Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΦΑΠ και κάτω και το... σύστημα σε πανικό!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στο σύστημα που έχει στριμωχτεί και δείχνει σημάδια πανικού με τις εξελίξεις στο θέμα της εγκληματικής οργάνωσης και τονίζει, ότι ο Ινφαντίνο έριξε μία ωραία ΦΑΠΑ στην ΕΠΟ και τα... εξαπτέρυγά της στο θέμα των τακτικών δικαστών.
Οσο περνούν οι ημέρες τόσο ξετυλίγεται το κουβάρι και το …σύστημα δείχνει ότι είναι σε πανικό, διότι ο κλοιός σφίγγει ασφυκτικά για τους 26 κατηγορούμενους της εγκληματικής οργάνωσης και τα ….εξαπτέρυγά τους, που επίσης όσο περνάει ο καιρός εκτίθενται όλο και πιο πολύ.
Ενας κακός χαμός έγινε προχθές, όταν ενημερώθηκαν αρκετοί δημοσιογράφοι, που ήταν παρόντες στην συνάντηση Ινφαντίνο-Κοντονή, ότι ο εκτελεστικός γραμματέας της ΟΥΕΦΑ πήρε μαζί του την λίστα με τους 26 κατηγορούμενους με την ιδιότητά , που έχει ο καθένας, έτσι ώστε η ΟΥΕΦΑ να πάρει κάποιες αποφάσεις, για τιμωρίες είτε παραγόντων, είτε ακόμα και ομάδων, όπως πχ. έγινε και στην Τουρκία. Πριν προλάβει η είδηση να αναρτηθεί στα σάιτ, η ΕΠΟ έσπευσε να την διαψεύσει. Καθόλου παράξενο… Ο ρόλος της ΕΠΟ... γνωστός. Τα πρόσωπα αλλάζουν, η γραμμή μένει η ίδια. Ηταν ο Σαρρής, τώρα είναι ο Γκιρτζίκης. Η ΕΠΟ διέψευσε ότι ο Ινφαντίνο πήρε την λίστα με τους 26 κατηγορούμενους, αλλά ότι και να κάνει η ουσία είναι, ότι στα χέρια της ΟΥΕΦΑ είναι αυτή η λίστα.
Άλλο ένα θέμα, που αυτή την φορά εκτέθηκαν τα …εξαπτέρυγα του συστήματος ήταν με τους τακτικούς δικαστές, που θέλει ο Κοντονής να δικάζουν με το νέο νομοσχέδιο, που έχει καταθέσει. Στο θέμα αυτό ακούγαμε κάποιες ….τσιριχτές φωνές εδώ και ημέρες  «οι τακτικοί δικαστές  δεν υπάρχουν σε κανένα κράτος στην Ευρώπη να δικάζουν για αθλητικά θέματα και δεν τους θέλει και η ΟΥΕΦΑ και δεν πρόκειται να περάσει». Ωσπου ήρθε ο Ινφαντίνο και είπε, ότι η ΟΥΕΦΑ συμφωνεί με την αλλαγή του νομοσχεδίου, όσον αφορά το θέμα των τακτικών δικαστών. ΦΑΠ και κάτω η ΕΠΟ και τα εξαπτέρυγα……Εδώ υπάρχει θέμα. Οι τακτικοί δικαστές δεν είναι εύκολο να ελεγχθούν, άρα η ΕΠΟ θα παλέψει με νύχια και με δόντια, για να μην περάσει αυτή τη τροποποίηση στο αθλητικό νομοσχέδιο.
Στον ανακριτή Ανδρεάδη στο μεταξύ συνεχίζονται οι απολογίες. Και σήμερα πέρασαν από το γραφείο του διαιτητές, που «σφυρίζουν» στο πρωτάθλημα. Αυτοί, που με αποφάσεις τους καθόρισαν αποτελέσματα τη φετινή περίοδο... Κατά τα άλλα όλοι εμείς ήμασταν γραφικοί, που μιλάγαμε για την διαιτησία όλη την χρονιά.
Επίσης ντροπή σε όλους εμάς, που πιστεύουμε, ότι υπάρχει σαπίλα στο ποδόσφαιρο, ότι δεν πάει άλλο αυτό το πράγμα. Ντροπή. Όλα καλά και ωραία είναι. Και το θέμα της «εγκληματικής οργάνωσης» είναι ένα ….παραμύθι δικό μας, όπως ακούγαμε τόσο καιρό από τους εμπλεκόμενους και τα εξάπτερυγά τους. Κάποιοι μάλιστα από τους κατηγορούμενους είπαν, ότι πήγαν για... καφέ στον Ανακριτή. Για τέτοιο θράσος μιλάμε.
Η ουσία είναι μία. Το θέμα είναι να ξεβρωμίσει ο τόπος. Και σε αυτή την κατεύθυνση  κινείται ο Κοντονής , για αυτό και υπάρχουν τόσο μεγάλες αντιδράσεις από τους βολεμένους του συστήματος και τις …τσιριχτές φωνές. Το μοναδικό λάθος του Κοντονή, που έχω καταγράψει , είναι το ενδεχόμενο να μείνουν εκτός Ευρώπης όλες οι ομάδες . Δηλαδή να μείνουν εκτός και οι θύτες, αλλά και τα θύματα. Κατά τα άλλα ο Κοντονής προσπαθεί να αντιμετωπίσει την διαφθορά και το σύστημα, που δείχνει, ότι βρίσκεται σε πανικό……

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: