Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Η επίσημη θέση της ΑΕΛ για το θάνατο Ντε Νίγκρις



Μία μέρα μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Αντόνιο Ντε Νίγκρις και μέσα σε έναν κυκεώνα ιατροδικαστικών αποφάσεων και λοιπών απόψεων, το στοίχημα της ΠΑΕ ΑΕΛ είναι να αποδείξει… ότι δεν είναι ελέφαντας… έτσι, οι «βυσσινί» προσώρησαν στην έκδοση επίσημης ανακοίνωσης με την οποία απαντούν σε όσα ακουστήκαν μετά τον χαμό του Μεξικανού ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σεβόμενη τη μνήμη του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, τον πόνο των οικείων του, το πένθος όλης της οικογένειας της ΑΕΛ, αλλά και την επιθυμία του αρμοδίου ιατροδικαστή για αποφυγή κάθε σχολιασμού περί των αιτιών θανάτου, η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 απέφυγε κατ’ αρχήν κάθε επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος.

Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι αυτό το λεπτό ζήτημα δεν αντιμετωπίστηκε με την αρμόζουσα υπευθυνότητα από το σύνολο των ενδιαφερομένων, με συνέπεια την υποχρέωσή μας να κάνουμε άμεσα γνωστά τα εξής:

Α) Κατά την διαδικασία μεταγραφής του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, όπως και κάθε άλλου ποδοσφαιριστή, η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ακολούθησε την διαδικασία που προβλέπεται από το Παγκόσμιο Πρωτόκολλο Εξετάσεων.

Β) Η διαπιστωθείσα πάχυνση τοιχωμάτων μυοκαρδίου, για την οποία είχαμε ενημερωθεί από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, είναι συμβατή με αθλητή και διαγνώσθηκε σε φυσιολογικά και εντός επιτρεπτών ορίων μεγέθη έπειτα από περαιτέρω διερεύνηση.

Γ) Ουδεμία άλλη ενημέρωση είχαμε για το ιατρικό ιστορικό του ποδοσφαιριστή, είτε από τον ίδιο, είτε από οποιονδήποτε άλλο θεσμικό ή μη παράγοντα, ώστε να προβούμε σε επιπλέον εξειδικευμένες εξετάσεις. Θεωρούμε, δε, ότι ο προσωπικός αλτρουϊσμός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί αντικείμενο συκοφαντίας και πρέπει να προσεγγίζεται με σεβασμό ανάλογο με εκείνον του ιατρικού απορρήτου.

Πέραν αυτών, μοναδική μέριμνα της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ήταν και παραμένει η υποστήριξη της οικογένειάς του Αντόνιο Ντε Νίγκρις κι ακόμη περισσότερο της 5χρονης κόρης του, που θα κληθεί να μάθει με τον τρόπο που οι ειδικοί θα υποδείξουν, ότι δεν θα ξαναδεί τον πατέρα της».


Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: