Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

«Να ξαναγίνει το ματς»

Επανάληψη της αναμέτρησης Νέων με τον Εθνικό Σερρών ζήτησε ο Απόλλων 1926. Τι έγινε στην εκδίκαση της Πέμπτης (30/04).

Η υπόθεση της ένστασης του Εθνικού Σερρών κατά του κύρους του αγώνα Νέων με τον Απόλλωνα 1926, η οποία έχει μπλοκάρει τη σέντρα της τελικής φάσης, εκδικάστηκε την Πέμπτη (30/04).

Ο νομικός εκπρόσωπος του Απόλλωνα 1926, Χρυσάφης αρχικά τόνισε ότι καλό είναι τα παιχνίδια των Νέων να κρίνονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά και σημείωσε: «Αρνούμαστε την υπαιτιότητα. Αυτή είναι του διαιτητή. Στις παρατηρήσεις του αγώνα γράφει ότι πριν την έναρξη μαζί με τους βοηθούς, τον παρατηρητή αγώνα και διαιτησίας διάβασαν το άρθρο 3 της προκήρυξης και αποφάσισε ότι αν το αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας ήταν 1-0 θα ακολουθούσε παράταση.

Αυτό αλλάζει τη στρατηγική του αγώνα. Αν ξέρεις ότι έχεις 30 λεπτά ακόμα δεν θα παίξεις στα... κόκκινα, ο προπονητής θα κρατήσει κάποιες αλλαγές για τον έξτρα χρόνο. Ο διαιτητής ερμήνευσε λάθος το άρθρο. Πού είναι το φταίξιμο της Καλαμαριάς;».

Ένα μέλος της επιτροπής ρώτησε τον Χρυσάφη αν πριν την έναρξη ο διαιτητής ενημέρωσε άπαντες για το ενδεχόμενο παράτασης, με τον δικηγόρο των «κοκκινόμαυρων» να απαντά: «100%. Η γνωμοδότηση του αγωνιστικού τμήματος όταν μιλά για μπαράζ στην προκήρυξη αναφέρεται στην κανονική διάρκεια και όχι στα πλέι οφ. Ζητούμε επανάληψη του αγώνα».

Ακολούθως μίλησε ο δικηγόρος του Εθνικού Σερρών, Δημήτρης Καρπετόπουλος, ο οποίος τόνισε:

«Αν ο διαιτητής, δηλαδή, πριν την έναρξη ενημέρωνε ότι στα τρία κόρνερ θα κερδίζει πέναλτι κάποια ομάδα ή ότι το ματς θα τελείωνε στο 65' γιατί ο ίδιος θα ήθελε να φύγει νωρίτερα, θα ήταν έγκυρος; Δεν έχει αρμοδιότητα να ερμηνεύει τους κανονισμούς. Εμείς τον καταγγείλαμε στην ΚΕΔ. Παράταση δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς. Αν παίξει μία ομάδα χωρίς καταστάσεις υγείας, η άλλη δεν μπορεί να πει ότι δεν παίζει. Θα αγωνιστεί και μετά θα κάνει ένσταση. Ό,τι συνέβη μετά το 90' είναι άκυρο. Το άρθρο 5 του πειθαρχικού κώδικα προβλέπει ακύρωση του αγώνα.

Εμείς δεν έχουμε τίποτα με τον Απόλλωνα. Ούτε εμείς φταίμε, ούτε εκείνος. Εμείς ζητάμε από τη διοργανώτρια να αποφασίσει ποιος προκρίνεται και ποιος όχι. Σε τρία ματς της κανονικής διάρκειας ο Εθνικός είχε επτά πόντους και ο Απόλλων έναν. Αν προσέξετε στα ματς που είναι πιθανό να υπάρχει παράταση, το φύλλο αγώνα είναι διαφορετικό. Στην προκειμένη περίπτωση το φύλλο αγώνα δεν προέβλεπε κάτι τέτοιο. Οτιδήποτε έγινε μετά το 90' είναι παράνομο».

Πηγή: flnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: