Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Σ.ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: «Πρέπει να μπορούμε»



Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Εδώ που φτάσαμε πρέπει να πάρουμε την πρόκριση στο Μουντιάλ. Και μπορούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διεθνής αμυντικός, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, μιλώντας στην «Εξέδρα» για το παιχνίδι με την Ουκρανία στο πλαίσιο των μπαράζ του Μουντιάλ 2010.

- Σωκράτη, δεν είναι η τελευταία σου ευκαιρία για συμμετοχή σε ένα Μουντιάλ. Μήπως, όμως, είναι η μεγαλύτερη;

«Ισως να είναι. Εδώ που φτάσαμε πρέπει να πάρουμε την πρόκριση στο Μουντιάλ. Και μπορούμε. Διότι εγώ πιστεύω ότι αντιμετωπίζουμε μια ομάδα από την οποία είμαστε καλύτεροι. Θέλουμε να παίξουμε σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και όλοι θα δώσουμε τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να τα καταφέρουμε».

- Μελλοντικά θεωρείς ότι θα υπάρξει ανάλογη ευκαιρία για την Εθνική ή ανησυχείς, σε περίπτωση αποκλεισμού, για το μέλλον της ομάδας;

«Δεν ανησυχώ για τίποτε άλλο εκτός από τον αγώνα με την Ουκρανία. Κοιτάω μόνο αυτό το παιχνίδι. Εμειναν μόλις λίγες ώρες. Αυτή τη στιγμή είναι το μόνο που με νοιάζει».

- Εχεις σκεφτεί την πιθανότητα, σε περίπτωση αποκλεισμού, να επιστρέψουμε σε παλιές κακές εποχές;

«Κανείς δεν το ξέρει αυτό. Το μέλλον θα δείξει ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Εμείς που είμαστε στην Εθνική θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη συμβεί. Να κρατήσουμε την Εθνική μας ανταγωνιστική».

- Πιστεύεις, λοιπόν, ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να κάνουμε το ταξίδι για τη Νότια Αφρική…

«Ναι. Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να πάμε στο Μουντιάλ, γιατί αντιμετωπίζουμε σε ένα ματς-τελικό μια ομάδα η οποία δεν είναι καλύτερη από εμάς. Δεν είναι φόβητρο η Ουκρανία. Αν αγωνιστούμε μυαλωμένα και διαβάσουμε καλά το παιχνίδι, θα το φέρουμε στα μέτρα μας. Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε».

- Πού θεωρείς ότι υπερτερούμε;

«Στη δύναμη και στον αέρα. Εκεί να πάμε το ματς. Είμαστε πιο δυνατοί. Και σε κάποιο στημένο, να τους κάνουμε γκολ».

- Πώς σου φάνηκε η Ουκρανία στο πρώτο παιχνίδι;

«Οπως την περίμενα. Οχι πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, απλά μια καλή ομάδα. Το δυνατό της σημείο είναι η ποιότητα των επιθετικών της και οι αντεπιθέσεις. Αλλά εδώ δεν θα παίξουν στην κόντρα. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τους χώρους που θα μας αφήσουν».

- Θεωρείς ότι θα έπρεπε να κυνηγήσουμε περισσότερο το γκολ στο πρώτο παιχνίδι;

«Οχι. Παίξαμε όπως έπρεπε. Θέλαμε, πρώτα από όλα, να κρατήσουμε το μηδέν. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό για εμάς. Δεν σκοράραμε ούτε εμείς, αλλά το φυλάμε για εδώ. Ολη η ομάδα πιστεύει στην πρόκριση. Αυτό θέλω να πω στους Ελληνες φιλάθλους: ήρθαμε στην Ουκρανία για να πάρουμε το εισιτήριο για το Μουντιάλ».

- Είναι το κρισιμότερο παιχνίδι της μέχρι τώρα καριέρας σου;

«Ναι, είναι. Γι’ αυτό και, αν αγωνιστώ, θα τα δώσω όλα, ό,τι έχω και δεν έχω. Οπως, βεβαίως, και όλα τα παιδιά».

- Μπορείς να φανταστείς τον τρόπο που θα πανηγυρίσεις την πρόκριση;

«Ας έρθει και θα δούμε. Οπως μου βγει. Ας έρθει με το καλό και θα ξεσπάσουμε μετά…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: