Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Εγκληματική οργάνωση και Ινφαντίνο!!

Είμαστε Ταγκανίκα. Όταν ο υπουργός αθλητισμού και οι εκπρόσωποι των κομμάτων συζητάνε με κάποιον Τζιάνι Ινφαντίνο, γραμματέα της UEFA, τότε δεν είσαι σοβαρή χώρα της Ευρώπης. Είσαι μία ξευτύλα. Και μόνον ότι δίνεις το δικαίωμα να έχει άποψη σε θέματα εντελώς εθνικά, εσωτερικά, ελληνικά, κάποιος ξένος.
Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος ξευτύλα, η Ελλάδα βρίσκεται σ' αυτή τη φάση. Να προκαλεί αδικαιολόγητα την FIFA και την UEFA με αφορμή το αυτοδίοικητο της ΕΠΟ. Και δεν θα είναι η τελευταία. Γιατί; Θα τα εξηγήσει όλα ο αποδυτηριάκιας.
1. Δεν υπάρχει ποτέ, και δεν υπάρχει και σήμερα ειλικρινής διάθεση από την κυβέρνηση να παρέμβει πολιτικά, δηλαδή ουσιαστικά στο ποδόσφαιρο. Πάντα ήταν και συνεχίζει να είναι υποκριτικό το κυβερνητικό ενδιαφέρον για εξυγίανση. Εκδηλώνεται μόνον για να κάνει φιγούρα ο εκάστοτε υφυπουργός. Και για να ικανοποιήσει αέρα πατέρα τους οπαδούς των ομάδων που δεν παίρνουν το πρωτάθλημα.
2. Η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη καμμία FIFA και UEFA για να νοικοκυρέψει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Υπ' όψιν ότι FIFA και UEFA θα οφεληθούν οικονομικά τα μέγιστα, στο βαθμό που το επιτρέπει το μέγεθος Ελλάδα, αν έμπαινε μία τάξη στο ποδόσφαιρο μας. Η δουλειά αυτή είναι κυβερνητική, όχι της FIFA και της UEFA, που δεν μπορούν να παρέμβουν πολιτικά σε μία χώρα.

3. Είναι αστείος, είνα γραφικός, είναι παραμύθης ο υπουργός που λέει ότι λόγω αυτοδίοικητου της ΕΠΟ... δυσκολεύεται η κυβερνητική τομή και η ρήξη με το κατεστημένο και το παρασκήνιο. Παπαρδέλες είναι αυτά. Το αυτοδίοικητο της ΕΠΟ δεν είναι εμπόδιο. Να το πω αλλοιώς. Παράρτημα του υπουργείου αθλητισμού να ήταν η ΕΠΟ, πάλι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα έπαιζε όπως γουστάρει το ελεγχόμενο από την εγκληματική οργάνωση πρωτάθλημα.
4. Ευτυχώς που υπάρχει το αυτοδίοικητο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας σε κάθε χώρα. Αν δεν υπήρχε τότε σε χώρες ξευτύλες, όπως είναι η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Αλβανία, το Καζακστάν και σία, όχι σε κράτη οργανωμένα, οι κυβερνήσεις, δηλαδή οι μουσάτοι υπουργοί θα οργίαζαν. Στο όνομα της δήθεν κάθαρσης οι υπουργοί θα έκαναν το δικό τους παιχνίδι. Όπως έκαναν επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
5. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν παίζεται σπαθί. Όχι γιατί υπάρχει το αυτοδίοικητο, αλλά επειδή τα κόμματα, ΟΛΑ τα κόμματα, κυβερνητικά κι όχι, κάνουν πολιτική μόνον με το στόμα.

ΜΕΓΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ του παρασκηνίου ο Τζιάνι Ινφαντίνο, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Ποιος είναι αυτός ο κύριος Τζιάνι Ινφαντίνο με τον οποίο «συνομιλεί» ο Έλληνας υφυπουργός αθλητισμού και τον αποδέχθηκαν σα φίλο και προστάτη του ποδοσφαίρου μας οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Να σου πω μόνον ποιο είναι το «παρατσούκλι» του. Και πως τον αποκαλεί η ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, για να πάρεις μια πρώτη γεύση περί ποίου προσώπου πρόκειται. «Insider» είναι το χαϊδευτικό κι όχι τόσο κολακευτικό που συνοδεύει τον Ιταλό δικηγόρο.
Προσέληφθη από την ΟΥΕΦΑ επί προεδρίας του γίγαντα Λέοναρντ Γιόχανσον, του Σουηδού που ήταν «καθεστώς» στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Ποιος να τον απειλήσει του καλοκάγαθο Γιόχανσον, έναν αληθινό εραστή της μπάλλας, όταν είχε δίπλα τον πρώτο γάτο της Ευρώπης, σαν τσιφ εξέκιουτιβ, εκτελεστή διευθυντή του Γκέραρντ Άιγκνερ και τον αξιωματικό της Μοσάντ, τον Ισραηλινό Γιάκομπ Ερέλε σαν γενικό γραμματέα.
Να, όμως, που έγινε η έκπληξη του αιώνα. Ανετράπη μετά από 12 χρόνια ο Γιόχανσον από τον Πλατινί. Πέτυχε η «δολιοφθορά» του Ινφαντίνο, ο οποίος είχε τον τρόπο να πάρει με το μέρος του το «μεσογειακό τόξο», τον Τούρκο Σένες Ερζίκ, τον Κύπριο Λευκαρίτη και τον Μαλτέζο Μιφσούντ. Αντί να βγάλει η κάλπη 27-23 υπέρ του Σουηδού «γέννησε» το 26-24 υπέρ του Γάλλου Μισέλ Πλατινί.
Όταν βρέθηκε στην ΟΥΕΦΑ ο Τζιάνι Ινφαντίνο ασχολούνταν με τις λίγκες. Αντικείμενο παρακατιανό, για την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, η οποία πρώτο της μέλημα είναι οι εθνικές ομοσπονδίες. Έτσι γνωρίστηκε, και σ' άλλο στυλ, με τον Βίκτωρα Μητρόπουλο, τότε πρόεδρο της ΕΠΑΕ, της ελληνικής λίγκας. Σήμερα, ο «Insider» Τζιάνι Ινφαντίνο έχει απλώσει ρίζες στην UEFA έχει προσωπικής επιλογής συνεργάτες, μην τον κάνουν καμμία «πουστιά», και έχει βρει απολύτως της ισορροπίες του με τον Πλατινί, τον οποίον υπηρετεί κυριλέ και παρασκηνιακά.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: