Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ρουίζ: "Εύκολη η συνεργασία με Κόκε"


Ο σκόρερ της αναμέτρησης του Άρη με την Αούστρια Βιέννης, Κάρλος Ρουίζ, παραχώρησε συνέντευξη στον ΑΡΗΣ FM 92,8 όπου στάθηκε μεταξύ άλλων τόσο στο γκολ του και το πώς αισθάνθηκε όσο και στους 12.000.000 συμπατριώτες του που παρακολουθούνε πλέον τα παιχνίδια του της ομάδας της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.Ο επιθετικός από τη Γουατεμάλα τοποθετήθηκε αρχικά για την ατμόσφαιρα του «Κλεάνθης Βικελίδης» λέγοντας: «Αυτό που έζησα ήταν κάτι εκπληκτικό και θα μείνει ανάμνηση χαραγμένη στο μυαλό μου για πάντα. Οι οπαδοί μάς στήριζαν κάθε λεπτό από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Έχω εικόνες από τη λατινική Αμερική , αλλά αυτό που έζησα ξεπερνά κάθε προσδοκία».Για το πώς ένιωσε όταν η μπάλα έμπαινε στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας, σχολίασε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, γιατί ήρθε μια σημαντική νίκη για μας. Ήξερα ότι έπρεπε να προσφέρω. Έπρεπε να δώσουμε φρεσκάδα στην ομάδα από κάποιο σημείο και μετά και να κερδίσουμε. Το γκολ που πέτυχα με κάνει χαρούμενο. Χάρηκα, όμως, περισσότερο που κέρδισε η ομάδα μου, αλλά και για την επιθετική της λειτουργία στα τελευταία λεπτά του αγώνα».

Σχετικά με το γεγονός ότι αποτελεί τον πρώτο ποδοσφαιριστή από τη Γουατεμάλα που σκοράρει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, τόνισε χαρακτηριστικά ο επιθετικός του Άρη: «Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα και θα πρέπει να ξέρετε ότι 12.000.000 κόσμου περίπου από τη Γουατεμάλα βλέπουν αυτή τη στιγμή τον Άρη και τον παρακολουθούν. Θα ήθελα να ξέρουν οι οπαδοί της ομάδας μας ότι οι άνθρωποι εκεί εύχονται τα καλύτερα για τον σύλλογο».

Ο Ρουίζ μίλησε για την πρώτη του συμμετοχή και για την προσαρμογή του στο κλίμα της ομάδας του Άρη σημειώνοντας: «Νομίζω ότι είναι υποχρέωση του κάθε ποδοσφαιριστή να προσαρμόζεται. Από νωρίς κατάλαβα ότι είναι εύκολο να συνεργαστώ με τον Κόκε που είναι ένας πολύ έξυπνος ποδοσφαιριστής και κατάλαβα πώς παίζει και πώς σκέφτεται.

Σε κανέναν ποδοσφαιριστή δεν αρέσει να παρακολουθεί τα παιχνίδια από τον πάγκο, πόσο μάλλον σ’ εμένα που τα ζω με πάθος. Ένιωθα ότι έπρεπε να βρίσκομαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Προσπαθούσα με κάθε τρόπο να ενθαρρύνω την ομάδα μου και όταν ήρθε η δική μου ώρα να μπω στο παιχνίδι, οι υπόλοιποι παίκτες συνέχιζαν κι αυτοί με τη σειρά τους να ενθαρρύνουν. Έτσι, κατάλαβα πόσο δεμένο ρόστερ έχουμ
ε».

Για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής αναμέτρησης, δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι ο καιρός δυσκόλεψε και τις δύο ομάδες, αλλά εμείς είχαμε το πλεονέκτημα, καθώς είμαστε εξοικειωμένοι με τις υψηλές θερμοκρασίες. Στο δεύτερο παιχνίδι θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τα λάθη που κάναμε, συνυπολογίζοντας και τις υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Αν και μικρό, αποτελεί πλεονέκτημα το ότι κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνά μας. Πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να παίξουμε με την ανυπομονησία του αντιπάλου, ώστε να φύγουμε από την έδρα του με την πρόκριση
».

Τέλος αναφέρθηκε στους οπαδούς του Άρη τονίζοντας: «Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για τη στήριξή του, την οποία ένιωσα πολύ έντονα. Το σημαντικό είναι να βοηθάω για τη νίκη και το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατό για τον Άρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: