Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Εκτός Φόρμουλα 1 ο Ραϊκόνεν



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Απών από το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν θα είναι ο Κίμι Ραϊκόνεν, όπως ανακοίνωσε ο μάνατζερ του Φιλανδού πιλότου, καθώς οι απαιτήσεις του δεν έγιναν αποδεκτές απο τη McLaren. Ο Ραϊκόνεν, σχεδίαζε να συνεχίσει την καριέρα του, σε μια ομάδα που θα του έδινε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, αλλά και ένα συμβόλαιο, υψηλότερο απο τα χρήματα που του πρόσφερε η Ferrari, αν έμενε εκτός πρωταθλήματος.

“ Ένα διάλλειμα ενός χρόνου, δεν είναι τίποτα για τον Κίμι. Ενδιαφέρεται για νίκες και τίτλους. Θα λείψει στη Φόρμουλα 1, ο Ραϊκόνεν ”, ανέφερε ο μάνατζερ του, Στιβ Ρόμπερτσον.

Τα σχέδια του Πρωταθλητή του 2007, για την επόμενη σεζόν είναι να πάρει μέρος σε αγώνες ράλι. Ωστόσο, όσον αφορά την επιστροφή του στις πίστες, αυτό αναμένεται από το 2011, με τη Red Bull να έχει πολλές πιθανότητες.

Ο Κίμι έκανε το ντεμπούτο του στη Φόρμουλα 1 το 2001, όπου αγωνίστηκε με τη Sauber. Από το 2002 μέχρι το 2006, βρέθηκε στη McLaren, τερματίζοντας 2 φορές στη δεύτερη θέση. Το 2007, με τη Ferrari, κατέλαβε το μοναδικό του Παγκόσμιο τίτλο. Φέτος, ύστερα απο την προτροπή της Ferrari, έσπασε το συμβόλαιο του, για να πάρει τη θέση του ο Φερνάντο Αλόνσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: