Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Άμα δεν θέλει να μπει…!!

Η Ξάνθη έπεφτε πάνω στον εξαιρετικό Δαύκο, η Καλλονή στα… δοκάρια, με το τελικό 0-0 να αφήνει τους Ακρίτες μακριά απ’ τα πλέι οφ και τους νησιώτες μόνο με μαθηματικές ελπίδες για σωτηρία.

Σε ένα μέτριο (προς το κακό…) ματς, που, παρ’ όλα αυτά, είχε τα πάντα, εκτός από γκολ, Ξάνθη και Καλλονή έμειναν ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0) στα Πηγάδια, στην αναμέτρηση για την 25η αγωνιστική της Super League.

Οι Ακρίτες έχασαν ένα… τσουβάλι γκολ ή, για την ακρίβεια, έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικό, σε ακόμη ένα παιχνίδι, Κώστα Δαύκο, που «κατέβασε ρολά», ενώ οι νησιώτες είχαν δύο δοκάρια στο τελευταίο τέταρτο, το πρώτο στη συμβολή από τρομερή εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη στο 75’ και το δεύτερο στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων με τον Γεωργίου!

Ο βαθμός της ισοπαλίας σαφώς και δεν ικανοποίησε -κυρίως- τους Ακρίτες, που έχασαν μοναδική ευκαιρία να πλησιάσουν τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Από την άλλη, η Καλλονή κερδίζει τις εντυπώσεις στα τελευταία ματς, αλλά έχει (εδώ και καιρό…) μόνο μαθηματικές ελπίδες για σωτηρία.

- Το «παρών» στα Πηγάδια έδωσε ξανά ο πρόεδρος της ΕΠΟ (και Ξανθιώτης), Γιώργος Γκιρτζίκης.

Πώς έπαιξαν


4-2-3-1 επέλεξαν αμφότεροι οι προπονητές. Ο γηπεδούχος Ραζβάν Λουτσέσκου είχε κάτω από τα γκολπόστ τον Ζαρόπουλο, ενώ οι τέσσερις «εκλεκτοί» του Ρουμάνου τεχνικού για την άμυνα ήταν οι -από δεξιά προς τα αριστερά- Γούτας, Λισγάρας, Γουάλας και Μπαξεβανίδης. Στα χαφ αγωνίστηκαν Βασιλακάκης και Παπαστεριανός, δεξιά, πάνω στη γραμμή, ήταν ο Σολτάνι, αριστερά ο Νιέτο, ενώ ο Ορφανίδης, σε πιο ελεύθερο ρόλο, κινούταν πίσω από τον Καπετάνο.

inner

Στο δικό του 4-2-3-1, ο Νίκος Καραγεωργίου είχε τον Δαύκο στο τέρμα, ενώ οι τέσσερις στην άμυνα ήταν οι -από δεξιά προς τα αριστερά- Μίκιτς, Μπλάζιτς, Αναστασιάδης και Γκόλιας. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Τσαμπούρης και Καλτσάς, δεξιά ο Γεωργίου, αριστερά ο Μανούσος και ο Μάρκοβιτς λίγο πιο πίσω από τον Γουερέ, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς


Με στόχο να… ξεμπερδεύει από νωρίς, η Ξάνθη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε στο μισό γήπεδο την Καλλονή και είχε τρία σουτ με καλές προϋποθέσεις ως το 20’, δύο του Ορφανίδη, στο 3’ και -το πιο επικίνδυνο, που έβγαλε ο Δαύκος- στο 17’ και ένα (μακρινό) του Παπαστεριανού στο 13’. Πιο κοντά στο γκολ, ωστόσο, βρέθηκε στο 28’, όταν ο Καπετάνος, έπειτα από σέντρα πάρε-βάλε του Μπαξεβανίδη, έκανε την κεφαλιά από το ένα μέτρο, ο τερματοφύλακας της νησιωτικής ομάδας, όμως, πρόσθεσε άλλη μία ΜΕΓΑΛΗ απόκρουση στο φετινό ενεργητικό του.

inner

Οι Ακρίτες διατήρησαν ένα 60%-40% κατοχής της μπάλας ως το τέλος του πρώτου 45λέπτου, δεν μπορούσαν, ωστόσο, ούτε από τις πτέρυγες ούτε από τον άξονα, να φτάσουν εύκολα στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Μετά τη μοναδική μεγάλη φάση τους, δε, με τον 32χρονο στράικερ, δεν απείλησαν ξανά την Καλλονή, που… ξεμύτισε κάπως, αλλά ούτε εκείνη ανησύχησε τον Ζαρόπουλο, για να λήξει, τελικά, το -πολύ κακό- ημίχρονο χωρίς σκορ.

inner

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν «καρμπόν» του πρώτου, με… δύο διαφορές: Τα δύο δοκάρια της Καλλονής, στο 75’, έπειτα από την τρομερή εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη στη συμβολή του Ζαρόπουλου και στο 90’+5’ από το πλασέ του Γεωργίου! Η Ξάνθη μπήκε και πάλι δυνατά (έφτασε την κατοχή μπάλας στο 70%-30%) και θα μπορούσε, σε δύο περιπτώσεις, μέσα σε σχεδόν ένα λεπτό να ανοίξει το σκορ, αλλά και στην προσπάθεια του Σολτάνι στο 47’ και στην κεφαλιά του Γούτα στο 48’ ο εξαιρετικός Κώστας Δαύκος είπε και πάλι «όχι».

inner

Όταν, δε, εξουδετερώθηκε από τον Παπαστεριανό στο 66’, ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, με τον μέσο της Ξάνθης να τραβάει τα μαλλιά του! Από εκεί και πέρα, όπως και στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου 45λέπτου, οι γηπεδούχοι έχασαν τη σπιρτάδα τους, προκαλώντας… καμπόση μουρμούρα στην εξέδρα. Το δοκάρι του Τσαμπούρη, μάλιστα, στο 75’, από την τρομερή εκτέλεση φάουλ στη συμβολή του Ζαρόπουλου, έφερε και νεύρα, που έγιναν, από τη χαμένη ευκαιρία ΚΑΙ του Γουάλας στο 87’, αλλά και από το δεύτερο δοκάρι των φιλοξενούμενων στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων με τον Γεωργίου, χλιαρές αποδοκιμασίες στο φινάλε, για το τελικό 0-0, που απομακρύνει για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου το όνειρο της Ευρώπης.

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


SKODA Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λισγάρας, Γούτας, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (78’ Σκούρτης), Σολτάνι (66’ Κρίστοφερ), Ορφανίδης, Νιέτο (87’ Ντιμιτρόφ), Καπετάνος.

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Τσαμπούρης, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Καλτσάς, Μπλάζιτς (83’ Ούκα), Μανούσος (90’ Γκαμάγκας), Γουερέ (55’ Ξυδάς), Γεωργίου, Μάρκοβιτς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: