Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Χαλκιάς: Μεγάλη προσωπικότητα ο Σέρτζιο.



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

«Ο Σέρτζιο είναι μια μεγάλη προσωπικότητα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και χαίρομαι που θα μείνει μαζί μας από άλλο πόστο». Αυτή ήταν η χαρακτηριστικά πρόταση του διεθνή τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Κώστα Χαλκιά για τον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του και πλέον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

«Είναι μια προσωπική απόφαση την οποία σέβομαι απόλυτα. Ο Σέρτζιο είναι μια μεγάλη προσωπικότητα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και χαίρομαι που θα μείνει μαζί μας από άλλο πόστο. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι στον ΠΑΟΚ υπάρχουν άνθρωποι του ποδοσφαίρου σε καίριες θέσεις», είπε αρχικά στο «Goal».

Και συνέχισε: «Δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο πάσχει σε αυτόν τον τομέα, καθώς σε σημαντικά πόστα ομάδων υπάρχουν άνθρωποι άσχετοι με το χώρο και αυτό μας ζημιώνει. Οι παίκτες που σταματούν την καριέρα τους είναι μεγάλο κεφάλαιο για το ποδόσφαιρο και ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να το εκμεταλλεύεται αυτό.

Ο Σέρτζιο ήταν δυο χρόνια ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, ξέρει τους πρώην πλέον συμπαίκτες του και τη νοοτροπία που πρέπει να διέπει αυτόν το σύλλογο. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο να πετύχει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά έχει τις κατάλληλες βάσεις για να τα καταφέρει. Δεν αλλάζει κάτι για μένα. Είμαστε ένα σύνολο παικτών και κάποιοι από εμάς, ειδικά όσοι έχουν περισσότερες εμπειρίες, προσπαθούμε να βοηθούμε τους υπόλοιπους συμπαίκτες».

Για το παιχνίδι με τον Αρη είπε: «Ξέρω ότι για τους φιλάθλους είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, αλλά για μας είναι όπως όλα τα άλλα. Πάμε για τους τρεις βαθμούς».

Αλλά και για την Εθνική: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος με αυτή την εξέλιξη. Κρίμα που δεν είμαι στην Ουκρανία, ήθελα να βοηθήσω. Είναι μεγάλο παιχνίδι για όλους τους Ελληνες ποδοσφαιριστές και συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε στο 50%-50% και αυτήν τη φορά το άγχος το έχουν οι Ουκρανοί».

«Να διατηρηθεί στην τρίτη θέση»

Για την μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ τη φετινή χρονιά μίλησε ο τεχνικός της Εθνικής Νέων, Γιώργος Γεωργιάδης: «Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά, καθώς ο αποκλεισμός από τη Χίρενφεϊν είχε επίδραση στους παίκτες, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Την επίδραση την είδαμε στους πρώτους αγώνες πρωταθλήματος. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ανέκαμψε και πήρε κάποια αποτελέσματα που τον βοήθησαν να ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Αυτήν τη στιγμή η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τους δυο πρώτους, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, είναι μεγάλη για τα δεδομένα του πρωταθλήματος και ίσως αυτό που θα πρέπει να προσπαθήσει ο ΠΑΟΚ είναι να διατηρηθεί στην τρίτη θέση, στην οποία βρίσκεται τώρα».

Όταν ρωτήθηκε για τους στόχους του ΠΑΟΚ, τόνισε: «Ρωτήστε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ γι’ αυτό», ενώ για τη μάχη του τίτλου είπε: «Μιλάμε για δύο ομάδες που δείχνουν ότι έχουν μικρές διαφορές. Μέχρι στιγμής έχουν δείξει ξεκάθαρα ότι οι δυο τους θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: