Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Καντάφι: "Διεφθαρμένη οργάνωση η FIFA"

http://www.contra.gr/images/m/libya_m.jpgΟ Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι ξεσπάθωσε εναντίον της FIFA, ενώ οι αγώνες έχουν ξεκινήσει και μόλις χτες ο κόσμος ξεκίνησε να ευχαριστιέται ποδόσφαιρο. Με την τοποθέτησή του, όμως, ο στρατιωτικός και πολιτικός ηγέτης ανέδειξε ένα θέμα που απασχολεί εξίσου.

Ερωτώμενος για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανέφερε: «Η FIFA είναι μια διεφθαρμένη οργάνωση. Διατηρεί μία μονοπωλιακή θέση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, κερδίζοντας δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπροσθέτως, υποστηρίζει τη μοντέρνα σκλαβιά».

Ασφαλώς, τα λόγια του αποτελούν αντικείμενο συζήτησης. «Η FIFA θα έπρεπε να χρηματοδοτεί τις φτωχές χώρες για να διοργανώνουν Μουντιάλ κι όχι να το δίνουν μόνον σε πλούσιες χώρες. Με αυτή τη λογική, οι φτωχές χώρες ποτέ δεν πρόκειται να δουν το Παγκόσμιο Κύπελλο». Ο Λίβυος ηγέτης δεν σταμάτησε εκεί, αλλά προχώρησε και σε πρόταση: «Πάντα έλεγα πως η χώρα που έχει κατακτήσει το Μουντιάλ, πρέπει να διοργανώνει και το επόμενο, με τη FIFA να πληρώνει τα έξοδα. Έχουν τα χρήματα, αλλά δεν θέλουν να τα ξοδέψουν».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Λιβυή είναι η μόνη βορειοαφρικανική χώρα που δεν έχει προκριθεί ποτέ στα τελικά της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: