Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Σαλπιγγίδης: «Όλοι μαζί γράφουμε ιστορία»

Σαλπιγγίδης: «Όλοι μαζί γράφουμε ιστορία»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Μιχάλης Σηφάκης ήταν σήμερα οι δύο ποδοσφαιριστές που εκπροσώπησαν τους έλληνες διεθνείς στις καθιερωμένες δηλώσεις που γίνονται στην διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο έλληνας επιθετικός τόνισε: «Ιστορία γράφουμε όλοι μαζί κι όχι ο καθένας ατομικα. Θα πρέπει να ξεχάσουμε το ματς με τη Νότια Κορέα Κοιτάμε μπροστά. Δεν ισχύει τίποτα αρνητικό. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό». Σε ότι αφορά στα δυο επόμενα ματς, ο 29χρονος στράικερ επεσήμανε: «Ελπίζω να έχουμε καλύτερη συνέχεια. Εχουμε δύσκολο πρόγραμμα, όμως έχουμε ελπίδες να κάνουμε κάτι παραπάνω. Ιστορία γράφουμε όλοι, όχι ατομικά» είπε χαρακτηριστικά όταν ερωτήθηκε για το αν θα ήθελε να είναι ο πρώτος παίκτες που θα σκοράρει με την φανέλα της εθνικής σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στην συνέχεια, ο Σαλπιγγίδης επισήμανε: «Θα πρέπει να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα γιατί έτσι φτάσαμε στις επιτυχίες».

Τέλος, ερωτηθείς από Σουηδό δημοσιογράφο για την ομάδα του Λαρς Λάγκερμπακ απάντησε: «Ξέρω τον Λάγκερμπακ από το EURO. Ελπίζουμε εμείς αυτή τη φορά να χαμογελάσουμε κι όχι αυτός, όπως είχε γίνει τότε όταν ήταν προπονητής της Σουηδίας».

ΣΗΦΑΚΗΣ: «Περιμέναμε διαφορετική πρεμιέρα»

Ο Μιχάλης Σηφάκης από την δική του πλευρά ομολόγησε: «Περιμέναμε διαφορετική πρεμιέρα. Θα μιλούσαμε αλλιώς τώρα. Εχουμε δυο ματς μπροστά μας και είμαστε ρεαλιστές. Είμαστε όλοι στεναχωρημένοι, αλλά πρέπει να μείνουμε αισιόδοξοι». Για την κριτική που ασκείται στην Εθνική τόνισε: «Πριν πάμε στην Ουκρανία τα ίδια ακούγονταν, αλλά τα καταφέραμε. Δεν σκεφτόμαστε την κριτική πριν μπούμε στο γήπεδο».

Για την αμυντική λειτουργία της ομάδας είπε: «Δεν είναι μόνο οι αμυντικοί κι ο τερματοφύλακας, καθώς η ανασταλτική λειτουργία βασίζεται σε όλη την ομάδα. Τίποτα δεν τέλειωσε έχουμε άλλα δυο ματς, να δείξουμε καλό πρόσωπο και να παλέψουμε για την πρόκριση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: