Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Πέτγουεϊ: «Έμπνευση για εμάς το 2012 και το 2013»

Ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχει στο πρώτο Final 4 της Ευρωλίγκας στην καριέρα του, δηλώνει ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη.

Πέτγουεϊ: «Έμπνευση για εμάς το 2012 και το 2013»
Ο ρόλος του αουτσάιντερ είναι αυτός που ταιριάζει στον Ολυμπιακό ενόψει του ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σύμφωνα με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ δήλωσε ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχει στο πρώτο Final 4 της καριέρας του, τονίζοντας πως τα επιτεύγματα των «ερυθρόλευκων» το 2012 και το 2013 αποτελούν έμπνευση για τους παίκτες που δεν ήταν εκεί!

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του στην Ευρωλίγκα ο Μπρεντ Πέτγουεϊ:

«Την ώρα που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, εγώ θα είμαι στη Μαδρίτη! Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να πηγαίνεις στο Final 4. Είναι μόλις η δεύτερη μου χρονιά στην Ευρωλίγκα και αρκετοί παίκτες που παίζουν χρόνια σε αυτή, δεν έχουν καταφέρει να πάνε εκεί! Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτό. Ήταν ένας από τους φετινούς μας στόχους και ξέρω πως πολύς κόσμος θα παρακολουθήσει το Final 4. Ανυπομονώ να ξεκινήσει!

Θα αντιμετωπίσουμε την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό. Έχουμε παίξει δύο φορές μαζί τους στο TOP 16, αλλά θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Γενικά, η έξτρα εμπειρία που πήραμε από την περσινή σεζόν μας βοήθησε πολύ φέτος. Εγώ, ο Μπράιαντ (Ντάνστον) και ο Ματ (Λοτζέσκι) έχουμε έναν χρόνο παραπάνω στην Ευρωλίγκα. Φέτος πήραμε πολλά παιχνίδι που έπρεπε να νικήσουμε. Η ΤΣΣΚΑ είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος με πολλούς έμπειρους παίκτες, γι’ αυτό δεν περιμένουμε τίποτα εύκολο. Θα πρέπει να δείξουμε αρκετή υπομονή και θα δούμε τι θα γίνει.

Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, ανεξαρτήτως του ποιος παίζει ή όχι. Όταν αγωνιστήκαμε στη Μόσχα δεν είχαμε τον Σπανούλη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα. Σίγουρα, η τύχη βοηθά αρκετές φορές! Φυσικά, με τον Βασίλη στο παιχνίδι, όλα αλλάζουν αρκετά. Ο Σπανούλης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτης της τελευταίας δεκαετίας στην Ευρωλίγκα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε το παιχνίδι από την άμυνά μας με ενέργεια και αυτό δεν θα αλλάξει. Είναι ένα παιχνίδι και ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει.

Δεν ήμουν το 2012 και το 2013 όταν ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ στο Final 4, ωστόσο τα παρακολούθησα και θα είναι μία… έμπνευση για εμάς. Εμείς δεν τα παρατάμε ποτέ, ανεξαρτήτως της διαφορά πόντων που μπορεί να έχει ο αντίπαλος. Οι πιο έμπειροι παίκτες της ομάδας μας καθοδηγούν όταν είμαστε πίσω στο σκορ, όπως στο τρίτο παιχνίδι των προημιτελικών κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όταν ήμασταν πίσω με εννιά πόντους, αλλά τελικά νικήσαμε. Θα πρέπει να πιέζουμε συνεχώς ό,τι και να γίνεται. Είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι και έτσι δεν μπορείς να σκεφτείς το τι θα κάνεις αύριο. Θα πρέπει να είσαι απόλυτα έτοιμος!

Θέλουμε να παίξουμε δυναμικά, που είναι το στιλ παιχνιδιού μας. Όλες οι ομάδες του Final 4 είναι πολύ καλές στην επίθεση, αλλά εμείς θα πρέπει να τις ωθήσουμε να κάνουν κάτι διαφορετικό. Η μόνη πίεση που έχουμε είναι αυτή από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Όταν το έχεις κατακτήσει δύο φορές συνεχόμενες, ο κόσμος περιμένει να το πάρεις ξανά. Θέλουμε να είμαστε το αουτσάιντερ, γιατί υπάρχει λιγότερη πίεση και είναι ωραίο όταν αποδεικνύεις στον κόσμο πως κάνει λάθος. Στο ξεκίνημα της σεζόν δεν νομίζω να ήταν πολλοί εκείνοι που πίστευαν πως θα πάμε στο Final 4, όμως στην πορεία τους αποδείξαμε πως μπορούμε.

Πιστεύω πως οι προπονητές μας σχεδίασαν να μας προετοιμάσουν για την ΤΣΣΚΑ και για τίποτε άλλο. Άλλωστε, δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο από τη στιγμή που αν ηττηθείς, ξέρεις πως δεν προχωράς. Πρέπει να νικήσουμε το πρώτο παιχνίδι και μετά βλέπουμε! Κανείς από τους φιναλίστ δεν θα έχει χρόνο να προετοιμαστεί για τον τελικό, γι’ αυτό επικεντρωνόμαστε στον ημιτελικό. Βασικά, να δείξουμε την ικανότητά μας και να μην αφήσουμε τους σκόρερ τους, τους Ουίμς, Τεόντοσιτς και Ντε Κολό να πετύχουν εύκολα καλάθια. Θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα όσο πιο σκληρά γίνεται και να προσπαθήσουμε να τρέξουν αν μπορούμε και αν όχι, να κυκλοφορήσουμε την μπάλα όσο μπορούμε στην επίθεση. Εάν παίξουμε την άμυνα που μπορούμε, τότε όλα θα είναι ΟΚ, καθώς το παιχνίδι θα είναι κλειστό μέχρι το τέλος, κάτι που θέλουμε.

Μην χάσετε το Final 4 και να υποστηρίζετε τον Ολυμπιακό! Πάμε να πάρουμε
»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: