Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Γιασεμάκης: «Συγκεντρωμένος για την πρόκριση»

Γιασεμάκης: «Συγκεντρωμένος για την πρόκριση»

Ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, Γιασεμάκης Γιασουμή, μίλησε στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» για το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Φενέρμπαχτσε. Ο Κύπριος τόνισε αρχικά πως: «Ήμουν έξι χρόνια στον ΠΑΟΚ. Ήρθα παντρεμένος και έφυγα με… δύο παιδιά από την Θεσσαλονίκη. Λογικό λοιπόν είναι να είμαι ΠΑΟΚτσής και να αγωνιώ για την ομάδα αυτή». Σε ότι αφορά την σημερινή αναμέτρηση υπογράμμισε: «Θα είναι αναμφίβολα δύσκολο παιχνίδι καθώς η Φενέρμπαχτσε διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα. Για τον ΠΑΟΚ το ζητούμενο είναι να παίζει συγκεντρωμένα σε όλο το 90λεπτο και αν μπορεί να σκοράρει δίχως να δεχθεί τέρμα. Ακόμη και το 0-0 είναι καλύτερο από το 1-1. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει την ποιότητα και την ικανότητα να πετύχει μία μεγάλη πρόκριση».

Για τα δύο παιχνίδια με τον Άγιαξ τόνισε: «Πίστεψα πραγματικά μετά το παιχνίδι στην Ολλανδία ότι ο ΠΑΟΚ μπορούσε να καταφέρει. Και πραγματικά μπορούσε. Όμως στις περιπτώσεις αυτές, όταν παίζεις με μεγάλες ομάδες, τα λάθη πληρώνονται. Κι ο ΠΑΟΚ πλήρωσε σχεδόν όλα τα λάθη του. Γι΄ αυτό αποκλείστηκε και γι΄ αυτό λέω ότι και σήμερα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος».

Για το γεγονός ότι παραμένει πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια τόνισε: «Τα ρεκόρ είναι για να «σπάνε». Κάποιος ποδοσφαιριστής θα καταφέρει να πετύχει περισσότερα. Είναι αναμφίβολα τιμητικό, όμως προσωπικά θα πανηγυρίσω πολύ αν σκοράρει ο Σαλπιγγίδης κι ας με περάσει στον σχετικό πίνακα. Το ζητούμενο είναι να πηγαίνει μπροστά ο ΠΑΟΚ».

Για το πώς αντιμετωπίζεται το συγκεκριμένο παιχνίδι στην Κύπρο τόνισε: «Η αλήθεια είναι πως πάντοτε τα παιχνίδια ελληνικών και Τουρκικών ομάδων έχουν μία ξεχωριστή σημασία. Βέβαια δεν υπάρχει ίσως ο φανατισμός προηγούμενων ετών. Άλλωστε και πριν από μερικά χρόνια έπαιξε και η Ανόρθωση με την Τράμπζονσπορ. Παρόλ΄ αυτά και παρά το γεγονός πως σήμερα παίζουν και τρεις ομάδες της Κύπρου στην Ευρώπη, είμαι βέβαιος ότι τα βλέμματα θα είναι και στην Τούμπα όπου όλοι θα εύχονται νίκη και πρόκριση του ΠΑΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: