Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΠΑΟΚ: Χωρίς φόβο αλλά με πάθος

ΠΑΟΚ: Χωρίς φόβο αλλά με πάθος

Ογδόντα λεπτών προπόνηση χθες το απόγευμα στην Σουρωτή ήταν αρκετή για τον Παύλο Δερμιτζάκη να ολοκληρώσει και τις τελικές σκέψεις του για το σημερινό παιχνίδι της ομάδας με την Φενέρμπαχτσε (21:30 NovaSports 1 – Metropolis 95,5), αναφορικά με το αρχικό σχήμα αλλά και τις άλλες επιλογές του στην διάρκεια του 90λεπτου παιχνιδιού.
Η προπόνηση που ήταν ανοικτή μόνο για το πρώτο ημίωρο στο κοινό και τους εκπροσώπους του Τύπου, περιελάμβανε αρχικά ασκήσεις χωρίς μπάλα, ιδιαίτερα ευχάριστες μάλιστα στους παίκτες, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του πόσο τους διασκέδασαν αυτές οι επιλογές του γυμναστή κ. Καρύδα.
Τώρα αναφορικά με το σχήμα που ο Καβαλιώτης τεχνικός το «έκρυψε» από τους δημοσιογράφους, θα πρέπει να τονιστεί πως ο ΠΑΟΚ θα έχει κάποιες αλλαγές με την προσθήκη των Λίνο και Μαλεζά στο σχήμα αλλά υπάρχουν ακόμα μια δυο εκκρεμότητες που ναι μεν έχουν αποσαφηνιστεί στην σκέψη του Δερμιτζάκη, όμως δεν έχουν γνωστοποιηθεί.

Το σχήμα

Αυτές οι αλλαγές αφορούν την θέση του δεξιού πλάγιου αμυντικού με τον Σνάουτσνερ
να δείχνει πως έχει προβάδισμα αλλά και τον Μπουσαϊντί να έχει κερδίσει έδαφος τις τελευταίες δέκα μέρες έχοντας ανεβάσει την ανταγωνιστικότητα του. Οι πιθανότητες μεταξύ των δυο παικτών είναι μοιρασμένες και στις 9 το βράδυ, λίγο πριν την έναρξη θα δούμε τις επιλογές του 41χρονου τεχνικού.
Τέλος, σε ότι αφορά την περίπτωση του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς φαίνεται πως ο Βόσνιος δεν ξεκινάει προκειμένου να μην χαθεί η εργατικότητα του Ολιβιέ Σορλέν, που έδειξε στο τελευταίο παιχνίδι κατά του Άγιαξ. Γιατί έτσι και αλλιώς οι Βιερίνια και Σαλπιγγίδης έχουν τσεκαρισμένες τις θέσεις τους στην ομάδα. Με βάση όλα αυτά ο ΠΑΟΚ αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα με:

Κρέσιτς – Σνάουτσνερ ή Μπουσαϊντί, Μαλεζά, Κοντρέρας, Λίνο – Βιτόλο, Γκαρσία – Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σορλέν – Σαλπιγγίδης

Στην διάθεση του προπονητή τους είναι και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες που αποσύρθηκαν στο ξενοδοχείο για ανάπαυση, εξαιρουμένου του τρίτου τερματοφύλακα Κουτζαβασίλη. Οι υπόλοιποι 22 είναι κοντά στην ομάδα και λίγη ώρα πριν τον αγώνα θα επιλεχθούν οι 18 που θα δηλωθούν στο φύλλο αγώνα με συνέπεια να μείνουν εκτός αγώνα.

Η ανάλυση της Φενέρμπαχτσε

Υπό το βλέμμα του προέδρου της, Αζίζ Γιλντιμίρ (ενός από τους πιο πλούσιους Τούρκους) και περίπου τριάντα «επίσημων» φίλων της, η Φενέρ έκανε χθες το βράδυ την προπόνησή της στην Τούμπα.
Ο Αϊκούτ Κοτσαμάν δεν έλυσε τις απορίες στην χαλαρή προπόνηση, που έκανε στην Τούμπα, καθώς θα περιμένει μέχρι σήμερα για να δει αν θα είναι σε θέση να παίξει ο Βολκάν Ντεμιρέλ και να αποφασίσει αν πρέπει να ξεκινήσει τον Μαμαντού Νιάνγκ, ή όχι.
Ο βασικός τερματοφύλακας της Φενέρ και της Εθνικής Τουρκίας εξακολουθεί να πονά στον δεξιό του ώμο και γι΄ αυτό το λόγο, ο Κοτσαμάν πήρε μαζί του στη Θεσσαλονίκη τρεις τερματοφύλακες. Αν ο Βολκάν δεν είναι καλύτερα σήμερα (Πάντως στη χθεσινή προπόνηση έδειξε σε καλή κατάσταση), τότε κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο 21χρονος Μερτ Γκιουνόκ.
Ο Κοτσαμάν παίζει 4-4-1-1 και στην άμυνα αναμένεται να ξεκινήσει τον διεθνή Γκοκτάν Γκιονούλ στο δεξιό άκρο, τον Βραζιλιάνο Σάντος στο αριστερό και τους Λουγκάνο και Ιλχάν στο κέντρο της άμυνας.

Σε ρόλο αμυντικών χαφ, θα παίξουν ο Εμρέ Μπελόζογλου και ο Κριστιάν Μπαρόνι, στο δεξιό άκρο ο Μεμέτ Τοπούζ, στο αριστερό ο Τζανέρ Ερκίν, σε ρόλο επιθετικού, ο Βραζιλιάνος Άλεξ και σέντερ φορ, ο διεθνής Σεμίχ Σερκάν.

Λογικά ο Μαμαντού Νιάνγκ θα ξεκινήσει από τον πάγκο και θα χρησιμοποιηθεί σε κάποιο διάστημα του παιχνιδιού ως αλλαγή.

Η Φενέρ ήρθε με αρκετές απουσίες στη Θεσσαλονίκη, καθώς στην Πόλη έμειναν οι τιμωρημένοι Στοχ, Μπίλιτσα και Ιρτεγκιούν, ο τραυματίας Ντιά, και βέβαια ο Γκουίθα ο οποίος βγήκε από τη λίστα της UEFA, για να δηλωθεί ο Νιάνγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: