Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Μετά από καιρό τόσο μάγκας!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Αστέρα. Τι έδειξαν οι πράσινοι, ποια τα δυνατά τους σημεία και γιατί περιμένουμε όλοι την Τούμπα;
Για να πω την αλήθεια, με εντυπωσίασε ο Παναθηναϊκός. Ήταν, δηλαδή, πολύ καλός. Έβγαλε ζωντάνια, πάθος και σιγουριά στο γήπεδο. Και, μάλιστα, αυτή η εμφάνιση έρχεται αμέσως μετά την απόδοση που είχε για στο κύπελλο με τον Εργοτέλη. Έγραφα, άλλωστε, την Τετάρτη ότι «για πρώτη φορά έπαιξε μπαλίτσα η ομάδα του Αναστασίου».
Τον έπνιξε τον Αστέρα
Ο Παναθηναϊκός, όμως, απόψε με τον Αστέρα, δεν έπαιξε απλή μπαλίτσα. Την έπνιξε την ομάδα της Τρίπολης. Ανάσα δεν μπόρεσαν να πάρουν οι παίκτες του Τσιώλη. Κι όπως όλοι ξέρουμε ο Αστέρας έχει δεμένο σύνολο και πάει για μεγάλα ψάρια αυτή τη σεζόν.
Προσωπικά, είχα πολύ καιρό να δω τον Παναθηναϊκό να βγάζει τόση μαγκιά μέσα στο γήπεδο. Να πιέζει όλη την ώρα, να κερδίζει κάθε μονομαχία, να κάνει ευκαιρίες, να παίζει μπάλα, να μην φοβάται σε κανένα σημείο, να έχει μια εικόνα ολοκληρωμένης ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικά και ψυχολογικά.
Δεν το έβαλε κάτω
Και το κυριότερο; Όταν χαλάρωσε μετά το 1-0 κι έγινε αμέσως το 1-1, ο Παναθηναϊκός δεν το έβαλε κάτω, όπως έχει συμβεί πολλές φορές σε ανάλογες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν. Συνέχισε να παλεύει με νύχια και με δόντια. Και να κυνηγάει τη νίκη. Λέει πολλά αυτό.
Προσωπικότητα
Ο Παναθηναϊκός έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Θα μπορούσε να βάλει κι ένα, δυο γκολ ακόμα. Λειτούργησε σαν ομάδα, είχε αλληλοκαλύψεις, ενώ ο Πράνιτς, ο Μπεργκ, ο Φιγκερόα, ο Σίλντεφελντ τού δίνουν προσωπικότητα.
Να χτίσουν
Οι πράσινοι πρέπει να χτίσουν πάνω σ’ αυτή την εμφάνιση και το πάθος που δείξανε. Τα τελευταία ένα, δυο χρόνια απ’ ό,τι θυμάμαι έχουν παίξει ελάχιστες φορές έτσι. Μετρημένες στα δάχτυλα. Τώρα, όμως, η ομάδα δείχνει να δουλεύει ούτως ή άλλως σε άλλες βάσεις. Και αγώνα με τον αγώνα φαίνεται να πατάει καλύτερα στα πόδια της.
Το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
Νομίζω ότι έτσι όπως έρχονται τα πράγματα και για τις δυο ομάδες, το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την επόμενη αγωνιστική γίνεται αυτόματα υψηλού ενδιαφέροντος. Απ’ αυτό το ματς ίσως να φανούν αρκετά. Έχουμε μέρες, όμως, για να τα πούμε για το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: