Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Λέτο: «Τα πάντα για μένα ο Παναθηναϊκός»


Λέτο: «Τα πάντα για μένα ο Παναθηναϊκός»

«Ευλογημένος» που ανήκει και πάλι στην οικογένεια του Παναθηναϊκού δήλωσε εκ νέου ο Σεμπάστιαν Λέτο. «Στα δύσκολα φαίνεται ποιοι νοιάζονται. Η ομάδα πάνω από μένα. «Υπομονή, χτίζουμε απ' την αρχή».

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζει την αγάπη του στον Παναθηναϊκό και το πόσο οικεία νιώθει με την πράσινη φανέλα. Λίγη ώρα μετά το ντεμπούτο του, ο Σεμπάστιαν Λέτο δήλωσε χαρούμενος που έπαιξε μετά από πολλούς μήνες, έκανε σαφές πως η ομάδα είναι πάνω από όλους, υπογράμμισε πως δεν είναι ακόμα έτοιμος και έστειλε μήνυμα πως το σύνολο που χτίζεται (με μικρούς και νεοφερμένους παίκτες) χρειάζεται χρόνο και υπομονή για να αποδώσει βάσει των δυνατοτήτων του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σεμπάστιαν Λέτο στην κάμερα της NOVA

«Είναι καλή βραδιά για εμάς, είμαι πολύ χαρούμενος και για την επιστροφή και για το πώς με υποδέχθηκαν οι οπαδοί με τρομερή αγάπη και για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός κέρδισε το ματς. Σήμερα ήταν το πρώτο μου ματς έπειτα από τέσσερις μήνες. Έπαιξα 25 λεπτά, μιλάω καθημερινά με τον προπονητή και θα το πάμε βήμα-βήμα. Το σημαντικό είναι η ομάδα, όχι να αγωνίζομαι εγώ, η ομάδα είναι πάνω από εμένα».

Για το γεγονός πως αγάπησε κι αγαπήθηκε όσο κανείς στον Παναθηναϊκό: «Πριν από δύο μήνες εάν με ρωτούσες θα σου έλεγα πως δεν ξέρω εάν θα ξαναπαίξω ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός είναι τα πάντα για εμένα, μου έδωσε πάρα πολλά. Θέλω όμως να κάνω restart στην καριέρα μου, να αγωνιστώ όσο περισσότερο γίνεται και να επανέλθω σε υψηλό επίπεδο, το ίδιο που είχα πριν φύγω από την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Το εύκολο είναι στις χαρές να είναι όλοι κοντά σου, το δύσκολο είναι να βρίσκονται μαζί σου στις λύπες. Εκεί φαίνονται ποιοι νοιάζονται για εσένα».

Για το πώς νιώθει που αγωνίζεται με προστατευτική κάσκα: «Αν πρέπει να την φοράω, θα την φοράω. Έχω κάνει μία σοβαρή επέμβαση και δεν θέλω να ρισκάρω καθόλου».

Για το εάν εκτός του Παναθηναϊκού, του έλειψε η Ελλάδα: «Πάρα πολύ. Πάντα λέω πως εδώ είναι ένα μέρος που μπορώ να ζήσω για πάντα. Όλοι όμως με τους οποίους έχω μιλήσει από τη Λατινική Αμερική, μετά την καριέρα τους, θέλουν να ζήσουν εδώ».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Βήμα-βήμα. Δεν θέλω να βιαστώ, ο προπονητής θα πάρει τις αποφάσεις. Θα παίξω όσο μπορώ, δεν είμαι στο 100%, θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να φτάσω εκεί. Για όλους είναι ένα φανταστικό ματς και για τους οπαδούς και για εμάς. Είναι σημαντικό, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να συνεχίσουμε έτσι. Πιστεύω πως σήμερα ήμασταν πολύ καλοί στα πρώτα 15 λεπτά και στα τελευταία 15, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Η ομάδα έχει 9-10 καινούριους παίκτες».

Για τις διαφορές της ομάδας που άφησε και της τωρινής: «Τότε ήμουν από τους πιο νέους κι είχαμε παίκτες που είχαν κάνει τα πάντα στην καριέρα τους (σ.σ. Κατσουράνη, Καραγκούνη). Τώρα εγώ είμαι ο μεγάλος κι έχουμε μικρούς που πρέπει να τους δείξουμε τι σημαίνει να παίζεις στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κοιτάξει το παρόν, τώρα είναι διαφορετικές στιγμές, προσπαθεί να χτίσει από την αρχή, ο πρόεδρος κάνει δουλειά και προσπαθεί να επανέλθει. Χρειάζεται χρόνο κι υπομονή».

Για τον παίκτη που του έλειψε περισσότερο από την παλιά ομάδα: «Με όλους είχα εξαιρετικές σχέσεις. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα όμως ήταν τελείως επαγγελματίας και μας έδειξε τι σημαίνει το ποδόσφαιρο, εκείνος με σημάδεψε περισσότερο με την εμπειρία του, την συμπεριφορά του. Βοήθησε κι εμένα και τους συμπαίκτες μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: