Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Μπερέτα: «Υπερήφανος που με επέλεξε ο ΠΑΟΚ»

http://www.novasports.gr/media/70327.jpg

Ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, Μάριο Μπερέτα παρουσιάστηκε επίσημα από την ΠΑΕ στο γήπεδο της Τούμπας και από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Ζήση Βρύζα, δηλώνοντας χαρούμενος που επιλέχθηκε σε μία σημαντική χρονιά να οδηγήσει την ομάδα.
Ο Ιταλός τεχνικός είπε: «Είμαι υπερήφανος που η ομάδα με έψαξε κα με βρήκε σε μία χρονιά δύσκολη, όπου υπάρχει το Champions League. Είναι μία σημαντική χρονιά, είμαι ευτυχισμένος που με επέλεξαν και θα κάνω τα πάντα για να φέρω εις πέρας το έργο που θα αναλάβω. Είχα και άλλες προτάσεις, δέχθηκε την πρόταση του ΠΑΟΚ που είναι πιο σημαντική, είναι μία μεγάλη εμπειρία για μένα να έρθω σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Τα κίνητρα έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους που με επέλεξαν, είναι σημαντικά πρόσωπα που εμπιστεύομαι και με έπεισαν. Επιθυμία των παραγόντων του ΠΑΟΚ είναι να μεγαλώσουν την ομάδα και αυτός ήταν ο λόγος που δέχθηκα την πρόταση.
Όσον αφορά την εμπειρία, αν δεν ξεκινήσει κάποιος μία εμπειρία δεν θα την έχει ποτέ. Έχω την εμπειρία του ιταλικού πρωταθλήματος, το οποίο είναι ένα σημαντικό και δύσκολο, αυτή θέλω να την μεταφέρω στον ΠΑΟΚ».
Ο Μάριο Μπερέτα συνέχισε λέγοντας: «Θα ξεκινήσουμε νωρίς, αρχές Ιουλίου την δουλειά λόγω των προκριματικών. Ξέρω ήδη ποια θα είναι η ομάδα. Υπάρχουν και οι Ιταλοί, ο Σαβίνι με τον Τσιρίλο τους οποίους γνωρίζω όπως και άλλοι ποδοσφαιριστές. Είναι σίγουρο ότι χρειάζομαι χρόνο προσαρμογής αλλά αυτόν θα τον χρειαζόμουν σε οποιαδήποτε ομάδα. Λαμβάνω επίσης υπόψη την εμπειρία των παραγόντων του ΠΑΟΚ, αλλά και την εξαιρετική δουλειά του προηγούμενου προπονητή που έφτασε την ομάδα σε ένα υψηλό επίπεδο ώστε να φτάσει στα προκριματικά του Champions League» και συμπλήρωσε: «Η δουλειά που έκανε ο προηγούμενος προπονητής είναι σημαντικά, πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα. Ο κάθε προπονητής έχει δική του φιλοσοφία και τρόπο δουλειάς, ο καθένας δίνει τα δικά του στοιχεία. Αυτό αναδεικνύεται περισσότερο όταν υπάρχει μία προηγούμενη κουλτούρα από τον προηγούμενο προπονητή. Δίνει ο καθένας τον δικό του χαρακτήρα στην ομάδα».
Ο νέος προπονητής του»Δικεφάλου» συνέχισε λέγοντας: «Στην Ιταλία φαίνονται περισσότερο οι μεγάλες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναικός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ που παίζουν καλό ποδόσφαιρο, τεχνικό. Ο Παναθηναικός απέκλεισε δίκαια την Ρόμα, το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε καλό επίπεδο, διαθέτει ένα σημαντικό πρωτάθλημα».
Για την περίοδο της οικονομικής κρίσης και το κατά πόσο τον επηρέασε στην απόφαση του είπε: «Και στην Ιταλία δεν ήμαστε πολύ καλά όσον αφορά τα οικονομικά. Δεν με επηρέασε όμως στην απόφαση μου να έρθω στον ΠΑΟΚ» και συμπλήρωσε: «Η προοπτική είναι ο ΠΑΟΚ να μείνει στο επίπεδο που βρίσκεται ήδη, είναι ένας μεγάλος στόχος. Όπως λένε στην Ιταλία, ο στόχος να κερδίσουμε πάντα τον κάθε αγώνα. Αυτό θα προσπαθήσουμε κι εμείς, στο τέλος θα δούμε τι θα κάνουμε. Αν μπορέσουμε να κερδίσουμε και το πρωτάθλημα ακόμα καλύτερα. Πρέπει αυτή η φιλοσοφία να συμπίπτει και με τους παράγοντες, τους παίκτες, με τους φιλάθλους να συνεισφέρουν και αυτοί, να ήμαστε όλοι ένα. Κυρίως σε μία περίοδο όπου υπάρχουν και δυσκολίες. Όσο περισσότερο ενωμένοι ήμαστε όλοι, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να ξεφύγουμε από την δύσκολη κατάσταση».
Αναφορικά με την δική του φιλοσοφία είπε: «Ο κάθε παίκτης που θα μπαίνει στο γήπεδο θα πρέπει να ξέρει τι να κάνει, να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας αυτό θα προσπαθούμε πάντα να πετύχουμε. Υπάρχουν φυσικά και οι αντίπαλοι που θα κάνουν τα πάντα για να μας δυσκολέψουν. Θα πρέπει να… θυσιαστούν κάποιοι παίκτες, να παίξουν περισσότερο γιατί θα υπάρχουν ομάδες που θα μας δυσκολέψουν και πρέπει να προσπαθήσουμε και να προσαρμοστούμε στα δεδομένα του κάθε αγώνα» ενώ για το αν είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του ο ΠΑΟΚ τόνισε: «Αυτή την στιγμή είναι από τις πιο σημαντικές προκλήσεις στην καριέρα μου, να έρθω στον ΠΑΟΚ. Στόχος να διατηρήσω τον ΠΑΟΚ σε επίπεδα που είναι ήδη. Αυτό που γίνει στο μέλλον δεν μπορώ να το ξέρω».
Σε ερώτηση για την πρόκληση της παρθενικής παρουσίας του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League είπε: «Ούτε εγώ ποτέ έχω φτάσει σε αυτό το επίπεδο, οπότε έχουμε κοινό στόχο. Θα είναι δύσκολο αλλά πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε».
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ είπε: «Είδα στο Ίντερνετ για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, είναι φανταστικοί και βοηθάνε την ομάδα. Παρασύρουν και τους ποδοσφαιριστές είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Τη πίεση την μεταφέρουν στους αντίπαλους παίκτες και όχι σε αυτούς του ΠΑΟΚ ή τον προπονητή. Θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας. Αν τύχει ένα αποτέλεσμα που δεν είναι θετικό, τότε πρέπει όλοι να το δεχθούμε» ενώ υπογράμμισε: «Η υπόσχεση μου είναι θα δουλεύω σκληρά, όλοι θα δίνουμε τα πάντα σε κάθε αγώνα, είτε είναι φιλικό είτε επίσημο».

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας ρωτήθηκε για την στροφή προς την ιταλική σχολή και είπε: «Είναι από τα πιο σημαντικά πρωταθλήματα στον κόσμο, με συγκεκριμένη φιλοσοφία. ΚΞοιτάξαμε να ταιριάζει με το ποδόσφαιρο που παίζουμε κι εμείς, και ήταν κοντά στην φιλοσοφία του κ. Σάντος. Είχαμε ως προτεραιότητα ότι θέλουμε άμεσα αποτελέσματα και προχωρήσαμε με τον κ. Μπερέτα. Μπορεί να μην έχει παίξει σε παιχνίδια επιπέδου Champions League, αλλά και πάλι έχει δουλέψει σε υψηλό επίπεδο» ενώ συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να μιλήσω για τον μεταγραφικό σχεδιασμό, από σεβασμό προς κάποιους ανθρώπους. Πρώτα θα μιλήσω με παίκτες, θα βρω τρόπο εξόδου τους από την ομάδα και μετά να γνωστοποιήσω τις προθέσεις μας. Αλλαγές δεν θα γίνουν πολλές, έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: