Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Το τελευταίο της γκολ...!!

Η Γιουβέντους πηγαίνει στο «Μπερναμπέου» δίχως να έχει δεχτεί γκολ στα τελευταία τρία εκτός έδρας της παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τελευταίος που είχε νικήσει τον Μπουφόν; Ο Κασάμι...
Είναι από τους βασικούς λόγους που η Γιουβέντους έχει φτάσει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και θα είναι ο σημαντικότερος εάν καταφέρει και προκριθεί στον τελικό του Βερολίνου. Η «Μεγάλη Κυρία» κατάφερε με την άμυνα της να μην δεχτεί γκολ μακριά από το Τορίνο, να πάρει δύο σημαντικά «διπλά» και μια πιο σημαντική (λευκή) ισοπαλία!
Ο Τζίτζι Μπουφόν και η συνολική αμυντική λειτουργία της Γιούβε έχουν κρατήσει το μηδέν για τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στη νίκη με 2-0 επί της Μάλμε (ένα «διπλό» που ουσιαστικά της έδωσε πλεονέκτημα έναντι του Ολυμπιακού) στην Σουηδία, στον θρίαμβο μέσα στη Ντόρτμουντ (νίκη με 3-0) και στην «λευκή» ισοπαλία στο Μονακό που της χάρισε και την πρόκριση για τα ημιτελικά!
Προφανώς και δεν προκαλούν εντύπωση τα... αμυντικά κατορθώματα της Γιουβέντους. Εντύπωση προκαλεί πως τελευταία ομάδα που είχε καταφέρει όχι μόνο να σκοράρει αλλά και να νικήσει την Γιούβε μακριά από το Τορίνο (πάντα αναφερόμαστε σ' ευρωπαϊκά παιχνίδια) είναι ο Ολυμπιακός.
Στις 22 Οκτωβρίου οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 της «Μεγάλης Κυρίας» χάρη στο γκολ του Παϊτίμ Κασάμι στο 35'! Εκτοτε ο Μπουφόν κρατάει για 325 λεπτά απαραβίαστη την εστία του μακριά από το «Juventus Stadium». Το... κατόρθωμα του Ολυμπιακού γίνεται μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς πως όχι μόνο νίκησε την Γιουβέντους αλλά της έβαλε και πολύ δύσκολα στο Τορίνο!

Οι «ερυθρόλευκοι» δύο εβδομάδες αργότερα κατάφεραν να προηγηθούν με 2-1 μέσα στο Τορίνο αλλά εν τέλει έχασαν με 3-2. Συνολικά δηλαδή ο Ολυμπιακός σκόραρε τρεις φορές κόντρα στην Γιουβέντους με την «Μεγάλη Κυρία» να δέχεται στα επόμενα 7 ευρωπαϊκά ματς μόνο 2 γκολ! Από την Ντόρτμουντ και τον Ρόις στο Τορίνο και την Ρεάλ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον πρώτο ημιτελικό!
Η Γιουβέντους δεν δέχεται εύκολα γκολ εκτός έδρας γιατί πολύ απλά δεν δέχεται πολλές φάσεις! Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο Μονακό η Γιουβέντους «έφαγε» 8 τελικές αλλά μόνο η μία ήταν on target. Μέσα στο Ντόρτμουντ ήταν ακόμα λιγότερες. Μόλις 5 από τις οποίες οι 2 ήταν on target!
Και αποδεικνύει για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός αύξησε τις... πιθανότητες του να σκοράρει κόντρα στην Γιούβε. Είχε περισσότερες τελικές στο «Καραϊσκάκης» κόντρα στην Γιουβέντους και από τη Μονακό και από τη Ντόρτμουντ. Τελείωσε το ματς με 9 από τις οποίες οι 5 ήταν on target. Οσες δηλαδή ήταν οι συνολικές των Γερμανών!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: