Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Πράσινα μηνύματα αισιοδοξίας!!

Στις νίκες μέσα στο «σπίτι» του επέστρεψε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε του Ατρόμητου (2-0) με τα πρώτα γκολ των Εβαντζελίστα και Βιγιαφάνιες. Πρώτη εμφάνιση του Λέτο μέσα σε αποθέωση.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επέστρεψε στις νίκες εντός έδρας ο Παναθηναϊκός, καθώς μετά το πέρας δύο μηνών (4 Ιανουαρίου η τελευταία κόντρα στον Παναιτωλικό) οι «πράσινοι» πανηγύρισαν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη, επικρατώντας του Ατρόμητου με 2-0.

Οι «πράσινοι» στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν ισοπεδωτικοί παίζοντας γρήγορο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο και κατάφεραν όχι μόνο να σκοράρουν, αλλά και να δημιουργήσουν αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Όσο περνούσε η ώρα, δεν ήταν δυνατόν ο Παναθηναϊκός να διατηρήσει τον ίδιο φρενήρη ρυθμό με συνέπεια ο Ατρόμητος να αντιδράσει και να χάσει μια μεγάλη ευκαιρία στο 30' για να ισοφαρίσει.

inner

Στο β' μέρος, οι Περιστεριώτες κατάφεραν να διατηρήσουν την ίδια ανταγωνιστική τους παρουσία, ωστόσο στο 70' ο Βιγιαφάνιες εκμεταλλευόμενος την ασταθέστατη επέμβαση του Μπάρκα έκανε το 2-0, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την επιστροφή του «τριφυλλιού» στις εντός έδρας νίκες.

Ο Ατρόμητος δικαιούται να διαμαρτύρεται για μια φάση στο 83', όταν ο Παπαδόπουλος πλάσαρε από τα 4-5 μέτρα τον Στιλ, αλλά ο Μπεργκ με το χέρι απομάκρυνε την μπάλα, αλλά ο Στυλιαράς δεν υπέδειξε το πέναλτι που θα έφερνε την αποβολή του Σουηδού που είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα.

Πώς έπαιξαν

Εκπλήξεις επιφύλαξε στις αρχικές του επιλογές ο Αντρέα Στραματσόνι, επιλέγοντας το 4-2-3-1 με τους Μολέντο και Τελάντερ στο κέντρο της άμυνας και τον Κουτρουμπή στο πλάι του Ζέκα σε θέση αμυντικού χαφ. Πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπεργκ, επιλέχθηκαν από τον Ιταλό οι Εβαντζελίστα, Βιγιαφάνιες και Βλαχοδήμος

Σε ό,τι αφορά την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, η μοναδική επιλογή που μπορεί να χαρακτηριστεί ως έκπληξη είναι η χρησιμοποίηση του Γροντή σε θέση αμυντικού χαφ αντί του τιμωρημένου Κεϊτά στο πλάι του Χαβιέρ Ούμπιντες. Με άλλα λόγια, οι Περιστεριώτες δεν είχαν κλασικό αμυντικό χαφ στην ενδεκάδα τους, ενώ πίσω από τον Λε Ταλέκ επιλέχθηκε ο Σουμπίνιο, με τον Μπρίτο δεξιά και Ματέι αριστερά.

inner

Το ματς

Σε παράσταση για έναν λόγο μετέτρεψε το πρώτο μισάωρο του αγώνα ο Παναθηναϊκός, με τους παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι να πιέζουν συνεχώς από το 1’, αιφνιδιάζοντας απόλυτα τους φιλοξενούμενους που είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο φανερά εκτός κλίματος των απαιτήσεων του αγώνα.

Δημιουργώντας ρήγματα κυρίως από τη δεξιά πλευρά, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να αναπτυχθεί είτε με τον Μαρινάκη, είτε με τον Ζέκα που έκανε πολλές κινήσεις στον συγκεκριμένο χώρο, αλλά τελικά το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ το πέτυχε μέσω στημένης φάσης.

Στο 8’, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Παναθηναϊκού από τα δεξιά, οι αμυντικοί του Ατρόμητου δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν , ο Βιγιαφάνιες έστρωσε στον αμαρκάριστο Λούκας Εβανγκελίστα (τον είχε χάσει ο Γροντής) και με σουτ ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας και το πρώτο του τέρμα στην καριέρα του στην Ελλάδα.

Αυτό το γκολ έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους «πράσινους», παρά «ξύπνησε» τους φιλοξενούμενους και σε δύο περιπτώσεις, Βλαχοδήμος και Βιγιαφάνιες έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Στο 12’ ο νεαρός εξτρέμ ξέφυγε στην «πλάτη» του Κυβρακίδη και βγήκε σε κατάσταση τετ-α-τετ με τον Μπάρκα, αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου απομάκρυνε με το σώμα ενώ στο 16’ ο Βιγιαφάνιες από τα αριστερά με συνεχείς προσποιήσεις «ξάπλωσε» δύο αμυντικούς, αλλά από το πλασέ που επιχείρησε από πλάγια θέση πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι του Μπάρκα.

inner

Έπειτα από το «εφιαλτικό» πρώτο 25λεπτο, ο Παναθηναϊκός έριξε… στροφές με τον Ατρόμητο να βρίσκει ευκαιρία να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και στο 30’ έχασε την πολύ μεγάλη του στιγμή στο ματς. Ο Λε Ταλέκ βρέθηκε μέσα στην περιοχή και δεξιά και έστρωσε την μπάλα στον Γροντή, αλλά το πλασέ του τελευταίου πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρια του Στιλ.

Στο β' ημίχρονο, ο Ατρόμητος συνέχισε να έχει την ίδια ανταγωνιστική του παρουσία, έχοντας σωστή κυκλοφορία της μπάλας και φτάνοντας με ορθολογικό τρόπο στην περιοχή, ωστόσο όπως συμβαίνει σε κάθε ματς, δεν είχε το... ένστικτο τη μισή ευκαιρία να την κάνει γκολ.

Ήταν φανερό ότι ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν μια «ένεση» ενθουσιασμού και αυτή ήρθε από τον πάγκο, όταν στο 68' ο Αντρέα Στραματσόνι πέρασε στη θέση του θετικότατου Εβαντζελίστα τον Σεμπάστιαν Λέτο, «ξυπνώντας» τους φίλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο Αργεντινός, μάλιστα, φρόντισε να δικαιώσει στο απόλυτο τον Ιταλό τεχνικό, καθώς δύο λεπτά αργότερα, εκμεταλλευόμενος την πλήρη απουσία των αμυντικών του Ατρόμητου, επιχείρησε το σουτ, ο Μπάρκας απέκρουσε ασταθώς και ο Βιγιαφάνιες από κοντά σε κενή εστία δεν είχε πρόβλημα να «γράψει» το 2-0.

inner

Σε εκείνο το σημείο φάνηκε ότι ο Ατρόμητος έχει χάσει εντελώς την αυτοκυριαρχία του στο ματς, αφού η άμυνά του σε πολλές περιπτώσεις απουσίασε, όπως στο 75' που και πάλι ο Λέτο νικήθηκε από τον Μπάρκα, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Παρ' όλα αυτά, οι Περιστεριώτες στην τελευταία τους «ζαριά» στο 83' προσπάθησαν να ξαναμπούν στο ματς, αλλά ο Παπαδόπουλος που πλάσαρε από κοντινή απόσταση είδε τον Μπεργκ να απομακρύνει με το χέρι, παράβαση την οποία όμως δεν καταλόγισε ο ρέφερι Στυλιαράς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μαρινάκης, Τελάντερ, Μολέντο, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Ζέκα, Εβαντζελίστα (67’ Λέτο), Βιγιαφάνες, Βλαχοδήμος (46’ Καλτσάς), Μπεργκ (84’ Μαμούτε)

Ατρόμητος: Μπάρκας, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης (73’ Ουσέρο), Κυβρακίδης, Γροντής (83’ Θεολόγου), Ούμπιντες, Σουμπίνιο, Μπρίτο, Ματέι (80’ Παπαδόπουλος), Λε Ταλέκ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: