπλό στόχο: να κερδίσουν το παγκόσμιο κύπελλο αστέγων αλλά κυρίως, να ξανακερδίσουν τις ίδιες τους τις ζωές!

Ο πρόεδρος της Superleague κ. Νίκος Θανόπουλος δήλωσε: «H Superleague στηρίζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης της φίλαθλης κοινής γνώμης για ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας. Πρόκειται για έναν θεσμό, ο οποίος, με την υποστήριξη και της ΟΥΕΦΑ, αναδεικνύει τα προβλήματα και τον αγώνα που δίνουν, ενισχύοντας την προσπάθεια επανένταξής τους στην κοινωνία».

Η Εθνική Ομάδα Αστέγων, στην πρώτη της παρουσία στο θεσμό, το 2007 στην Κοπεγχάγη, είχε αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια ήθους (fair play award).

Η ελληνική ομάδα αστέγων αποτελείται από τους Στάθη Καλλιτσουνάκη, Βαγγέλη Κοτσώνη, Γιάννη Ασημακόπουλο, Θανάση Τσάβαλη, Γιάννη Κότσο, Μιχάλη Βροχίδη, Κώστα Παρασκευόπουλο και Χρήστο Ράπτη. Προπονητές είναι ο Σέργιος Μήλης και ο Περικλής Παπαπαναγής και υπεύθυνος ομάδας ο Χρήστος Αλεφάντης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: