Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Βάλε ένα γκολ…!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του για τις 50 (!!!) τελικές που έχει ο Άρης στα 3 τελευταία παιχνίδια, αλλά μόνο ένα γκολ, τον κόσμο που τον νοιάζει (και καλά κάνει) μόνο το αποτέλεσμα, όπως επίσης και τους τραυματισμούς που φανερώνουν πρόβλημα.
Ο ΑΡΗΣ δεν κατάφερε σε ένα ακόμα παιχνίδι να κερδίσει. Για την ακρίβεια ήταν το έκτο παιχνίδι πρωταθλήματος. Έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό σε ένα ακόμα παιχνίδι που δικαιούταν τη νίκη, αλλά δεν την πήρε. Σε κάθε περίπτωση ο ΑΡΗΣ ως σύνολο παραμένει μέτριο. Με τον Μιλίνκοβιτς στον πάγκο σαφέστατα και είναι βελτιωμένος και ειδικά μεσοαμυντικά λειτουργεί πολύ καλύτερα. Το ίδιο συμβαίνει και μεσοεπιθετικά. Αυτό είναι πολύ εύκολο να το καταλάβει κανείς με μία απλή ματιά στα στατιστικά. Στα τρία πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος ο ΑΡΗΣ είχε 21 τελικές προσπάθειες, στα τρία τελευταία έχει 50!!! Σήμερα είχε 18, ένα δοκάρι, αρκετές ευκαιρίες, αλλά και πάλι δεν έβαλε γκολ παρά το γεγονός ότι ο Αγκάνθο επέστρεψε. Ο Ισπανός βέβαια ακόμα θέλει παιχνίδια και σίγουρα στάθηκε άτυχος στην φάση του δοκαριού.

Από την άλλη τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει αν η ομάδα είναι… άτυχη ή αν κάνει ευκαιρίες. Τον ενδιαφέρει η ομάδα να κερδίζει, τον ενδιαφέρει να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις του πίνακα της βαθμολογίας.
Σήμερα πολύς λόγος γίνεται για τους τραυματισμούς των παικτών. Δυο αναγκαστικές αλλαγές (Τριανταφυλλάκος, Τάτος), άλλοι δυο παίκτες που στην ουσία ήταν εκτός μάχης από το 65 (Παπαδόπουλος, Ψυχογιός), αλλά έσφιξαν τα δόντια και συνέχισαν για να μην μείνει η ομάδα με λιγότερους παίκτες.
Το πιο εύκολο πράγμα αυτή την στιγμή είναι να ρίξει κανείς το ανάθεμα στον Χατζηνικολάου και τους συνεργάτες του. Τώρα όμως είναι αργά για δάκρυα πάνω σε αυτό το κομμάτι. Όταν την πρώτη μέρα μετά την εκλογή του Ηλιάδη σημειώσαμε ότι θα ήταν λάθος μία τέτοια επιλογή δεχθήκαμε έντονη κριτική. Όταν ο Χατζηνικολάου έλεγε ότι το χαρακτηριστικό του ΑΡΗ θα είναι το πολύ τρέξιμο, σημειώσαμε ότι πρέπει να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο, θέλαμε να τον «φάμε».
Σήμερα που όλοι… ξεφωνίζουν για κακή προετοιμασία και τραυματισμούς που προκύπτουν από αυτό δεν θα ακολουθήσω. Για να είμαι ειλικρινής το πιο λογικό είναι αυτό που αναφέρει η πλειοψηφία. Ότι η κακή προετοιμασία, βγάζει τώρα πολλούς τραυματισμούς. Αυτός είναι ο εύκολος δρόμος απόδοσης ευθυνών, πόσο μάλλον όταν το προπονητικό τιμ που έκανε την προετοιμασία δεν βρίσκεται στον ΑΡΗ και δεν είναι καθόλου αγαπητό στον κόσμο.
Προσωπικά θα ακολουθήσω, αυτό το οποίο είπε ο Μιλίνκοβιτς όταν ρωτήθηκε για τους τραυματισμούς: «Όταν ήρθα στον ΑΡΗ σημείωσα ότι θα αναλάβω όλη την ευθύνη. Δεν θα μπω στην διαδικασία να τοποθετηθώ πριν πάρω στα χέρια τις μετρήσεις από συγκεκριμένα εργομετρικά που έχουμε κάνει για να διαπιστώσουμε που οφείλονται οι τραυματισμοί». Πιστεύω καταρχήν ότι αξίζουν συγχαρητήρια στον Σέρβο για την στάση του. Τι ποιο εύκολο να ρίξεις αλλού την ευθύνη, όταν μάλιστα και ο κόσμος είναι της άποψης ότι φταίει ο προηγούμενος;
Θεωρώ ότι είναι ένα δείγμα σοβαρότητας του Σέρβου και ελπίζω αυτή του η νοοτροπία να λειτουργήσει προς όφελος του ΑΡΗ.
Ανεξάρτητα πάντως από το τι λέει ο Σέρβος, δεν είναι φυσιολογικό 5 παίκτες σε ένα ματς να έχουν μυικούς τραυματισμούς και την ίδια στιγμή ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΑ Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Ή συμβαίνει κάτι άλλο ή κάποιος έλεγε ψέματα για τα εργομετρικά και θα ήταν καλό τώρα που θα κάνει μετρήσεις ο Μιλίνκοβιτς να μάθουμε την πραγματικότητα.
ΥΓ1 Για να είμαστε δίκαιοι σε σχέση με όλους. Ο Χατζηνικολάου και οι συνεργάτες του τα ακούνε για την προετοιμασία στην Βουλγαρία, αλλά οι 3 από τους 5 παίκτες που τραυματίστηκαν σήμερα δεν την ακολούθησαν. Ο Ψυχογιός τραυματίστηκε την δεύτερη μέρα και επανήλθε μετά από 3 βδομάδες, ο Ουντότζι ενσωματώθηκε με την ομάδα στην Ελλάδα (στην Βουλγαρία πήγε την τελευταία μέρα χωρίς να προπονηθεί) και ο Τάτος έκανε προετοιμασία με τον Ολυμπιακό. Ξέρω ο… λαικισμός επιβάλει να τα ξεχνάμε αυτά, αλλά είναι η αλήθεια. Περιμένω τα εργομετρικά και θα πιστέψω- μετά την σημερινή του στάση- αυτό που θα πει ο Μιλίνκοβιτς με μία ακόμα επισήμανση που έχει να κάνει με το γεγονός ότι η προετοιμασία δεν είναι μόνο το διάστημα στο εξωτερικό. ΜΟΝΟ ΟΜΩΣ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ και έχοντας στα χέρια σου ΤΑ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΑ μπορείς να βγάλεις ΑΛΗΘΙΝΑ συμπεράσματα. Το πιο εύκολο είναι να ξεφωνίσεις, ειδικά στην Ελλάδα, ειδικά στον ΑΡΗ…
ΥΓ2 Το έλεγα και την Παρασκευή στην εκπομπή. Αν ένας παίκτης νιώθει ότι δεν μπορεί, το λέει πριν το ματς στον προπονητή του. Γιατί στην πορεία και ο ίδιος θα εκτεθεί και η ομάδα θα βγει χαμένη…
ΥΓ3 Ο Έλσνερ είναι ξεκάθαρο ότι ως στόπερ μπορεί και δίνει πολλές λύσεις και έχει ταιριάξει με τον Πουλίδο. Από την άλλη όμως πρέπει να βρεθούν λύσεις και στα χαφ… Ο Ίμπε θα βοηθήσει, όπως και ο Αγκάνθο μόλις βρει πατήματα. Ελπίζω μόνο αυτό να γίνει πολύ σύντομα και είναι αυτονόητο ότι τα δυο ματς με Πανιώνιο, Βέροια θα κρίνουν πολλά.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: