Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ντιέ: "Θα ήθελα να ήμουν ιερέας"!

Πρόκειται για έναν από τους πιο οξυδερκείς ποδοσφαιριστές της Superleague! Οξυδερκής τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Την πλούσια αγωνιστική του δράση, συναγωνίζεται αυτή μακριά από τα γήπεδα με αποκορύφωμα την ίδρυση φιλανθρωπικού οργανισμού στην Ακτή Ελεφαντοστού απ΄ όπου κατάγεται. Ο Σερζ Ντιέ μιλά στο Novasports.gr και μεταξύ άλλων αποκαλύπτει τη μεγάλη, ανεκπλήρωτη, εώς σήμερα, επιθυμία του. Να ακολουθήσει κάποια στιγμή το δρόμο του Θεού υπηρετώντας Τον ως ιερέας!
-Σερζ, η Καβάλα κοντράρεται αυτή την αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό. Πως περιμένεις την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ; «Σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όμως έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να τα καταφέρουμε και στα δύσκολα. Μη ξεχνάτε πως πέρυσι η Καβάλα κέρδισε μέσα στο ΟΑΚΑ και επομένως το ίδιο περιμένω να συμβεί και φέτος»!
-Εσύ όμως δεν θα αγωνιστείς. Δεν είναι πλήγμα αυτό για την ομάδα; «Η Καβάλα δεν είναι μόνο ο Ντιέ ή οποιοσδήποτε άλλος παίκτης. Πίσω υπάρχουν κι άλλοι εξίσου καλοί οι οποίοι είμαι σίγουρος πως θα βγάλουν εις πέρας την αποστολή».
-Πως περνάς στη Καβάλα; «Με την οικογένειά μου περνά ο χρόνος μου εκτός γηπέδου. Αν απουσιάζει η οικογένειά μου, την... αναπληρώνει ο Ονουάτσι τον οποίο μπορώ να χαρακτηρίσω αδερφικό μου φίλο»!
-Διαφορές μεταξύ Καβάλας και Θεσσαλονίκης; «Η βασική διαφορά είναι πως η Θεσσαλονίκη είναι μια μεγάλη πόλη σε αντίθεση με την Καβάλα που είναι μια μικρή πόλη. Αυτό εμένα μου αρέσει πολύ γιατί θέλω την ηρεμία, την ξεκούραση και σε αυτό η Καβάλα είναι ιδανικός τόπος για μένα».
-Στον Ηρακλή οι φίλαθλοι ακόμη μιλούν για σένα. Το ίδιο συμβαίνει με τους φίλους της Καβάλας οι οποίοι σε λατρεύουν. Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που σε κάνει τόσο αγαπητό; «Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος δένεται, προσπαθεί και δουλεύει για την ομάδα. Δεν είμαι υποκριτής και δεν πηγαίνω κάπου, απλά για να κάνω έναν... περίπατο. Πάω για να δουλέψω και να προσφέρω ότι μπορώ καλύτερο. Ισως αυτό να εκτιμά ο κόσμος».
-Πάντως από τον Ηρακλή δεν έφυγες όπως θα ήθελες... «Ναι, έφυγα στενοχωρημένος! Εδωσα τα πάντα στον Ηρακλή, όμως οι αγώνες μου και η προσπάθεια που έκανα εκεί δεν αναγνωρίστηκε».
-Δεν αναγνωρίστηκε από ποιους; «Σχεδόν απ' όλους εκτός από τον κόσμο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους φιλάθλους του Ηρακλή και είμαι σίγουρος πως θα ήθελαν να είμαι ακόμη εκεί και να αγωνίζομαι για την ομάδα τους. Ο σεβασμός από μένα σε αυτούς είναι δεδομένος, όχι όμως και σε αυτούς που διοικούσαν τον Ηρακλή όταν έφυγα».
-Πολλοί λένε ότι εκπέμπεις θετική ενέργεια εν ώρα αγώνα. Το αντιλαμβάνεσαι αυτό; «Είναι αλήθεια αυτό και είναι ένα χάρισμα το οποίο ο Θεός μου έδωσε».
-Τι σημαίνει για σένα ο Θεός; «Για μένα ο Θεός είναι τα πάντα! Προέρχομαι από μια πολύ φτωχή οικογένεια και το μόνο στήριγμά μου ήταν ο Θεός. Αυτός είναι πάνω απ΄ όλα στη ζωή μου, κυριαρχεί σε ότι κάνω».
-Τι ήταν αυτό που σ'  έκανε να σκεφτείς να σταματήσεις το ποδόσφαιρο το περασμένο καλοκαίρι; «Ηθελα απλά να περάσω σε κάποια άλλα πράγματα».
-Όπως; «Για παράδειγμα να ασχοληθώ με το ίδρυμα που έχω».
-Αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής, τι θα ήθελες να ήσουν; «Θα ήθελα να κάνω καλό στους ανθρώπους. Θα μπορούσα να ήμουν ιερέας! Είναι κάτι που θα με γέμιζε πάρα πολύ»!
- Το φετινό πρωτάθλημα πως το βλέπεις; «Είναι ένα πρωτάθλημα το οποίο βελτιώνεται συνεχώς. Πριν από δύο χρόνια η διαφορά των υπολοίπων ομάδων με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ήταν πολύ μεγάλη. Τώρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εχουν έρθει καλύτεροι παίκτες στην Ελλάδα και αυτό ωφελεί και τις ομάδες και το θέαμα».
-Ποιον παίκτη από το ελληνικό πρωτάθλημα ξεχωρίζεις; «Σίγουρα τον Ονουάτσι. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος κάθε χρόνο βελτιώνεται, κάτι που δεν το συναντάς συχνά. Μ΄ αρέσει επίσης πάρα πολύ ο Τζιμπρίλ Σισέ».
-Ποιος Έλληνας νεαρός σε ηλικία έχει τα φόντα να κάνει καριέρα στο εξωτερικό; «Νομίζω, πως ο Γεωργιάδης του Πανσερραϊκού είναι ένας παίκτης που έχει τα χαρακτηριστικά για μια διεθνή καριέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: