Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ρονάλντο: "Πλησιάζει το τέλος"


Η καριέρα του Ρονάλντο είναι λαμπρή. Γεμάτη τίτλους και ρεκόρ. Όμως είναι και στιγματισμένη από τους πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς που δεν επέτρεψαν στο "φαινόμενο" να γίνει θρύλος συνώνυμος των Πελέ και Μαραντόνα. Όπως αποκάλυψε ο 34χρονος επιθετικός στην εφημερίδα "Globo" το τέλος της καριέρας του πλησιάζει...

"Δεν θέλω να λέω ψέματα στον κόσμο. Πρέπει να επιστρέψω στο γήπεδο όταν θα είμαι υγιής. Όταν θα ξαναβρεθώ στο χορτάρι, θέλω να είμαι ξανά, αυτός που ήμουν πάντα. Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Χρειάζεται να χάσω βάρος και να βρεθώ ξανά σε αγωνιστική κατάσταση. Η "μάχη" μου είναι με την ισορροπία και τον πόνο που νιώθω. Πρέπει να αδυνατίσω για να επιστρέψω όπως πρέπει.

Ένα συγκεκριμένο πράγμα είναι που με ενοχλεί. Το θέμα με το βάρος είναι απλό. Πονούσα για δύο μήνες στα γεννητικά μου όργανα κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Και όταν είσαι με κάτι τέτοιο εκτός προπονήσεων, είναι φυσικό να αυξηθεί το βάρος. Προπονούμαι τώρα για δέκα μέρες. Η προσωπική μου ζωή είναι αυτή τη στιγμή σε δεύτερη μοίρα. Προτεραιότητά μου είναι η καριέρα μου. Δεν βγαίνω αν έχω προπόνηση το πρωί.

Με πονάει και με γεμίζει θλίψη. Έζησα όλη μου τη ζωή στο ποδόσφαιρο και το τέλος της καριέρας μου πλησιάζει όλο και περισσότερο. Όμως θα κάνω θυσίες για να παίξω μέχρι το τέλος της σεζόν και μετά θα αποφασίσω αν θα συνεχίσω για έναν ακόμη χρόνο.

Δεν θέλω να "φωτογραφίσω" το τέλος μου. Δεν θέλω να βάλω ημερομηνία λήξης. Θέλω να το πω μετά από ένα παιχνίδι. Αυτό μπορεί να είναι και το επόμενο. Όμως υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να αγωνιστώ τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: