Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Με τον Σέμπα και τον Λούκα…!!


Με τον Σέμπα και τον Λούκα…

Οι πετυχημένες μεταγραφές, οι σωστές αλλαγές και η αύρα του Σεμπάστιαν Λέτο. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς…

Τέλος στα άσχημα αποτελέσματα στην έδρα του έδωσε ο Παναθηναϊκός, απέναντι στον Ατρόμητο σε ένα παιχνίδι όπου τα θετικά στοιχεία ήταν περισσότερα από τα αρνητικά. Οι πράσινοι αυτή τη φορά απέφυγαν τα πολλά αβίαστα λάθη κράτησαν το μηδέν στην άμυνα και έβγαλαν καινούργιους πρωταγωνιστές.

Μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει το γεγονός ότι τα δύο γκολ ήρθαν από τους Εβαντζελίστα, Βιγιαφάνιες, που ήταν και τα παρθενικά τους με το τριφύλλι στο στήθος. Την ίδια ώρα η επανεμφάνιση του Λέτο μοίρασε πολλά χαμόγελα. Ο Αργεντινός μπήκε ορεξάτος, δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, συνδυάστηκε σωστά με τους υπόλοιπους της επίθεσης και λίγο έλειψε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Τρεις παίκτες που ήρθαν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ήταν αυτοί που έκριναν σε μεγάλο βαθμό το ματς για τον Παναθηναϊκό απέναντι στον Ατρόμητο και αυτό συνιστά επιτυχία για το τεχνικό επιτελείο. Οι πράσινοι «πονούσαν» μέχρι τον Δεκέμβριο στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και είναι δεδομένο ότι παίκτες όπως οι Βιγιαφάνιες, Λέτο και Εβαντζελίστα κάνουν τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο.

Μια ακόμη σημαντική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του τριφυλλιού ήταν οι αλλαγές του Στραματσόνι. Όπως τονίζαμε τα λάθη του Ιταλού τεχνικού, έτσι πρέπει να του πιστώσουμε το σωστό κοουτσάρισμα στο συγκεκριμένο ματς. Τόσο η αλλαγή στο ημίχρονο, με τον Καλτσά να περνά αντί του μέτριου Βλαχοδήμου, όσο και αυτή του Λέτο αντί του Εβαντζελίστα, «βγήκαν» και αποδείχθηκαν σωστές με βάση την αγωνιστική εικόνα του τριφυλλιού. Ακόμη και η αντικατάσταση του εκνευρισμένου Μπεργκ από τον Μαμούτε ήταν λογική, από τη στιγμή που ο Σουηδός είχε κίτρινη κάρτα και φλέρταρε με την δεύτερη, λίγες μέρες πριν το αιώνιο ντέρμπι.

Κοινώς ήταν μια Κυριακή που έλαμψε το ταλέντο του Βιγιαφάνιες, η αύρα του Λέτο και η ποιότητα του Εβαντζελίστα. Με τα υπάρχοντα δεδομένα και την έλλειψη ουσιαστικών στόχων, ζητούμενα είναι η σταθερότητα, τα μικρότερα κενά διαστήματα μέσα στο παιχνίδι και φυσικά οι νίκες.

Υ.Γ. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό στον τελικό του Παναθηναϊκού με τον Φάρο, ωστόσο, οφείλουμε για πολλοστή φορά να τονίσουμε ότι το τμήμα μπάσκετ του τριφυλλιού είναι το παράδειγμα προς μίμηση, σε ολόκληρο τον οργανισμό που ονομάζεται Παναθηναϊκός…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: