Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Ρεντζιάς: «Θα ήταν εγκληματική πράξη ένα Final 8»


Ρεντζιάς: «Θα ήταν εγκληματική πράξη ένα Final 8»

Αδύνατη, λόγω της έλλειψης αθλητικής κουλτούρας, θα ήταν για την Ελλάδα η διεξαγωγή ενός Final 8 Κυπέλλου, σύμφωνα με τον Ευθύμη Ρεντζιά, που μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τη συνεργασία του με το ΝΒΑ.

Όλοι ζηλεύουν τις εικόνες από τα Final 8 Κυπέλλων σε χώρες της Ευρώπης, αλλά σύμφωνα με τον Ευθύμη Ρεντζιά θα ήταν αδύνατο να γίνει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα… αναίμακτα, λόγω έλλειψης αθλητικής κουλτούρας. Ο παλαίμαχος σέντερ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τη συνεργασία του με το ΝΒΑ μετά την ανάληψη καθηκόντων πρεσβευτή του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, αλλά και τα προβλήματα της ελληνικής λίγκας.

Αναλυτικά, ο Ευθύμης Ρεντζιάς μίλησε στους Αλέξη Σπυρόπουλο και Θανάση Ασπρούλια για:

-την ανάληψη της θέσης του πρεσβευτή στο ΝΒΑ: «Το ΝΒΑ κάνει μεγάλα ανοίγματα στον υπόλοιπο κόσμο με κάποια προγράμματα που στόχο έχουν να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στο πρωτάθλημα. Κρατώ πάρα πολύ καλές σχέσεις με το ΝΒΑ, είμαι σε επαφή από τον καιρό που έφυγα και πάντα είχα συζητήσεις. Κάναμε κάποιες επαφές και μου πρότειναν να πάρω τη θέση του ambassador. Θεωρώ πως θα είναι και άλλοι, έχω ακούσει ότι θα είναι και ο Ντίνο Ράτζα. Οι πρώτες δραστηριότητες είναι οι παιδικές λίγκες που θα γίνουν».

-τον τελικό Κυπέλλου και τη διοργάνωση εν γένει: «Το ελληνικό Κύπελλο δεν αρμόζει στο ελληνικό μπάσκετ, στην ιστορία του ή στις ομάδες. Δεν θα μπορούσε όμως να γίνει κάτι καλύτερο με την υποδομή του αθλήματος. Ποιος θα υπέγραφε για να βρεθούν οκτώ ομάδες σε μια πόλη, αν κάναμε ό,τι στην Ισπανία, στην Ιταλία ή στην Τουρκία; Θα ήταν εγκληματική πράξη. Η κουλτούρα μας και ο αθλητισμός μας πολιτισμός δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Ο τελικός σαν τελικός έχει αξία. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, τον Παναθηναϊκό που το πήρε δίκαια και τον Φάρο που έφτασε μέχρι εκεί με το σπαθί του. Όμως περιμένουμε κάτι παραπάνω από έναν τελικό».

-τις τιμές σε Διαμαντίδη και Κακιούζη: «Είναι δυο παιδιά που έχουν προσφέρει πάρα πολλά στο ελληνικό μπάσκετ. Θα έπρεπε να γίνονται διάφορες εκδηλώσεις και θα μπορούσε να υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να τιμηθούν αυτά τα παιδιά, αλλά και όσοι έχουν προσφέρει στο άθλημα».

-τα προβλήματα στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Πιστεύω πως μπορούν να αλλάξουν πολλά στην ελληνική λίγκα. Είχα και έχω ιδέες, διάθεση για δουλειά, όραμα, αλλά δεν είχα την ευκαιρία να διεκδικήσω την προεδρία γιατί έπρεπε να είχα προϋπηρεσία πέντε ετών σε διοικητική θέση. Οφείλουμε από τη μια πλευρά να σεβαστούμε το καταστατικό, αλλά υπάρχουν πολλά παιδιά με διάθεση να προσφέρουν. Δυστυχώς είναι κλειστός ο κύκλος. Θεωρώ πως η δομή της επαγγελματικής λίγκας είναι εντελώς λάθος στημένη. Πολλές ομάδες είχαν μάθει να παίρνουν τα χρήματα από τον ΟΠΑΠ και την ΕΡΤ και να τα διαχειρίζονται. Έτσι όμως δεν μπορείς να πας πουθενά. Στην Ελλάδα ό,τι καλύτερο έχουμε είναι ο αθλητισμός, στον οποίο πρωταγωνιστούμε χωρίς να υπάρχει υποδομή».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: