Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Στους «4» με Χατζηβρέττα ο Αρης



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με κορυφαίο τον Νίκο Χατζηβρέττα (20π. με 9/9 βολές) και άξιο συμπαραστάτη του τον Αντριου Μπετς (14π.), ο Αρης κέρδισε σχετικά εύκολα το Μαρούσι (75-63) στο Αλεξάνδρειο και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη προηγήθηκε ακόμη και με 21 πόντους διαφορά (στις αρχές του β’ δεκαλέπτου), με το συγκρότημα των βορείων προαστίων να κάνει σημαντική προσπάθεια να ανατρέψει το σκηνικό, αλλά τελικά να μην τα καταφέρνει.

Επόμενος αντίπαλος των Θεσσαλονικέων ο νικητής του ζευγαριού ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (παίζουν αυτήν την ώρα). Για τους ηττημένους, στοίχησαν οι απουσίες των Διαμαντόπουλου, Κένταλ, Αριγκάμπου και Κουμπούρα.

Σε παράσταση για έναν ρόλο, μετέτρεψε το πρώτο δεκάλεπτο ο Αρης. Παίζοντας σκληρή άμυνα (σ.σ. κράτησε το Μαρούσι στους 10 πόντους) και με υψηλά ποσοστά ευστοχίας τόσο εντός πεδιάς όσο και από τη γραμμή των βολών (11/11), η ομάδα του Κατσικάρη κυριάρχησε πλήρως στο παρκέ, από το πρώτο λεπτό. Μπάρλος, Μπετς και Ντίξον έδωσαν πολύτιμες επιθετικές λύσεις, με αποτέλεσμα η διαφορά να αυξάνεται διαρκώς και να φτάσει ακόμη και το +18 (26-8) περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν... φουριόζοι και στο επόμενο δεκάλεπτο, συνεχίζοντας με το ίδιο μαχητικό πνεύμα, ειδικότερα στον τομέα της άμυνας. Αποτέλεσμα ήταν η διαφορά να εκτοξευτεί στους 21 (34-13), απέναντι σε ένα Μαρούσι που έδειχνε ξεκάθαρα ότι αδυνατούσε να ακολουθήσει σε αυτούς τους ρυθμούς. Βεβαίως, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «τρέξουν» ένα επιμέρους 4-14 (με τους Γκόρντον-Κις κυρίως) και να πλησιάσουν στο -11 (38-27), όμως μέχρι εκεί.

Κι αυτό γιατί οι Θεσσαλονικείς ξεπέρασαν γρήγορα την κάμψη στην οποία είχαν περιέλθει προς στιγμήν, καθώς με πρωταγωνιστές τους Μπετς (έδωσε πολλές λύσεις μέσα στη ρακέτα) και Χατζηβρέττα, απάντησαν με δικό τους 7-3 για το 45-30 του ημιχρόνου.

Σχεδόν με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Αντριου Μπετς «φορτώθηκε» με το τρίτο του φάουλ, αναγκάζοντας τον προπονητή του να τον αποσύρει στον πάγκο. Ετσι, ο Χόμαν βρήκε ελεύθερο πεδίο δράσης και σε συνδυασμό με την αισθητή βελτίωση και των υπόλοιπων συμπαικτών του, το Μαρούσι κατάφερε να μειώσει στους 7 (50-43 στο 28’), μπαίνοντας (μετά από πολύ ώρα) και πάλι στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Ο Αρης έδειχνε «εγκλωβισμένος», έχοντας κακές επιλογές στην επίθεση, ενώ και η άμυνά του είχε χαλαρώσει αισθητά σε σχέση με το πρώτο μέρος. Εστω και... «αγκομαχώντας» πάντως, οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να κλείσουν την περίοδο στο +12 (57-45), χάρη σε ένα τρίποντο του Κίκι Κλαρκ (υπό ασφυκτική πίεση), αλλά κι ένα αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισαν (ο Μπάρλος από τον Μπατή) κι ενώ το Μαρούσι βρισκόταν στην τελευταία του επίθεση.

Τίποτα δεν είχε κριθεί ακόμη. Αλλωστε οι ψηλοί του Αρη είχα «φορτωθεί» με φάουλ (4 ο Μπετς, 3 ο Ντικούδης), και ο Μπαρτζώκας θέλοντας να εκμεταλλευθεί τη συγκεκριμένη αδυναμία έπαιξε με «δίδυμους πύργους» (Μαυροειδή-Χόμαν). Ο Χόμαν συνέχισε να κάνει «ζημιά» (είτε κοντά είτε μακριά από το καλάθι) στον Αρη, όμως οι δύο «φύλακες-άγγελοι» του «αυτοκράτορα» στο σημερινό παιχνίδι ήταν παρόντες και στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Ο λόγος φυσικά για τους Χατζηβρέττα και Μπέτς (ειδικά ο πρώτος έκανε τη διαφορά), οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα τους να διατηρήσει ένα πολύτιμο προβάδισμα (της τάξης των 9-12 πόντων) και να φτάσει στο τελικό 75-63 παίρνοντας τη νίκη πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα δεκάλεπτα: 26-10, 45-30, 57-45, 75-63

ΑΡΗΣ (Φώτης Κατσικάρης): Κλαρκ 6, Μάιλς 2, Μπετς 14, Ρίτσαρντσον 4, Χατζηβρέττας 20(1), Ντικούδης, Σκορδίλης, Ντίξον 10, Κακιούζης 5(1), Μπάρλος 14(2).
ΜΑΡΟΥΣΙ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Μιλόσεβιτς 12(1), Κις 10(2), Λούκας 6, Πελεκάνος 2, Μπατής, Χόμαν 13, Μαυροειδής 10, Καλάθης 3, Καϊμακόγλου 7(1).

* Στο ημίχρονο της αναμέτρησης, δημιουργήθηκε ένταση, με πρωταγωνιστή τον μάνατζερ του Αμαρουσίου Σταύρο Ελληνιάδη, όμως το γεγονός δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις, και τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: