Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

«Άριστη η κατάσταση των παικτών»

sakhspantelidhs
Ο Σάκης Παντελίδης, που ήταν ο γυμναστής του ποδοσφαιρικού Άρη και αποχώρησε πρόσφατα, μίλησε στον Arean 89,4 σχετικά με την φυσική κατάσταση των παικτών:
Για τα εργομετρικά των παικτών και το γεγονός ότι έχουν πολλές θλάσεις:     
«Μετά λύπης μου είδα και αυτά που συνέβησαν. Νομίζω ότι οι προσωπικές κρίσεις δεν έχουν τόση σημασία. Οι αριθμοί μιλάνε. Εγώ είμαι στην διάθεση της διοίκησης. Έχω τα αποτελέσματα και μπορώ να τα δώσω στον καθένα για τα αξιολογήσει. Όσον αφορά τα εργομετρικά τίποτα δεν έγινε τυχαία. Οι μετρήσεις είναι πάνω από το μέσο όρο της Σουπερλιγκ. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν μετράνε μόνο τα εργομετρικά»
Παίζει ρόλο αν ένας γυμναστής αλλάξει το πρόγραμμα εκγύμνασης;
«Σίγουρα παίζει ρόλο και ο τρόπος προπόνησης. Κάθε προπονητής και γυμναστής έχει την δική του μέθοδο. Η δική μας προπόνηση ήταν ελεγχόμενη και όλες είναι καταγεγραμμένες στο σύστημα που είχαμε, το Πόλαρ»
Μπορεί το νέο τεχνικό τιμ να μην χρησιμοποιεί το Πόλαρ;
«Αν δεν το δουλεύουν είναι ένα πρόβλημα. Μέσα από το κομπιούτερ μπορείς να δεις την επιβάρυνση και να προγραμματίσεις την προπόνηση του κάθε ποδοσφαιριστή»
Για να προσθέσει ξανά αναφερόμενος στην αλλαγή προπόνησης μέσα στην διάρκεια της χρονιάς:
«Ίσως αυτό να είναι  σημείο αναφοράς. Θεωρώ ότι όταν μέσα στην αγωνιστική περίοδο αλλάζει γυμναστής το φρονιμότερο θα ήταν να ακολουθήσει σχεδόν όμοια προπόνηση. Η προπόνηση πρέπει να ελέγχεται και στον όγκο και στην διάρκεια»
Που μπορεί να οφείλονται οι κράμπες;
«Η κράμπα είναι ένα τραυματισμός που μπορεί να οφείλεται σε υπερβολική κόπωση ή σε απροπονησία, αλλά νομίζω ότι αν ήταν απροπονησία θα φαινόταν μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα δεν είμαι  εγώ ο αρμόδιος αλλά ξέρω πως  οι παίκτες ήταν μυϊκά σε άριστη κατάσταση. Αν ήταν κάτι να εμφανιστεί θα εμφανίζονταν στους 3,5 μήνες»
Μιλήσατε ποτέ με τον νέο γυμναστή;
«Όχι δεν έκανα ποτέ συζήτηση με τον νέο γυμναστή. Το πιο καλό είναι να ενημερώνεις. Δεν σας κρύβω ότι όταν έφυγα από μία ομάδα ο νέος γυμναστής περίμενε να βρει ένα χάος. Κάθισα και τον ενημέρωσα δύο μέρες. Το σημαντικότερο για όλους είναι να βελτιώνεται η ομάδα και αυτό έρχεται και μέσα από την ενημέρωση του τι έγινε»
Είναι καλό που έγινε μίνι προετοιμασία από το νέο τεχνικό τιμ;
«Αυτή η ομάδα δεν έχει τέτοιο πρόβλημα. Το πιο σημαντικό θέμα είναι το τι γίνεται  την Κυριακή. Εκεί πρέπει να έχουν ενέργεια και ξεκούραση οι παίκτες. Αν τους καταναλώνεις όλη την ενέργεια στην προπόνηση δεν θα έχουν στον αγώνα . Όταν σου ξεφεύγει ο όγκος και η ένταση στις προπονήσεις τότε στους αγώνες οι παίκτες πάνε λιγότερο φρέσκοι. Εγώ στα 11 χρόνια της διαδρομής μου έχω γύρω στις 11 θλάσεις . Δηλαδή μέσο όρο 1 θλάση τον χρόνο» για να προσθέσει:
«Αυτή την στιγμή μπορεί ο καθένας να βγάλει ένα συμπεράσματα του. Ο εργοφυσιολόγος έχει τα αποτελέσματα.  Ακόμη και εγώ να μην έχω την διάθεση, που την έχω, έχει όλα τα αποτελέσματα στην διάθεση του. Μπορούν να τα πάρουν.  Όταν έδειξα στον Μιλίνκοβιτς τα εργομετρικά και μου είπε ότι είναι πολύ καλά. Ο Μίλινκοβιτς είπε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση.»
Παίζουν ρόλο οι διπλές προπονήσεις;
«Έχει σχέση με τον όγκο και τη ένταση. Μπορούν να γίνονται διπλές προπονήσεις κάθε μέρα αρκεί να μην υπερβαίνουν τον όγκο. Αν γίνονται με προγραμματισμό δεν θα υπάρχει πρόβλημα»
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: