Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

"Αγενής και κακομαθημένος ο Μουρίνιο"

Λίγο μετά την βράβευσή του ως κορυφαίου προπονητή για το 2010, ο Ζοζέ Μουρίνιο δέχτηκε τα βέλη του Φραντς Μπεκενμπάουερ, με τον "Κάιζερ" να κατακρίνει τις μεθόδους με τις οποίες ο Πορτογάλος πέτυχε τους στόχους του."Όποιος φοράει ζακέτες από κασμίρ δεν συμπεριφέρεται απαραίτητα ως ιππότης σε όλες τις περιστάσεις της ζωής", τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου στην στήλη που διατηρεί για την εταιρία "Gms", και πρόσθεσε:
"Οι αρχηγοί και οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί των χωρών όλου του κόσμου εκτίμησαν ότι ο Μουρίνιο πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα με λιγότερα εφόδια σε σύγκριση με τους αντιπάλους της Ίντερ.

Ο special one βίωσε μία έντονη χρονιά όπου δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ακόμα και "αγενείς και κακομαθημένους τρόπους" για να φτάσει στο στόχο.

Η Μπάγερν έχασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από την Ίντερ η οποία, στον ημιτελικό, κατάφερε να αποκλείσει τη Μπαρτσελόνα.

Στο Καμπ Νόου οι νερατζούρι μπόρεσαν να αντέξουν αν και έπαιζαν με 10 και να υποστούν μία ανώδυνη ήττα με 1-0.

Ήταν ο θρίαμβος του αποτελεσματικού ποδοσφαίρου, με τη μεγάλη έμφαση να δίνεται στην άμυνα, σε αντίθεση με την τακτική της Μπαρτσελόνα. Και οι δύο πάντως δρόμοι οδηγούν στην επιτυχία".

Σύμφωνα τέλος με τον Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν είχε μόνο επιτυχίες μέσα στο 2010 καθώς λίγο πριν το τέλος του χρόνου η Ρεάλ Μαδρίτης υπέστη ήττα με επικό σκορ από τη Μπαρτσελόνα.

"Το φθινόπωρο του 2010 δεν υπήρχε άλλος προπονητής που να υπέστη μεγαλύτερη ταπείνωση σε σχέση με την ήττα με 5-0 της Ρεάλ στη Βαρκελώνη, μπροστά στο φεστιβάλ των πασών και της φαντασίας της Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα. Εκεί κυριάρχησε η επιθετική νοοτροπία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: