Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Πρώτος στη Δράμα ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το τουρνουά της Δράμας νικώντας στον τελικό τον Πανιώνιο με 65-56.

Πρώτος στη Δράμα ο ΠΑΟΚ
Αισιόδοξα μηνύματα έστειλε στους φίλους του ο ΠΑΟΚ κατακτώντας το τουρνουά της Δράμας μετά τη νίκη του με 65-56 επί του Πανιωνίου στον τελικό. Οι Θεσσαλονικείς είχαν από την αρχή τον έλεγχο, έφτασαν σε διψήφια διαφορά στη δεύτερη περίοδο και δεν απειλήθηκαν από τους «κυανέρυθρους».

Οι δύο ψηλοί, Μπόγρης και Τσαϊρέλης με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα, ήταν οι πρώτοι σκόρερ των νικητών. Ο Έρικ ΜακΚόλουμ με 16 και ο Μάριος Μπατής με 12 πόντους ξεχώρισαν από τους ηττημένους, που έπαιξαν χωρίς τους τραυματίες Κάρτερ και Σταμάτη.

«Ήταν ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι, πολύ δυνατό με τον Πανιώνιο που παίζει οργανωμένο και δυνατό μπάσκετ. Έδειξε η ομάδα μας ότι μπορεί να αντέξει στην πίεση και να αντεπεξέλθει σε δυσκολίες», δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ και πρόσθεσε: «Παίζοντας πολύ καλή άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και ξεκινώντας από αυτό κομμάτι, δημιουργήσαμε καταστάσεις και είχαμε αυτοπεποίθηση στην επίθεσή μας. Χρειάζεται ακόμη χρόνος για να βελτιωθούμε και ελπίζουμε ότι με την πάροδο του χρόνου θα μπορέσουμε να το πετύχουμε. Το τουρνουά ήταν πολύ καλό, γιατί οι ομάδες ήταν δυνατές και δημιουργήθηκαν πολλές και διάφορες καταστάσεις από αυτές που χρειάζεται για να είσαι πιο έτοιμος στην έναρξη του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι όλες οι ομάδες βγήκαν κερδισμένες στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους».

Από την πλευρά των παικτών ο Γιώργος Μπόγρης: «Ήταν μία καλή εμφάνιση από την ομάδα μας. Δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε και σε υψηλό επίπεδο. Ήταν μία καλή νίκη γιατί ο Πανιώνιος είναι μία πολύ καλή ομάδα με καλούς παίκτες, ομάδα του προπονητή και προφανώς θα είμαστε ανταγωνιστές για τις ίδιες θέσεις στο πρωτάθλημα. Ήταν ένα απλό τουρνουά, αλλά νομίζω ότι με την παρουσία μας σε αυτά τα δύο παιχνίδια και την κατάκτηση της πρώτης θέσης και ικανοποίηση έχουμε, αλλά βάλαμε στην άκρη και την όποια αμφισβήτηση μπορεί να είχαμε από τα μέχρι τώρα φιλικά παιχνίδια. Τα παιχνίδια που προηγήθηκαν ήταν καθαρά στο πλαίσιο της προετοιμασίας, τώρα μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για την έναρξη των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων. Η ομάδα δεν είχε σκαμπανεβάσματα στο σημερινό παιχνίδι κι αυτό είναι ένα πολύ θετικό σημάδι για την πορεία της δουλειάς μας. Ευχαριστούμε την ομάδα της Δράμας και την πόλη της Δράμας για την φιλοξενία και την πρόσκληση σε αυτό το τουρνουά».

«Πρώτα από όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΚΑΟΔ για την πρόσκληση συμμετοχής στο τουρνουά και για την φιλοξενία», δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. «Ήταν ένα πολύ δυνατό τουρνουά με την συμμετοχή τριών ομάδων, που θα πάρουν μέρος στο Eurocup και του πολύ ανταγωνιστικού ΚΑΟΔ. Ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για δύο δυνατούς αγώνες. Σήμερα ηττηθήκαμε για πρώτη φορά σε αγώνα προετοιμασίας εν όψει της νέας σεζόν», συνέχισε ο προπονητής του Πανιωνίου και επισήμανε ότι: «Ασφαλώς αυτή η ήττα θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας σε άμυνα και επίθεση και το πιο σημαντικό είναι ότι θα μάθουμε από τα λάθη μας. Θα μάθουμε, επίσης, να διαχειριζόμαστε τις όποιες ήττες γνωρίσουμε κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου με τον σωστό τρόπο».

Δεκάλεπτα: 20-15, 35-25, 50-44, 65-56

ΠΑΟΚ: Λιάπης, Κούπερ 4, Χαραλαμπίδης 9, Πέιν 5 (1), Τσόχλας 6, Δέδας 7 (1), Μαργαρίτης 6, Μπόγρης 12, Κασελάκης 6, Τσαϊρέλης 11 (1), Βουτσίτσεβιτς.

Πανιώνιος: ΜακΚόλουμ 16 (1), Μισέλ 9, Μοτσενίγος, Ντούβνιακ 6, Αθανασούλας 4, Μπατής 12 (1), Σαλούστρος, Μίλμπουρν, Σίμτσακ, Καββαδάς, Σπυρόπουλος, Λάνγκφορντ 9 (1) .Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: